En directe

Fórmula Estel

Blanquerna

amb Joan Trias i Mercè Raga amb la col·laboració de la Fundació Blanquerna

Podcast

Pòdcasts Blanquerna

Podcasts de diferents espais sobre diversos temas. Amb la col·laboració de la Fundació Blanquerna.

Mapamundi: temes internacionals
Operació sandvitx: nutrició
Matrícula oberta: educació

També els pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

23 maig

- Capítol 292.

La publicitat en el record a Pepe Guerrero

La comunicació vista des del punt de vista d'uns dels genis de la televisió, Pepe Guerrero, recordem l'empremta que va deixar en el món de la publicitat.
Parlem amb Josep Maria Picola, director del grau en publicitat, relacions públiques i màrqueting de Blanquerna, Universitat Ramon Llull

Més informació

0:00 / 0:00

21 maig

- Capítol 291.

OPERACIÓ SANDVITX: El vincle de Barcelona amb l'esport

En menys de 100 dies, Barcelona serà l'amfitriona de la prestigiosa Copa Amèrica de Vela. Un esdeveniment que ens recorda un cop més el profund vincle de la ciutat amb els grans esdeveniments esportius, una tradició que va començar amb els Jocs Olímpics de 1992. 
Ens ho explica Sixte Abadia, professor als graus de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i de Gestió Esportiva a la Blanquerna-URL

Més informació

0:00 / 0:00

16 maig

- Capítol 290.

PSICOLOGIA. La pressió per ser “perfectes” esgota els pares i perjudica la salut mental del fill

La pressió parental i les expectatives sobre la criança, un tema que afecta milers de pares i mares en tot el món. Un informe recent de la Universitat Estatal d'Ohio revela que el 57% dels pares se senten esgotats, i aquest cansament està relacionat amb les expectatives internes i externes sobre com exercir la maternitat i paternitat. Aquesta situació pot tenir repercussions negatives en la salut mental dels pares i en el comportament i benestar emocional dels seus fills.
Parlem de tot plegat amb Manel Noguera, professor de psicologia a la Universitat Ramon Llull.

Més informació

0:00 / 0:00

14 maig

- Capítol 289.

OPERACIÓ SANDVITX. Alimentació infantil

Quins aliments cal potenciar per garantir un desenvolupament saludable? Quines són les claus d'una alimentació infantil equilibrada?
Marta Angera, professora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull, explica tot plegat en aquest pòdcast.

Més informació

0:00 / 0:00

13 maig

- Capítol 288.

MAPAMUNDI. Des de Eurovisio a les eleccions catalanes

Repassem l'actualitat del món a Mapamundi. Les eleccions catalanes, el perfil "polític" d'Eurovisió, la destitució del ministre de defensa del govern Putin i els problemes que continuen a Gaza.
De tot plegat parlem amb l'analista, expert en relacions internacionals i també professor associat de relacions internacionals de Blanquerna URL, Manuel Manonelles.

Més informació

0:00 / 0:00

9 maig

- Capítol 287.

EDUACIÓ. Absentisme a les aules

L’absentisme per part de l’alumnat és un tema d’interès i preocupació per a moltes universitats. Des del confinament, professors i vicerectors han constatat una davallada de la presencialitat als campus. Alguns estudiants semblen considerar menys important assistir a classe en persona i prefereixen altres formes d’aprenentatge.
En parlem amb l’Anna Pagès, professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de Blanquerna-URL.

Més informació

0:00 / 0:00

7 maig

- Capítol 286.

OPERACIÓ SANDVITX. Tecnologia i esport

L’activitat física ha guanyat nous adeptes gràcies a les noves tecnologies que han fet que es tecnifiqui i optimitzi la seva pràctica. Cada vegada hi ha més persones que practiquen algun esport amb l’objectiu de desconnectar del seu dia a dia, millorar la seva salut mental o superar els seus propis límits.
Ara bé, quin paper està jugant la tecnologia en el desenvolupament de la indústria esportiva? Com poden treure profit d’aquests avenços els centres esportius? Ho parlem amb Sergi Cerezo i Esteve, ell és Professor i Coordinador del 2n cicle del Grau en Gestió Esportiva de la Univseritat Blanquerna-Ramón Llull.

Més informació

0:00 / 0:00

6 maig

- Capítol 285.

MAPAMUNDI. Universitaris als EEUU mobilitzats per Gaza

El Professor Manonelles parlava de les mobilitzacions propalestines a les universitats de Columbia, Los Angeles i Califòrnia i ho volem seguir analitzant aquest fenòmen: el maig és el mes de graduacions universitaries i en l’actual situació de tensió, això podria significar un nou repunt de la violència.El balanç de detinguts a dia d’avui és de 2.000 estudiants de 40 campus diferents, repartits per 25 Estats del país, des que la policia de Nova York va efectuar els primers desallotjaments a la Universitat de Columbia.
Per tot plegat contactem amb una persona que ha estudiat a una d’aquestes universitats, la Universitat de Columbia. Parlem amb Daniel Esparza, Profesor Associat a Blanquerna Universitat Ramon Lllull i investigador de l’Observatori Blanquerna.

Més informació

0:00 / 0:00

2 maig

- Capítol 284.

MARQUETING. Rebranding

Gairebé totes les marques van actualitzant la seva imatge a poc a poc al llarg de la seva vida; algunes ho fan amb un canvi notori i d’altres, que gairebé passa per desepercebut. L'objectiu sempre és canviar la percepció i l’impacte de la marca davant del seu públic potencial, tot buscant una diferenciació dels seus competidors i ser rellevants per a l’audiència.
Avui parlarem d’aquests canvis, del Rebranding de marques, amb Josep Maria Picola, director del grau en publicitat, relacions públiques i màrqueting de Blanquerna, Universitat Ramon Llull.

Més informació

0:00 / 0:00

30 abril

- Capítol 283.

OPERACIÓ SANDVTIX: Les begudes vegetals

Quan podem donar begudes vegetals als nens? Per qui són adequades? Ara és freqüent trobar als supermercats begudes d'arròs, soja o ametlla, per això Eulàlia Vidal, professora del departament de nutrició humana, dietètica i farmàcia de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull, en treu l'entrellat. 

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data