En directe

Fórmula Estel

Olor de tinta

amb Aure Farran

Secció

Secció Olor de tinta

L'objectiu d'aquest espai és compartir la passió per la lectura descobrint llibres i autors interessants.

• Per què del títol d'aquest Podcast?

Perquè als que ens agraden els llibres, una de les primeres coses que fem és obrir-los i ensumar-los. Perquè ens agrada ensumar-los i sentir-ne el tacte. L’e-book pot ser un gran invent però no és per a nosaltres.

• Per què hem de llegir?
Perquè, com menjar bé, llegir ens pot fer feliços i en un món com el nostre, no anem sobrats de la necessitat de moments de felicitat. És una font de plaer inesgotable i gratuïta. Si podem comprar llibres, excel·lent, (una biblioteca
personal diu molt de com som), però sempre podem anar a les biblioteques, que són uns espais fantàstics on hi trobarem, com a les llibreries, fantàstics prescriptors.
Perquè enriquim la nostra vida a partir de les experiències d’altres. Perquè viatgem sense moure’ns. Perquè aprenem. Perquè de les mentides/la ficció, en podem aprendre.

Com deia Emili Teixidor: llegir és viure molt més i molt millor.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

11 juliol del 2023

Propostes de lectura per a l'estiu (II)

Us donem més recomanacions de lectura d'estiu amb títols dirigits a tot tipus de lector. Aure Farran conversa amb Miquel Martin i Serra, autor de 'Fragments d'inexistència', una meravellosa biografia de Tom Sharpe, i Joan Safont Plumed, autor de 'L'estiu passat', on repassa els llocs d'estiueig d'una cinquantena d'escriptors i artistes.

Més informació

0:00 / 0:00

27 juny del 2023

Propostes de lectura per a l'estiu (I)

A Olor de tinta us fem 5 recomanacions de lectura per a aquest estiu i conversem amb les autores de dues de les novel·les destacades: Gisela Pou, que publica 'Els trens noms de la Ludka', i Ascen Capel, autora de 'La filla de la bòbila'

Més informació

0:00 / 0:00

13 juny del 2023

Literatura i musicals

Saps que la literatura ha estat font d'inspiració per a algunss dels musicals més famosos de la història? Els miserables, Cabaret, Matilda o El Petit Príncep són només alguns dels que han trobat en una novel·la el punt de partida. En repassem alguns dels més destacats.

Més informació

0:00 / 0:00

30 maig del 2023

Conversa amb l'editor Ernest Folch

Conversem amb l'editor Ernest Folch, que porta tota la vida vinculat al món editorial. Parlem de la seva trajectòria,  de com veu el món editorial i del seu últim gran projecte: la recuperació de l'editorial Navona i la creació de l'editorial Folch&Folch.

Més informació

0:00 / 0:00

16 maig del 2023

Un repàs als nominats als Premis Llibreter

Repassem els llibres nominats a les diferentes categories del Premi Llibreter, que lliura el Gremi de Llibreters de Catalunya i ho fem amb dos dels autors que opten al premi en la categoria de literatura catalana: Josep Ortiz, per L'artefacte, i Eduard Márquez, per 1969.

Més informació

0:00 / 0:00

02 maig del 2023

Ruta per Catalunya a través dels llibres

Aquesta vegada, a l'Olor de tinta, us proposem fer una ruta per Catalunya a través dels llibres. Del Pirineu a les Terres de l'Ebre, us recomanem lectures que us traslladaran a diferents indrets de Catalunya. I, a més, conversem amb l'escriptora Núria Esponellà, autora de 'La filla de la neu', ambientada a la Vall de Núria, i d'Ànima de tramuntana, ambientada a l'Empordà.

Més informació

0:00 / 0:00

18 Abril del 2023

Recomanacions per sant Jordi

Recomanacions per sant Jordi! A portes de la gran festa literària de Catalunya, et recomanem 6 lectures molt interessants que t'ajudaran a fer la teva tria de lectures. I parlem de tres d'elles amb les seves autores, les escriptores Lolita Bosch, Elisabet Moreno i Vanesa Freixa.

Més informació

0:00 / 0:00

14 Març del 2023

Novetats literàries per a tots els públics

Repassem algunes de les novetats literàries que han arribat els darrers dies a les llibreries i conversem amb els autors de dues d'elles: Care Santos, autora d'El boig dels ocells, i Oriol Canals, autor d'Els sentinelles de la llibertat.

Més informació

0:00 / 0:00

28 Febrer 2023 del 2023

Les darreres novetats editorials

'Solastàlgia' i 'Sota l’ombra de la washingtònia' encapçalen una tria de les novetats de les darreres setmanes, que la periodista Aure farran assegura que ens engrescaran a llegir. A més, conversa amb els dos autors: Ada Castells i Roger Bastida.

Més informació

0:00 / 0:00

07 febrer 2023 del 2023

Els 20 anys d'Ara Llibres, l'editorial catalana de referència en l'àmbit de la 'no ficció'

Celebrem els 20 anys de l'editorial catalana de referència en l'àmbit de la 'no ficció', Ara Llibres, conversant amb el seu director editorial, Joan Carles Girbés, amb qui repassem l'estat de salut d'aquest sector editorial. A més, conversem amb la historiadora i escriptora Assumpta Montellà, l'autora més venuda d'aquests 20 anys d'Ara Llibres amb 'La maternitat d'Elna'.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 4 5