En directe

La Caravana

Assumptes interns

amb Rosa Viñas, Victor Gomez i Xavier Álvarez

Secció

Secció Crims

El fenomen del true crime ha guanyat terreny a casa nostra. A Assumptes Interns proposem un viatge obscur cap a crims d'aquí i d'arreu del món a través de la psicòloga i criminòloga Rosa Viñas, el catedràtic de la Universitat de Barcelona en el departament de Dret Penal i Criminologia Victor Gómez i el criminòleg i analista en la conducta i el perfil criminal Xavier Álvarez.

També ens pots escoltar a Spotify

Més informació

A la carta

2 octubre 2023

El cas de Daniel Sancho II

Daniel Sancho, fill de l'actor Rodolfo Sancho, es troba encara detingut a Tailàndia després de ser acusat de l'assassinat del metge cirurgià colombià Ewin Arrieta. Segons la versió de l'acusat, el crim s'hauria produït a conseqüència d'una baralla. En cas que es demostrés, quina rellevància tindria aquest fet? Pot canviar alguna cosa?

Més informació

0:00 / 0:00

25 setembre

John Musetecu, "spree killer" de Barcelona

Tres assassinats en una hora i des de l’Arc de Triomf fins a la plaça Sant Jaume. Així van ser les que suposadament haurien d’haver estat els últims instants a la ciutat de John Musetescu "spree killer" de Barcelona.

Més informació

0:00 / 0:00

18 setembre

Beth Thomas: la història de la nena psicòpata

Amb només 6 anys, ja explicava de manera tranquil·la i oberta la seva intenció per matar el seu germà més petit i els seus pares adoptius. Del cas Beth Thomas se n'han fet adaptacions cinematografies, un documental i llibres. Qui era aquesta nena psicòpata i per què es comportava així? Li preguntem al criminòleg Xavier Álvarez.   

Més informació

0:00 / 0:00

11 setembre

El cas de Margarita Sánchez, la vídua negra

Xavier Álvarez ens apropa al cas de Margarita Sánchez Gutiérrez, també coneguda com a la vídua negra o l'enverinadora de l'Hospitalet. Aquesta dona, acusada de robatoris, va ser per a la policia la mà executora que va acabar amb la vida de diverses persones. No sempre és una dona la protagonista d'assassinats en sèrie, però aquest cas demostra que elles també maten... i ho poden fer molt bé.

Més informació

0:00 / 0:00

4 setembre

El cas de Daniel Sancho

Daniel Sancho, fill de l'actor Rodolfo Sancho, va ser detingut a Tailandia després de ser acusat de l'assassinat del metge cirurgià colombià Ewin Arrieta. El que en principi semblava ser un cas passional, en realitat, amaga tota una sèrie d'entramats de coacció, xantatge i amenaces.

Més informació

0:00 / 0:00

17 juliol

El cas de Viladecans sobre l'omissió de socors

El 17 de juny del 2019, Susanna Cortés i la seva parella, Mariano Daniel Vásquez, es trobaven al seu pis de Viladecans. En un determinat moment, la Susanna, malalta de diabetis, va avisar a la seva parella perquè tenia una pujada de sucre. En Mariano no només no la va ajudar, sinó que va enregistrar fins a 15 vídeos d'ella, on apareixia agonitzant durant hores. Finalment, la dona va acabar patint un xoc per hipoglucèmia amb fallada multiorgànica que li va produir la mort. Aquesta mort s'hauria pogut evitar si ell hagués demanat ajuda o avisat a una ambulància.

Més informació

0:00 / 0:00

11 juliol

Les Killer groupies: Els i les admiradores de criminals

Qui pot estimar o enamorar-se de manera obsessiva dels delinqüents? "Les Killer groupies", conegudes com aquell tipus d'admiradores que envien centenars de cartes d'amor a les presons, i que reben els criminals més perillosos amb ofertes de matrimoni o amb desig de tenir fills amb ells. Què pot impulsar a persones que, no estan relacionades directament amb el món criminal, a voler mantenir una relació emocional amb un assassí en sèrie?

Més informació

0:00 / 0:00

4 juliol

La massacre de Puerto Hurraco

"Anem a caçar tórtores". Aquestes són les últimes paraules que van dir els germans Izquierdo abans de cometre la massacre de Puerto Hurraco, que va acabar amb la mort de les filles dels seus enemics, els Cabanillas, i set persones més que es trobaven al voltant. Rosa Viñas ens endinsa en un dels casos més coneguts de la crònica negra espanyola als noranta.

Més informació

0:00 / 0:00

27 juny

L’assassinat de Teresa Mestre

Maria Teresa Mestre de 44 anys va desaparèixer el 9 de gener de 1984. La Maria Teresa era la dona de l'Enrique Salomó, un empresari català que va ser condemnat per la mort de vàries persones que es van intoxicar amb l'oli de colza. Així, que la família pensaven que la seva desaparició potser estava relacionada amb els problemes legals del seu marit.

Més informació

0:00 / 0:00

20 juny

La llei del només sí és sí: tots els dubtes

La llei del "només sí és sí" ha comportat la reducció del marc penal previst per algunes agressions sexuals a Espanya: s'han realitzat 1.127 reduccions de condemna, de les quals 115 són excarceracions. El catedràtic de Dret Penal a la UB, Víctor Gómez, explica què hi ha al darrere d'aquestes xifres tan alarmants.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 4 5