En directe

La Caravana

Òpera Rock

amb Maria Voronkova

Secció

Secció Òpera Rock

Sovint el món de l'òpera s'ha vist com un món elitista, classista fins i tot. La divulgadora musical i directora escènica Maria Voronkova ens proposa deixar enrere totes aquestes qüestions i explicar-nos els grans clàssics del món operístic per fer-los més atractius del que ja són. Qui va dir que l'òpera ha passat de moda?

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

11 abril

Richard Wagner

Parlem d'una icona de l'òpera, Richard Wagner! Un revolucionari de la música que va posar al servei de l'òpera totes les arts. Però analitzem la seva persona, i és que l'artista no va del que van les seves obres.

Més informació

0:00 / 0:00

4 abril

Leonard Bernstein

Potser per Leonard Bernstein no us ve res al cap! Però i si us diem que Bernstein és el compositor de la banda sonora de West Side Story, Glitter and be Gay i altres musicals del segle XX?

Més informació

0:00 / 0:00

6 març

Més Antonín Dvořák

Volíem més Antonín Dvořák! Un compositor, potser desconegut pels que fa poc que esteu enganxats a la música clàssica, però que és una gran influència per als compositors de bandes sonores cinematogràfiques com a John Williams i la cultura pop.

Més informació

0:00 / 0:00

1 març

Antonín Dvořák

No, John Williams no va plagiar els grans clàssics musicals. Entre ells, Antonín Dvořák, que va compondre una òpera, Rusalka, que podria ser la millor versió de 'La Sirenita' i també recorda a la cançó 'Somewhere over the rainbow'.

Més informació

0:00 / 0:00

22 febrer

John Williams i els grans de la música clàssica

El 8 de febrer va ser l'aniversari del compositor John Williams. L'autor de melodies de cinema tan taral·lejables com les de la pel·lícula 'La Guerra de les Galaxies', 'E.T', 'Indiana Jones' i 'Solo en casa' va fer 92 anys. La directora d'escena Maria Voronkova obre aquí un meló: podria ser que la seva música ja existís 100 anys abans que ell la compongués i la signessin grans de la música clàssica com Dvorák, Txaikovski o Stravinski?

Més informació

0:00 / 0:00

15 febrer

'Un ballo in maschera', de Giuseppe Verdi

Maria Voronkova continua explicant la història i el context de la cartellera d'òpera. Aquesta vegada amb 'Un ballo in maschera', de Giuseppe Verdi!
0:00 / 0:00

8 febrer

'Manon Lescaut', de Puccini

Aprofitant que aquest 2024 és el centenari de  la mort Puccini, Maria Voronkova ens posa en context i ens endinsa a 'Manon Lescaut'. Una òpera que torna a estar en cartell, gràcies a la Fundació Òpera de Catalunya i els Amics de l’Òpera de Sabadell.

Més informació

0:00 / 0:00

2 febrer

El tenor a l'òpera amb el tenor Facundo Muñoz

Estimats i criticats a parts iguals! Per parlar de la figura del tenor a l'òpera, a Maria Voronkova l'acompanya el tenor Facundo Muñoz. Què se sent en fer el do de pit?
0:00 / 0:00

24 gener

Henry Mancini, de professió: compositor de cinema 2

Continuem amb la vida i obra d'Henry Mancini! Perquè als 22 anys, on l'havíem deixat, comença a formar-se el seu futur. El va fitxar el departament de música de la Universal Studios! Hi va treballar sis anys i va arranjar i compondre música per 125 pel·lícules.

Més informació

0:00 / 0:00

18 gener

Henry Mancini, de professió: compositor de cinema

Un 18 de gener, però de 2024, va néixer Henry Mancini. Potser et quedes igual, però... i si et diem que Mancini va composar la música de La Pantera Rosa, Love Story o Moon River?

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 6 7