En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

Xavier Torrens: La teatralització política del debat d’investidura només crea fractura social.

El Mirador de l’actualitat ha tornat a la graella de Ràdio Estel tras les vacances de nadal i ho ha fet per analitzar els darrers…

14 gener 2020

Comparteix
El Mirador de l’actualitat ha tornat a la graella de Ràdio Estel tras les vacances de nadal i ho ha fet per analitzar els darrers esdeveniments polítics a Espanya, amb el to del debat d’investidura com a eix central de la tertúlia. Verónica García Morales, professora de la Universitat de Barcelona i experta en seguretat urbana,  Xavier Torrens, politòleg professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona i Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió han estat els encarregats de posar fil a la agulla. 
Toni Picó, durant la conversa ha afirmat que “l’acord pel nou govern espanyol ha començat a trencar els blocs, cosa decisiva per avançar i poder arribar a un diàleg constructiu que desbloquegi la manca de converses polítiques, tan necessàries”. Per la seva banda Verónica Garcia ha parlat del “desafiament que suposa la fragmentació de l’hemicicle, i dels aspectes positius de la pluralitat política”. 
Tots tres han valorat com a bona noticia el desbloqueig del diàleg entre els partís polítics catalans i el nou bloqueig espanyol, resultat de les negociacions per afavorir per fi la investidura de Sánchez. A més, Xavier Torrens i Verónica García, han parlat de la importància de la coalició d’esquerres, per poder formar per fi aquest executiu. Toni Picó, per la seva banda ha afirmat que aquesta aliança “ja tocava, perquè es urgent un acord pels aprovar els pressupostos generals, per tant de començar accions de govern reals, cosa que necessita la ciutadania”. 
Finalment tots tres han valorat el moment tal vegada mes tens del debat d’investidura, quan sortia al faristol la portaveu d'EH-Bildu, Mertxe Aizpurua i rebia les escridades i algun insult de la bancada de la dreta, per la antiga vinculació de la formació amb ETA. Xavier Torrens ha recordat que “tres de les formacions basques amb representació parlamentaria no han tingut mai res a veure amb el terrorisme i ha reivindicat el poder de la reconciliació”. Verónica Garcia, a més, ha condemnat el to del moment i Toni Picó ha alabat la actitud i el paper de la presidenta del congrés, Meritxell Batet, a l’hora de afrontar el moment. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció