En directe

Fórmula Estel

Blanquerna

amb Mercè Raga amb la col·laboració de la Fundació Blanquerna

Pòdcast

Podcasts de diferents espais sobre diversos temas. Amb la col·laboració de la Fundació Blanquerna.

També els pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

16 juliol

- Capítol 367.

El món de cap per avall

Tanquem temporada mirant al món i als seus problemes. França, la Unió Europea i Trump són alguns dels punts d'actualitat del moment.
De tot plegat parlem amb Manuel Manonelles, analista, expert en relacions internacionals i professor associat de Relacions Internacions a Blanquerna URL.

Més informació

0:00 / 0:00

15 juliol

- Capítol 366.

Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis

El diumenge, 13 de juliol de 2025, finalitzava el termini per presentar candidatura al Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis. Un premi que preten posar en valor els ideals del mateix Gomis. El seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans i l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats.
Enguany s’en cel·lebra la 20a edició, i avui hem decidit parlar del premi, i del periodisme en general, amb en Miquel Peralta, Periodista, Professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Membre de la Comissió i Jurat del “Premi Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis”.

Més informació

0:00 / 0:00

8 juliol

- Capítol 365.

Combatre la calor

L’ascens de les temperatures és una tendència que s’està consolidant, any rere any, i mes enllà dels ventiladors i aparells de climatització, ¿com podem combatre la calor? Com ens afecten les altes temperatures? És realment nociva l’exposició al sol?  
 
Per aprofuindir en el tema, hem convidat a l’Alba Monclús, Infermera Especialista Salud Familiar i Comunitària, i professora del grau d’Infermeria Balnquerna URL.

Més informació

0:00 / 0:00

1 juliol

- Capítol 364.

Continguts extrems a les xarxes socials

Els “continguts extrems”, ja no s’ubiquen només al “dark web”. Les xarxes socials afavoreixen el trànsit de tot tipus d’imatges i videos que poden ferir la sensibilitat de qualsevol persona, independentment de la seva edat. 
 
De tot plegat en parlarem amb Victor Curto, Coordinador del Grau en Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting. 

Més informació

0:00 / 0:00

17 juny

- Capítol 363.

La Selectivitat

La setmana passada milers d’estudiants han viscut un dels moments més intensos de la seva vida acadèmica: la Selectivitat.
Per analitzar com ha anat, quin nivell s’ha vist i cap on va el sistema, parlem amb David Serrano Blanquer, professor i investigador de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL. Expert en el testimoni de l’Holocaust, el nazisme i la dictadura Argentina. 35 ANYS a Batxillerat, formador també de les PAR, les proves de més de 25 i més 45 anys.

Més informació

0:00 / 0:00

11 juny

- Capítol 362.

Estats Units i Gaza

Ens posem al dia de com estan les coses al món. Avui centrats en els Estats Units i Gaza.
Ho fem amb Manuel Manonelles, analista, expert en relacionas internacionals i professor associat de Relacions Internacions a Blanquerna URL.

Més informació

0:00 / 0:00

10 juny

- Capítol 361.

L’exercici i el cervell

Des de ja fa uns anys, hem notat una tendència a l’alça pel que fa al culte al cos. Però la ciència ens diu que no es tracta només d’una qüestió estètica, sinó que els beneficis de fer exercici, tenen una relació directe amb ell cervell, ja que millora l'estat d'ànim, la memòria, la concentració, i fins i tot pot generar noves neurones.
Per mirar d’aprofundir en el tema, conversem amb Pedro Víctor Lopez, Director del Màster Universitari en Neuro-Fisioteràpia i Professor del Grau en Fisioteràpia a Blanquerna URL.

Més informació

0:00 / 0:00

3 juny

- Capítol 360.

Els mestres del futur

El passat 26 de maig, al Campus “Cappont” de la Universitat de Lleida, és va cel·lebrar la “Conferència de Degans i Deganes d’Educació”, per determinar com han de ser els mestres i educadors del futur. Els temps i la societat canvien, i la tecnologia empeny un procés de transformació educativa que ha de donar resposta a tot l’alumnat.
Parlem amb Miquel Àngel Prats, Professor titular de tecnologia educativa a Blanquerna-URL.

Més informació

0:00 / 0:00

27 maig

- Capítol 359.

Dissidents del Chat GPT

La Intel·ligència Artificial ha vingut per quedar-se. Les seves aplicacions ja son del tot quotidianes, tant a l’entorn laboral, com a l’oci. I el sector acadèmic tampoc se n’escapa. Però com ens pot afectar l’ús d’aplicacions com el Chat GPT? Tenim molt clars els avantatges que aporta aquesta tecnologia però, i els inconvenients?
Pot arribar a condicionar els nostres hàbits?
Per aclarir totes aquestes qüestions, comptem amb Susana Pérez Soler, periodista, doctora en comunicació digital i professora a la facultat de Comunicació Blanquerna-URL.

Més informació

0:00 / 0:00

21 maig

- Capítol 358.

Eurovisió i el conflicte a Orient Mitjà

Amb el teló de fons del conflicte d'Israel i Palestina, també ha esquitxat amb la presència d'Israel al Festival d'Eurovisió.
Parlem de tot plegat amb Manuel Manonelles, analista, expert en relacions internacionals i professor associat de relacions internacionals de Blanquerna URL.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data