En directe

Fórmula Estel

Assumptes interns

amb Rosa Viñas, Victor Gomez i Xavier Álvarez

Secció

Secció Crims

El fenomen del true crime ha guanyat terreny a casa nostra. A Assumptes Interns proposem un viatge obscur cap a crims d'aquí i d'arreu del món a través de la psicòloga i criminòloga Rosa Viñas, el catedràtic de la Universitat de Barcelona en el departament de Dret Penal i Criminologia Victor Gómez i el criminòleg i analista en la conducta i el perfil criminal Xavier Álvarez.

També ens pots escoltar a Spotify

Més informació

A la carta

4 desembre

Charles Ng, Leonard Lake i el seu búnquer d'esclaus

No és freqüent trobar una parella d'assassins en sèrie, normalment actuen sols. Però no passava amb Charles Ng i Leonard Lake, que segrestaven les seves víctimes, les portaven a un búnquer d'esclaus construït dins de la casa d'un d'ells, les torturaven i les mataven. T'explica el cas la psicòloga i criminòloga Rosa Vinyas.

Més informació

0:00 / 0:00

27 novembre

L'assassinat del rol

Recordes l'assassinat del rol, als anys 90? Javier Rosado i Félix Martínez, dos joves apassionats dels jocs de rol, van creuar la línia entre la ficció i la realitat en una nit fatídica. Inspirats pel joc 'Races', van planejar i executar un assassinat amb una crueltat inaudita, desafiant tota lògica i humanitat. El cas va sacsejar la societat del moment i va posar en el punt de mira els jocs de rol. Una història de violència, percepcions equivocades i conseqüències devastadores que explica el perfilador i criminòleg Xavier Álvarez.

Més informació

0:00 / 0:00

20 novembre

El cas de la bota de vi

Recuperem el cas de la bota de vi, un cas dels anys 80 per ser un homicidi preterintencional (més enllà de la intenció). Després d'haver pres unes copes en una taverna propera, el senyor Josep es trobava en un celler de la seva propietat en companyia dels seus conveïns Don Luis i Don Eladio. En un moment determinat, el senyor Josep s'inclinà cap endavant per treure vi d'una bota. Mentre estava en aquesta posició, tot donant l'esquena a Don Eladio, i amb les cames una mica separades, aquest li va agafar amb força els genitals amb el propòsit de fer-li una broma, i en sentir-se violentat, el senyor Jose, girà bruscament el seu cos empenyent-lo amb el colze de tal manera que Don Eladio va caure a terra colpejant-se fortament contra el terra de ciment, amb el cap, caient primerament de costat i després d'esquena". Don Eladio va quedar uns moments inconscient, recuperant-se aparentment després. No obstant això, va morir 6 hores després.

Més informació

0:00 / 0:00

13 novembre

El mediàtic cas de Diana Quer

Recordes el cas de Diana Quer? Segur que sí, perquè va ser un dels casos més mediàtics dels últims temps. Te l'explica en aquest pòdcast la psicòloga i criminòloga Rosa Viñas, qui confessa que la popularitat no va ajudar gaire a la ràpida resolució del cas

Més informació

0:00 / 0:00

30 octubre

Tiroteig a Maine

El 25 d'octubre, un tiroteig a Maine (un estat al nord-est dels Estats Units) ens va deixar colpits. Robert Card, a cara descoberta, va deixar a Lewiston 18 morts i 13 ferits a una pista de bitlles i un restaurant. Només dos dies després, després d'una exhaustiva recerca, se'l va trobar mort d'un tret al cap.
Què li va portar a fer això? Ho analitzem a 'Assumptes Interns' amb la psicòloga i criminòloga Rosa Viñas.

Més informació

0:00 / 0:00

23 octubre

Luis Alfredo Garavito, la bèstia de Colòmbia

Qui era Luis Alfredo Garavito, la bèstia de Colòmbia? Va assassinar més de 138 nens i adolescents i aquest mes d'octubre ha mort a presó per un càncer d'ull i leucèmia.
0:00 / 0:00

16 octubre

Matthew Falder, el professor universitari sàdic

Matthew Falder era un geofísic brillant, amb un màster i un doctorat de Cambridge que agradava a tothom, però sota la seva aparença de noi perfecte s’amagava un dels pitjors pedòfils online del Regne Unit. Descobreix la doble vida i els crims de Matthew Falder amb Rosa Viñas. 

Més informació

0:00 / 0:00

9 octubre

Charles Edmund Cullen, l'àngel de la mort

Charles Edmund Cullen és un nom que roman en la història criminal com un dels assassins en sèrie més letals als Estats Units. Conegut com "l'àngel de la mort" va ser arrestat i acusat d'assassinar pacients mentre treballava com a infermer en diversos hospitals.

Més informació

0:00 / 0:00

2 octubre 2023

El cas de Daniel Sancho II

Daniel Sancho, fill de l'actor Rodolfo Sancho, es troba encara detingut a Tailàndia després de ser acusat de l'assassinat del metge cirurgià colombià Ewin Arrieta. Segons la versió de l'acusat, el crim s'hauria produït a conseqüència d'una baralla. En cas que es demostrés, quina rellevància tindria aquest fet? Pot canviar alguna cosa?

Més informació

0:00 / 0:00

25 setembre

John Musetecu, "spree killer" de Barcelona

Tres assassinats en una hora i des de l’Arc de Triomf fins a la plaça Sant Jaume. Així van ser les que suposadament haurien d’haver estat els últims instants a la ciutat de John Musetescu "spree killer" de Barcelona.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 5 6