En directe

La Caravana

Assumptes interns

amb Rosa Viñas, Victor Gómez i Xavier Álvarez

Secció

Secció Crims

El fenomen del true crime ha guanyat terreny a casa nostra. A Assumptes Interns proposem un viatge obscur cap a crims d'aquí i d'arreu del món a través de la psicòloga i criminòloga Rosa Viñas, el catedràtic de la Universitat de Barcelona en el departament de Dret Penal i Criminologia Victor Gómez i el criminòleg i analista en la conducta i el perfil criminal Xavier Álvarez.

També ens pots escoltar a Spotify

Més informació

A la carta

29 gener

El cas de Harvey Weinstein

Parlem del cas d'assetjament sexual que va donar lloc al fenomen del 'Me too' als Estats Units: el cas Harvey Weinstein. Just ara, que tot hem sentit les al·legacions contra el Carles Vermut aquestes últimes dues setmanes. El director de cine ha estat acusat d’haver agredit sexualment a tres dones i alguns periodistes estan comentant que aquest podria ser el moment del 'Me too' espanyol.

Més informació

0:00 / 0:00

22 gener

El triple assassinat de tres germans a Morata de Tajuña

Tot apunta a que una estafa virtual podria ser la causa del triple assassinat de tres germans a Morata de Tajuña. La psicòloga i criminòloga Rosa Viñas explica el seu cas i del fenomen del catfishing

Més informació

0:00 / 0:00

8 gener

El cas de Bruce Pardo i el cas de Bruce McArthu

No són pocs els assassins que al llarg de la història criminal s'han disfressat per enganyar a les seves víctimes i agredir-les. Si ens aturem en la de pare Noel, n'hi dos que destaquen especialment: el cas de Bruce Pardo i el cas de Bruce McArthu. Ens les explica el criminòleg i perfilador Xavier Álvarez.

Més informació

0:00 / 0:00

18 desembre del 2023

El cas Sirius

El cas Sirius. Un home va fer creure a una jove que era originari de l'estrella Sirius i podria ajudar-la a arribar a una nova vida si se separava del seu vell cos: en una banyera i amb un assecador connectat. Després, l'esperaria un cos nou, en el qual despertaria després de la seva aparent mort accidental. Un cas real d'inducció al suïcidi de la jurisprudència alemanya dels anys 80 que el catedràtic de Dret Penal de la UB, Victor Gómez, explica com va acabar.

Més informació

0:00 / 0:00

11 desembre del 2023

'El Confident', la nova novel·la del criminòleg Xavier Álvarez

Avui, el col·laborador Xavier Álvarez no ens porta cap cas criminal, sinó el seu llibre, 'El Confident'. Una novel·la basada en fets reals que ens porta als carrers de Barcelona, ple de sangs i bales. Sembla una venjança entre dues bandes rivals... però no. Darrere d'aquests crims s'amaguen molts secrets.

Més informació

0:00 / 0:00

4 desembre del 2023

Charles Ng, Leonard Lake i el seu búnquer d'esclaus

No és freqüent trobar una parella d'assassins en sèrie, normalment actuen sols. Però no passava amb Charles Ng i Leonard Lake, que segrestaven les seves víctimes, les portaven a un búnquer d'esclaus construït dins de la casa d'un d'ells, les torturaven i les mataven. T'explica el cas la psicòloga i criminòloga Rosa Viñas.

Més informació

0:00 / 0:00

27 novembre del 2023

L'assassinat del rol

Recordes l'assassinat del rol, als anys 90? Javier Rosado i Félix Martínez, dos joves apassionats dels jocs de rol, van creuar la línia entre la ficció i la realitat en una nit fatídica. Inspirats pel joc 'Races', van planejar i executar un assassinat amb una crueltat inaudita, desafiant tota lògica i humanitat. El cas va sacsejar la societat del moment i va posar en el punt de mira els jocs de rol. Una història de violència, percepcions equivocades i conseqüències devastadores que explica el perfilador i criminòleg Xavier Álvarez.

Més informació

0:00 / 0:00

20 novembre del 2023

El cas de la bota de vi

Recuperem el cas de la bota de vi, un cas dels anys 80 per ser un homicidi preterintencional (més enllà de la intenció). Després d'haver pres unes copes en una taverna propera, el senyor Josep es trobava en un celler de la seva propietat en companyia dels seus conveïns Don Luis i Don Eladio. En un moment determinat, el senyor Josep s'inclinà cap endavant per treure vi d'una bota. Mentre estava en aquesta posició, tot donant l'esquena a Don Eladio, i amb les cames una mica separades, aquest li va agafar amb força els genitals amb el propòsit de fer-li una broma, i en sentir-se violentat, el senyor Jose, girà bruscament el seu cos empenyent-lo amb el colze de tal manera que Don Eladio va caure a terra colpejant-se fortament contra el terra de ciment, amb el cap, caient primerament de costat i després d'esquena". Don Eladio va quedar uns moments inconscient, recuperant-se aparentment després. No obstant això, va morir 6 hores després.

Més informació

0:00 / 0:00

13 novembre del 2023

El mediàtic cas de Diana Quer

Recordes el cas de Diana Quer? Segur que sí, perquè va ser un dels casos més mediàtics dels últims temps. Te l'explica en aquest pòdcast la psicòloga i criminòloga Rosa Viñas, qui confessa que la popularitat no va ajudar gaire a la ràpida resolució del cas

Més informació

0:00 / 0:00

30 octubre del 2023

Tiroteig a Maine

El 25 d'octubre, un tiroteig a Maine (un estat al nord-est dels Estats Units) ens va deixar colpits. Robert Card, a cara descoberta, va deixar a Lewiston 18 morts i 13 ferits a una pista de bitlles i un restaurant. Només dos dies després, després d'una exhaustiva recerca, se'l va trobar mort d'un tret al cap.
Què li va portar a fer això? Ho analitzem a 'Assumptes Interns' amb la psicòloga i criminòloga Rosa Viñas.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 5 6