En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Xavier Torrens: La teatralització política del debat d’investidura només crea fractura social.

El Mirador de l’actualitat ha tornat a la graella de Ràdio Estel tras les vacances de nadal i ho ha fet per analitzar els darrers…

14 gener 2020

Comparteix
El Mirador de l’actualitat ha tornat a la graella de Ràdio Estel tras les vacances de nadal i ho ha fet per analitzar els darrers esdeveniments polítics a Espanya, amb el to del debat d’investidura com a eix central de la tertúlia. Verónica García Morales, professora de la Universitat de Barcelona i experta en seguretat urbana,  Xavier Torrens, politòleg professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona i Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió han estat els encarregats de posar fil a la agulla. 
Toni Picó, durant la conversa ha afirmat que “l’acord pel nou govern espanyol ha començat a trencar els blocs, cosa decisiva per avançar i poder arribar a un diàleg constructiu que desbloquegi la manca de converses polítiques, tan necessàries”. Per la seva banda Verónica Garcia ha parlat del “desafiament que suposa la fragmentació de l’hemicicle, i dels aspectes positius de la pluralitat política”. 
Tots tres han valorat com a bona noticia el desbloqueig del diàleg entre els partís polítics catalans i el nou bloqueig espanyol, resultat de les negociacions per afavorir per fi la investidura de Sánchez. A més, Xavier Torrens i Verónica García, han parlat de la importància de la coalició d’esquerres, per poder formar per fi aquest executiu. Toni Picó, per la seva banda ha afirmat que aquesta aliança “ja tocava, perquè es urgent un acord pels aprovar els pressupostos generals, per tant de començar accions de govern reals, cosa que necessita la ciutadania”. 
Finalment tots tres han valorat el moment tal vegada mes tens del debat d’investidura, quan sortia al faristol la portaveu d'EH-Bildu, Mertxe Aizpurua i rebia les escridades i algun insult de la bancada de la dreta, per la antiga vinculació de la formació amb ETA. Xavier Torrens ha recordat que “tres de les formacions basques amb representació parlamentaria no han tingut mai res a veure amb el terrorisme i ha reivindicat el poder de la reconciliació”. Verónica Garcia, a més, ha condemnat el to del moment i Toni Picó ha alabat la actitud i el paper de la presidenta del congrés, Meritxell Batet, a l’hora de afrontar el moment. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció