En directe

La veu dels animals

Blanquerna

amb Mercè Raga amb la col·laboració de la Fundació Blanquerna

Pòdcast

Podcasts de diferents espais sobre diversos temas. Amb la col·laboració de la Fundació Blanquerna.

També els pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

14 gener

- Capítol 336.

Menjar saludable després del Nadal

Les festes de Nadal son dates d’excessos a taula i per això, el mes de gener és bona època per reprendre bons hàbits alimentaris. Per tot plegat, hem volgut convidar a una experta en la matèria per què ens expliqui les claus per tirar endavant aquest bon propòsit.  
 
És la Blanca Salinas Roca, professora del grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut de Blanquerna Univeristat Ramon Llull.

Més informació

0:00 / 0:00

7 gener

- Capítol 335.

Principis d'any sempre és època de propòsits

Principis d'any sempre és època de propòsits, i molts tenen a veure amb la salut. És per això que, a l’espai Blanquerna, hem volgut convidar a un expert en la matèria que, a més, ens agrada molt que ens visiti perquè és pura energia!  
 
Conversem uns minuts amb Josep Sánchez Malagón, doctor i professor en el grau de ciències de l’activitat física i de l’esport a Blanquerna URL.

Més informació

0:00 / 0:00

24 desembre del 2024

- Capítol 334.

Conversem del Grau de Comunicació amb Marcel Barrena, director de "El 47"

Tot just una setmana després de les nominacions als premis Goya de l’Acadèmia del Cinema Espanyol d’enguany i que precisament la pel·lícula el 47 hagi estat nominada ni més ni menys que a 14 estatuetes, conversem amb el seu director i professor també del grau de comunicació audiovisual de la Blanquerna – Universitat Ramón Llull. Marcel Barrena.

Més informació

0:00 / 0:00

23 desembre del 2024

- Capítol 333.

Els atemptats a Alemanya, la situació de Síria i com està avui dia el conflicte d'Ucraïna amb Rússia.

Acabem l'any valorant amb Manuel Manonelles, analista, expert en relacions internacionals i professor associat de relacions internacionals de Blanquerna URL, els temes més destacats d'aquestes darreres setmanes.
Parlem dels atemptats a Alemanya, la situació de Síria i com està avui dia el conflicte d'Ucraïna amb Rússia.

Més informació

0:00 / 0:00

17 desembre del 2024

- Capítol 332.

La sindrome del docent cremat

Ho coneixiem fa unes setmanes: un 45% dels docents de Catalunya assegura tenir una salut psicològica dolenta o molt dolenta i un 36% reconeix que està disposat a deixar la professió, segons una enquesta del sindicat USTEC. A què es deu, aquest malestar? I com podem revertir, aquesta situació tan delicada?.
Per resoldre aquest i molts altres dubtes comptem amb Victoria Fernández, que és professora de la facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna Universitat Ramon Llull.

Més informació

0:00 / 0:00

10 desembre del 2024

- Capítol 331.

La internazionalització de les aules

La internazionalització de les aules, aquest és el tema que avui ens preocupa i dediquem l'espai a parlar-ne amb Cristina Corcoll, Directora dels Graus d'Educació Infantil i Educació Primària de Blanquerna.
0:00 / 0:00

3 desembre del 2024

- Capítol 330.

L'otorrinolaringologia

No deixem de banda les atencions i problemes que podem assolir amb la veu i descobrim el que és l'otorrinolaringologia.
És per aixó que ens visita un especialista en otorrinolaringologia, amb més de vint-i-cinc anys d’experiència, expert en trastorns del llenguatge, càncer de gola i laringe, i professor també de la facultat de Comunicació de Blanquerna URL, Francesc Casamitjana.

Més informació

0:00 / 0:00

2 desembre del 2024

- Capítol 329.

L'indult al fill de Joe Biden, la situació a Síria o els problemes a Israel

2 de desembre i els conflictes al món, no s'aturen. L'indult al fill de Joe Biden, la situació a Síria o els problemes a Israel, els analitzem amb Manuel Manonelles és analista, expert en relacions internacionals i professor associat de relacions internacional de Blanquerna URL.

Més informació

0:00 / 0:00

26 novembre del 2024

- Capítol 328.

Els psicofàrmacs

Els psicofàrmacs són medicaments per combatre malalties de salut mental i trastorns mentals greus. En el cas de les benzodiazepines per a l'ansietat, el 2023 se'n van receptar un 14% més que el 2022. Estem sobre medicats o tenim, com a societat, un problema greu de salut mental?
De tot plegat hem volgut parlar amb Montserrat Castelló psicòloga i Catedràtica de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna - Universitat Ramon Llull.

Més informació

0:00 / 0:00

19 novembre del 2024

- Capítol 327.

SALUT. La deshabituació tabàquica

El 30% de tots els tipus de tumors que es detecten hi ha una sola causa, de fet, un sol objecte: la cigarreta i, per tant, el tabaquisme. Una notícia que ens alerta dels perills que segueix suposant fumar especialment en la població més jove i és que el càncer de pulmó és el segon amb més incidència al món i el tercer a l’estat espanyol.
Per parlar-ne de totes aquestes dades i sobretot de com prevenir-les parlem amb Matilde Garrido, Infermera Especialista en Infermeria Familiar i Comunitària, infermera al CAP Gòtic de Barcelona i professora d'Infermeria Comunitària en el Grau en Infermeria de la Blanquerna – Universitat Ramon Llull.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data