En directe

Temps de benestar

RÀDIO ESTEL

Xavier Trias: "Barcelona no pot caure en la humiliació"

Aquest dimarts 24 d’octubre (Sant Antoni Maria Claret) hem entrevistat Xavier Trias, president del grup municipal del PDECAT a l’Ajuntament de Barcelona; Joan Maria Morros,…

24 octubre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimarts 24 d’octubre (Sant Antoni Maria Claret) hem entrevistat Xavier Trias, president del grup municipal del PDECAT a l’Ajuntament de Barcelona; Joan Maria Morros, vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Fra Valentí Serra, caputxí expert en herbes remeieres, tots en la primera hora de la Fórmula Estel. L’exalcalde ha dit que considera "molt greu" que el PSC pugui donar suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució: “Al PSC els hi tinc afecte, però sincerament, no sé on van; jo crec que han perdut els papers. És lamentable i molt trist”. Per aquest motiu, el PDECAT i ERC ofereixen un pacte a Barcelona en Comú. “La capital de Catalunya no pot continuar fent com si no passés res. Si Ada Colau pren decisions, que no es preocupi: buscarem solucions perquè no hi hagi una crisi a la ciutat de Barcelona”, ha comentat Trias.
En aquest sentit, Trias ha replicat la frase de Collboni aquest dimarts a El Periídico: “Barcelona no caurà en el forat negre del processisme, però en el què no pot caure Barcelona és en la humilació. És la capital de Catalunya i no pot no defensar el fet que a la Generalitat se l'intenti humiliar i portar la situació al limit”. Ha estat en El Comentari de l’Actualitat, on Trias ha revelat que Catalunya continua oberta al diàleg, però no pas Espanya: “Em consta que contínuament hi ha gent que intenta aquest diàleg, pero és impossible: cada cop que oferim diàleg, hi ha unes reaccions per part del govern central que són d’una duresa com jo no havia vist mai”.
En la primera hora de la Fórmula Estel, també hem destacat els comunicats de professionals de mitjans públics i privats de tot l'Estat en què condemnen la intervenció dels mitjans de comunicació públics per part del govern espanyol en aplicació de l'article 155. És per això que hem parlat amb Joan Maria Morros, vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que ha recordat que existeixen organismes que ja vetllen per controlar els continguts dels mitjans públics, i no s’ha atrevit a avançar esdeveniments: “Ningú no sap en aquests moments què passarà. 5 dies és aventurar moltíssim. El que esperem els col·legis professionals de Catalunya i de l'Estat és que això no passi”.
En l’espai Remeis de Frare, que RàdioEstel emet cada dimarts a les 8:45, Fra Valentí Serra ha parlat aquesta vegada dels espàrrecs, que tenen moltes propietats medicinals.
Recupera la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció