En directe

Fórmula Estel

Olor de tinta

amb Aure Farran

Secció

Olor de tinta

L'objectiu d'aquest espai és compartir la passió per la lectura descobrint llibres i autors interessants.

• Per què del títol d'aquest Podcast?

Perquè als que ens agraden els llibres, una de les primeres coses que fem és obrir-los i ensumar-los. Perquè ens agrada ensumar-los i sentir-ne el tacte. L’e-book pot ser un gran invent però no és per a nosaltres.

• Per què hem de llegir?
Perquè, com menjar bé, llegir ens pot fer feliços i en un món com el nostre, no anem sobrats de la necessitat de moments de felicitat. És una font de plaer inesgotable i gratuïta. Si podem comprar llibres, excel·lent, (una biblioteca
personal diu molt de com som), però sempre podem anar a les biblioteques, que són uns espais fantàstics on hi trobarem, com a les llibreries, fantàstics prescriptors.
Perquè enriquim la nostra vida a partir de les experiències d’altres. Perquè viatgem sense moure’ns. Perquè aprenem. Perquè de les mentides/la ficció, en podem aprendre.

Com deia Emili Teixidor: llegir és viure molt més i molt millor.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

22 Novembre 2022

Novetats de literatura infantil

Parlem de literatura infantil i juvenil amb l’escriptor Jaume Copons i la il·lustradora Rocio Bonilla. Ens presenten les seves últimes propostes i repassem algunes novetats interessants que han arribat darrerament a les llibreries.
I com no, les recomanacions d'Aure Farran; des dels àlbums il·lustrats com 'Com la bogeria em va explicar el món', 'Tres llums' i 'Els pans daurats de la velleta' i moltes més!

Més informació

0:00 / 0:00

8 Novembre 2022

'Influencers' literaris: 'booktubers' i 'bookstagramers'

Parlem dels nous prescriptors literaris que han trobat en les xarxes socials o canals com Youtube el millor vehicle per transmetre la seva passió pels llibres i fer les seves ressenyes literàries. 'Booktubers' i 'bookstagramers' com Mixa o Magda Minguet, que ens expliquen per què els agrada compartir les seves lectures amb els seus seguidors.

Més informació

0:00 / 0:00

18 Octubre 2022

Novetats de tardor de literatura catalana III

Tanquem la trilogia de seccions que hem dedicat a repassar algunes de les novetats de tardor més interessants de la literatura catalana. Ho fem amb 6 noves propostes i un bonus track i conversant amb dues de les autores que publiquen nou llibre: Regina Rodríguez Sirvent, autora d'un dels èxits de la temporada, 'Les calces al sol', i amb Gemma Sardà, que publica el seu nou llibre, 'Lady Puffin'.

Més informació

0:00 / 0:00

04 Octubre

Més novetats de tardor de literatura catalana II

Segona tanda de les novetats literàries de tardor. Aure Farran parla, en aquest cas, amb Marta Grau, autora d''Una casa on tornar', i amb Maria Canelles, qui ha escrit 'Contra la nostàlgia'. Però no només això: aquí trobaràs també un 'bonus track': la recomanació d''Ànima de sal' per part del seu autor, Jordi Sedó.

Més informació

0:00 / 0:00

20 Setembre

Novetats de tardor de literatura catalana I

Novetats de tardor de la literatura catalana i conversa amb dues de les seves protagonistes: les escriptores Helena Guilera i Anna Manso.
0:00 / 0:00

6 Setembre

40 anys de La Setmana

La Setmana del Llibre en Català arriba aquest any a la seva 40ena edició. Se celebra del 9 al 18 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona en una edició amb més expositors i novetats que mai. En parlem amb la seva directora, Cristina Domènech

Més informació

0:00 / 0:00

12 Juliol

- Capítol 22.

Endreçar la nostra biblioteca personal

Us posem deures per l’estiu! Ja que tenim més temps, a banda de llegir més, podem dedicar una estona a endreçar la nostra biblioteca personal. Us expliquem la millor manera de fer-ho amb l'ajuda del professor i bibliotecari Lluís Agustí. A més, us recomanem 5 lectures on les biblioteques són protagonistes.

Més informació

0:00 / 0:00

28 Juny

- Capítol 21.

Pla Nacional del Llibre i la Lectura

Montse Ayats és responsable del Pla Nacional del Llibre i la Lectura. Amb ella conversem sobre com fomentar la lectura, especialment entre la canalla, i quins grans reptes hi ha en aquest camí per aconseguir que Catalunya tingui més persones lectores.

Més informació

0:00 / 0:00

14 Juny

- Capítol 20.

Cinema que convida a llegir

Hi ha sessions de cinema que conviden a llegir! I és que recuperem algunes pel·lícules d'èxit que estan basades en novel·les. Anna Karènina, Charlie i la fàbrica de xocolata, Una parella de tres i fins a tot un referent de la literatura catalana contemporània com és Pa negre.

Més informació

0:00 / 0:00

31 Maig

- Capítol 19.

Agents literaris

Parlem d’una figura clau del món literari, d’aquelles que està sempre en un segon pla, però que juga un paper molt rellevant. Parlem dels agents literaris, que actuen com a intermediaris entre l’escriptor i les editorials, i ho fem amb Sandra Bruna, CEO de Sandra Bruna Agència Literària, empresa que va néixer l’any 2001. Des de llavors representa autors nacionals i internacionals, a més d’agències i editorials estrangeres, a Espanya, Amèrica Llatina, Brasil i Portugal. 

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data