En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Xavier Torrens: "La gran batalla és qui tindrà més del 50% dels vots"

Aquest divendres s'acaba el límit de presentació de candidatures per a les eleccions del 21D. El politòleg, sociòleg i analista de polítiques públiques, Xavier Torrens,…

17 novembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest divendres s'acaba el límit de presentació de candidatures per a les eleccions del 21D. El politòleg, sociòleg i analista de polítiques públiques, Xavier Torrens, ha respost a les preguntes de Mercè Raga a la 1a hora de la Fórmula Estel
“Les últimes eleccions van donar una majoria absoluta independentista: És molt possible que la gran batalla és qui tindrà més del 50% dels vots. Aquestes eleccions ningú està dient que són plebiscitàries però el tant per cent de vots dirà si la gran part de la societat catalana és independentista o unionista”, ha narrat Xavier Torrents, expert en gestio multicultural i professor de Ciencia Politica a la Universitat de Barcelona. També ha apuntat que aquestes eleccions no es mouen sobre els eixos esquerra/dreta i independentisme/unionisme, sinó només sobre aquest últim: “Els partits que presentin aquesta opció de manera més nítida seran els qui s’emportin més vots”.
A més, en aquest últim programa de la setmana hem comptat amb el pensament de Jordi López Camps, exdirector d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, que ha encetat una reflexió sobre els orígens de l’Alcorà, i amb El Comentari de l’Actualitat de Xavier Casanovas, director de Cristianisme i Justícia: "Comencen 5 setmanes de campanya electoral, la més excepcional que hem viscut des de la Transició. Es dóna en un clima de conflicte, de fractura política i social, no resolt i de gran recorregut”, i ha afegit: “La campanya és un moment perillós on, per el rèdit electoral, podem escoltar afirmacions molt dures, feridores, despectives, i moltes vegades, deshumanitzadores”.
Tanquem les setmanes a la 1a hora de la Fórmula Estel amb Un món sense fronteres, amb Ignasi Miranda i Àngel Miret, fent un repàs de l’actualitat social. El coordinador del Comité Català per a l'Acollida de les Persones Refugiades ha parlat de la notícia dels milionaris dels EUA que demanen que no es baixin els impostos, de la iniciativa de Jóvenes Sant Juan de Dios, Capilla Hospitalaria, de la nova patrona dels migrants, Santa Francesca Cabrini, i de la dada que el 25% dels espanyols no creu en res.
Recupera la 1a hora de la FE de divendres 17 de novembre del 2017

Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció