En directe

La Missa de cada dia

Olor de tinta

amb Aure Farran

Podcast Olor de tinta

L'objectiu d'aquest Podcasts és compartir la passió per la lectura descobrint llibres i autors interessants.

• Per què del títol d'aquest Podcast?

Perquè als que ens agraden els llibres, una de les primeres coses que fem és obrir-los i ensumar-los. Perquè ens agrada ensumar-los i sentir-ne el tacte. L’ebook pot ser un gran invent però no és per a nosaltres.

• Per què hem de llegir?
Perquè, com menjar bé, llegir ens pot fer feliços i en un món com el nostre, no anem sobrats de la necessitat de moments de felicitat És una font de plaer inesgotable i gratuïta. Si podem comprar llibres, excel·lent, (una biblioteca
personal diu molt de com som), però sempre podem anar a les biblioteques, que són uns espais fantàstics on hi trobarem, com a les llibreries, fantàstics prescriptors.
Perquè enriquim la nostra vida a partir de les experiències d’altres. Perquè viatgem sense moure’ns. Perquè aprenem. Perquè de les mentides/la ficció, en podem aprendre.

Com deia Emili Teixidor: llegir és viure molt més i molt millor.

També ens pots seguir a:Més informació

A la carta

14 Juny

- Capítol 20.

Cinema que convida a llegir

Hi ha sessions de cinema que conviden a llegir! I és que recuperem algunes pel·lícules d'èxit que estan basades en novel·les. Anna Karènina, Charlie i la fàbrica de xocolata, Una parella de tres i fins a tot un referent de la literatura catalana contemporània com és Pa negre.

Més informació

0:00 / 0:00

31 Maig

- Capítol 19.

Agents literaris

Parlem d’una figura clau del món literari, d’aquelles que està sempre en un segon pla, però que juga un paper molt rellevant. Parlem dels agents literaris, que actuen com a intermediaris entre l’escriptor i les editorials, i ho fem amb Sandra Bruna, CEO de Sandra Bruna Agència Literària, empresa que va néixer l’any 2001. Des de llavors representa autors nacionals i internacionals, a més d’agències i editorials estrangeres, a Espanya, Amèrica Llatina, Brasil i Portugal. 

Més informació

0:00 / 0:00

17 Maig

- Capítol 18.

Àlbums il·lustrats

Parlem dels àlbums il·lustrats, un gènere que està vivint un autèntic boomque està sent la porta d’entrada al món dels llibres per a molts infants, tot i que és un gènere que no té edat. En parlem amb l'il·lustrador Òscar Sardà, autor de l'exitosa sèrie del follet Oriol

Més informació

0:00 / 0:00

3 Maig

- Capítol 17.

'Les altres mares' de Laia Aguilar

Ens fixem en l’obra d’un autora ja consagrada, amb un estil molt particular, amb una narrativa molt lúcida, que aposta sempre per històries on els personatges brillen per damunt de tot. Laia Aguilar, autora de Les altres mares, publicada per Columna, i on confirma que és una de les escriptores catalanes amb més projecció i amb un estil més personal i reconeixible.

Més informació

0:00 / 0:00

23 Abril

- Capítol 16.

La feina dels editors (Especial Sant Jordi)

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, parlem de la feina dels editors amb l’editor Joan Sala, fundador i director de l’editorial Comanegra, que celebra els seus primers 15 anys de vida.

Més informació

0:00 / 0:00

19 Abril

- Capítol 15.

Debuts literaris

Presentem 5 novel·les que tenen tres punts en comú: debuts literaris de qualitat, escrits per dones i en català. I conversem amb dues d’aquestes escriptores: Aina Gatnau i Cinta Farnós.

Més informació

0:00 / 0:00

29 Març

- Capítol 14.

Llibreries, espais de cultura

Amb Sant Jordi ja trucant a la porta, parlem de la feina d'uns dels grans protagonistes de la festa del llibre i la rosa: llibreters i llibreteres. Esbrinem quins reptes han d’afrontar i fem una radiografia del sector amb  Marià Marín i Torné, secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya. I per arrodonir-ho, us proposem la lectura de 5 novel·les que tenen les llibreries com a protagonistes.

Més informació

0:00 / 0:00

15 Març

- Capítol 13.

LA FEINA DELS TRADUCTORS

En aquesta edició parlem de la feina de traductors i traductores, persones essencials per fer-nos descobrir l'obra de grans escriptors en l'idioma en què més ens agrada llegir. Ho fem en conversa amb Núria Busquet Molist, traductora, escriptora i activista cultural.

Més informació

0:00 / 0:00

1 Març

- Capítol 12.

LA LITERATURA JUVENIL

Parlem de literatura juvenil. Del repte de fer llegir els joves. De com poden els llibres competir amb les pantalles. I ho fem amb dos autors de referència de la literatura juvenil catalana, David Cirici i Xavier Gual.

Més informació

0:00 / 0:00

15 Febrer

- Capítol 11.

ONE HIT WONDERS

Com passa amb la música, al món de la literatura també es produeix el fenomen 'one hit wonder'. Autors que publiquen una novel·la d'èxit i després desapareixen del panorama literari. Per què passa? Intentem esbrinar-ho i posem nom a alguns d'aquests autors d'un sol èxit.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data