En directe

Trotamundos

Blanquerna

amb Joan Trias i Mercè Raga amb la col·laboració de la Fundació Blanquerna

Pòdcasts Blanquerna

Podcasts de diferents espais sobre diversos temas. Amb la col·laboració de la Fundació Blanquerna.

Mapamundi: temes internacionals
La Ruta de la Seda: fets històrics
Matrícula oberta: educació

També els pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

21 setembre

- Capítol 205.

COMUNICACIÓ. Que és un Hackathon

Sabeu que és un Hackathon? Ve de la unió de dos conceptes. Del anglès “Hack” que vol dir “resoldre problemes de forma creativa” i de la paraula “marató” que fa referència a una activitat de fons de llarga durada (ja sigui una competició esportiva, una cursa atlètica o un programa de televisió).
Així doncs, si unim els dos conceptes sembla clar que Hackathon fa referència a una activitat de llarga durada destinada a resoldre problemes de forma creativa. Però quins problemes? Qui hi ha al darrere d’aquesta iniciativa? I amb quina finalitat s’organitza?
Per respondre tots els dubtes parlem amb Patricia Coll, directora del grau en periodisme i comunicació corporativa de Blanquerna.

Més informació

0:00 / 0:00

19 setembre

- Capítol 204.

LA RUTA DE LA SEDA. L'origen de l'esport modern: el pas del joc a l'esport

Quin és l'origen de l'esport modern? Com i on va néixer? Quina ha estat la seva vinculació amb el sistema educatiu, la industrialització i la religió cristiana? Responem totes aquestes preguntes amb Xavier Pujadas, professor d'història de l'esport a la Facultat de Psicologia, Educació i Esport Blanquerna-Universitat Ramon Llull.

Més informació

0:00 / 0:00

18 setembre

- Capítol 203.

MAPAMUNDI. La situació actual de Libia i Marroc com també l'Índia

L'analista, expert en relacions internacionals i també professor associat de relacions internacionals de Blanquerna URL, Manuel Manonelles ens aproparà aquesta setmana a països de Líbia, Marroc i l'Índia perquè ens desgrani els grans temes del moment d'aquests països.

Més informació

0:00 / 0:00

14 setembre

- Capítol 202.

COMUNICACIÓ. Les xarxes en el món del màrqueting

Segur que si obriu el mòbil, molts de vosaltres hi tindreu instal·lat el Twitter, l'Instagram, el Facebook i Youtube. Després n'hi haurà uns quants més que també hi tindran el TikTok i Snapchat. I finalment, si obriu el mòbil de qualsevol adolescent, el més probable és que no hi tingui Facebook, però segur que tindrà Twitch.
Fins on arriba el poder de les xarxes? Quins són els seus usuaris? Quina funció tenen i el més important, com les marques i les empreses les utilitzen per arribar a nosaltres. De tot això, en volem parlar avui amb Eva Márquez, directora de màrqueting i comunicació Blanquerna

Més informació

0:00 / 0:00

12 setembre

- Capítol 201.

LA RUTA DE LA SEDA. L'Olimpíada Popular de Barcelona de 1936 i la lluita entre el totalitarisme i l'antifeixisme a Europa

A través de l'Olimpíada Popular de Barcelona de 1936, que finalment no es va poder jugar, el professor de Blanquerna Xavier Pujadas explica la lluita entre el totalitarisme i l'antifeixisme a Europa i el paper que ha jugat l'esport (històricament i ara) en el combat ideològic i polític.

Més informació

0:00 / 0:00

8 setembre

- Capítol 200.

MATRÍCULA OBERTA. El repte de la intel·ligència artificial en els estudis

Explorem el fascinant món de la intel·ligència artificial, que està canviant la forma en què treballem i interactuem amb la tecnologia. Com està remodelant el nostre futur i les implicacions en la nostra societat? Com afecta la privacitat de les dades i la presa de decisions? En parlem amb Miquel Àngel Prats, doctor en Pedagogia per la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna.

Més informació

0:00 / 0:00

5 setembre

- Capítol 199.

LA RUTA DE LA SEDA. D'on ve la desigualtat de gènere al món del futbol?

D'on ve la desigualtat de gènere al món del futbol? Xavier Pujadas, doctor en història contemporània i professor d'història de l'esport a Blanquerna-Universitat Ramon Llull ens demostra que és, històricament, una conseqüència de les desigualtats de gènere socials i culturals. Conclusió: el petó de Jenni Hermoso per part de Luis Rubiales és només la punta de l'iceberg i encara queda molt a fer.

Més informació

0:00 / 0:00

4 setembre

- Capítol 198.

MAPAMUNDI. Tocats i enfonsats: El misteri de Putin

El passat 23 d’agost el líder de Wagner, Ievgeni Prigojin, moria en l'accident de l'avió on viatjava. Després de diverses sospites sobre si realment havia mort, finalment s'ha confirmat que, efectivament, les restes que es van trobar eren, entre d'altres, les seves. Això obre la porta a recordar com han anat desapareixent alguns dels rivals del president rus, Vladímir Putin amb l'analista i professor associat de Relacions Internacionals de Blanquerna URL, Manuel Manonelles.

Més informació

0:00 / 0:00

18 juliol

- Capítol 197.

MATRÍCULA OBERTA. Intel·ligència artificial a l'escola

Més enllà del xat GPT existeixen eines d'Intel·ligència Artificial per a totes les necessitats: fliki.ai et genera un vídeo en català amb la temàtica que vulguis o perflexity.ai et permet fer de buscador referencial i documental. Ens les explica totes Miquel Àngel Prats, responsable de la línia eduTIC de Blanquerna, que també assenyala un dels grans reptes que encaren els docents: el pensament crític.

Més informació

0:00 / 0:00

17 juliol

- Capítol 196.

LA PROTEÏNA. Amanides d'estiu

Els gaspatxos i les amanides d'estiu són les protagonistes d'aquest nou episodi. Especialment, les de llegums. I és que, a banda de ser lleugeres i refrescants, ens aporten molts dels nutrients que necessitem per al nostre dia a dia. En parlem amb Eulàlia Vidal, llicenciada en Farmàcia, màster en nutrició i qualitat dels aliments, doctora per la Universitat de les Illes Balears i professora de la Factultat de Ciències de la Salut Blanquerna URL.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data