En directe

Matines

Va de vi

amb Salvador Cot

Pòdcast

Va de vi

Una secció de vi i gastronomia, cuinada a foc lent. Un espai, amb Salvador Cot, periodista, sommelier i director de 'Va de Vi', per degustar alguns dels millors maridatges, secrets més fascinants i cites imprescindibles de l'actual cultura gastronòmica catalana.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

24 octubre

- Capítol 59.

Els Premis Vinari arriben a la Fira del Vi de Rubí

Com cada divendres i ja se’ns ha posat cara de cap de setmana. Els rubinencs estan d’enhorabona, perquè aquest vespre s’inaugura la Fira del Vi de Rubí, una de les cinc més importants de Catalunya. A la mostra s’hi podran tastar els millors vins catalans, tots ells guardonats als Premis Vinari, que es van tastar precisament al celler cooperatiu de Rubí.
En parlem amb Ton Brustenga, regidor de Comerç de l’Ajuntament de Rubí, que ens explica com la ciutat ha teixit una relació especial amb el món del vi. També conversem amb Albert Llopart, enòleg del Celler Torres i creador del Grans Muralles 2020, escollit millor vi català de 2025.
Un episodi per brindar, descobrir i gaudir d’un cap de setmana amb gust de bon vi.

Més informació

0:00 / 0:00

8 octubre

- Capítol 58.

Millors vins catalans del 2025

Ja sabem quins són els millors vins catalans d'aquest any 2025 en les diverses categories i el periodista i sommelier Salvador Cot ens parlarà del millor escumós amb Xavier Bernet del Celler Júlia Bernet. 

Més informació

0:00 / 0:00

01 octubre

- Capítol 57.

Premis Vinari 2025

Al Teatre Casal de Vilafranca del Penedès, tindrà lloc la gran gala dels Premis Vinari 2025. Es tracta de la tretzena edició de l'esdeveniment més important del calendari vitivinícola català.
Dèiem que es tracta de la tretzena edició. Va ser l'Ànima de Cal Pagès, un vi negre de carinyena nascut en vinyes centenàries en coster del paratge de Les Sentius i sobre sòls de llicorella. Parlem amb el seu creador, l'Adrià Domènech.

Més informació

0:00 / 0:00

17 setembre

- Capítol 56.

Vins escumosos

Hi ha uns vins, que tots coneixem, que tenen unes ampolles diferents, uns taps diferents i que, quan les obrim, fan un soroll diferent. No només això, sinó que quan servim el líquid en una copa hem de vigilar que no vessi perquè… Fan moltes bombolles.En fi, que tots sabem que estem parlant de vins escumosos, que és com s'anomenen tècnicament, però que nosaltres coneixem i reconeixem amb noms molt diversos.
Tot aquest garbuix és tan complicat que necessitem assessorament. Així que hem de consultar amb l'Anna Casabona, una de les sommeliers més importants de Catalunya -també és enòloga- i membre de l'equip directiu de Juvé&Camps, un celler que us recomanem.

Més informació

0:00 / 0:00

10 setembre

- Capítol 55.

Preparant els Premis Vinari

De vegades tots plegats al·lucinem quan veiem que hi ha personatges que tasten un vi a cegues, sense veure l'etiqueta ni l'ampolla, i endevinen celler, anyada, varietat de raïm i lloc de procedència. Ho hem vist moltes vegades per la tele o al cinema, com també a personatges -sempre amb classe- que semblen capaços de reconèixer els millors vins del món.
En definitiva, saber tastar vins és un privilegi… I això és el que han estat fent un grup de tastadors aquest dimarts al celler cooperatiu de Rubí, on han tastat a cegues una pila de vins catalans que conformaran el palmarès dels Premis Vinari. Parlem de tot plegat amb Ramon Roset, director dels Premis Vinari.

Més informació

0:00 / 0:00

16 juliol

- Capítol 54.

Estiu de Coctels

La calor fa set. I contra la set, aigua. Així que us explicarem el que fan uns alquimistes misteriosos que calmen una altra mena de set i que es fan dir bàrmans o bartenders, que vol dir els professionals que són darrere de la barra dels bars i serveixen begudes als clients. Ells són els que combinen diversos elements per acabar configurant una beguda nova, el resultat de la barreja. Una cosa que, en la franja més sofisticada, anomenem còctels.
Parlem amb el periodista Salvador Cot i amb Mariona Vilanova, responsable de la cocteleria Nykteri's, de Girona i vicepresidenta del Club de Bartenders de Catalunya.

Més informació

0:00 / 0:00

2 juliol

- Capítol 53.

Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)

El periodista i director de 'Va de vi', Salvador Cots, està acompanyat en aquest capítol de Joan Gené, director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, INCAVI, un organisme clau en la promoció, investigació i projecció del sector vitivinícola català. Conversem del present i futur del vi a Catalunya, dels reptes que afronta el sector davant del canvi climàtic, les noves tendències de consum, i també del valor cultural i econòmic que té el vi per al nostre país.

Més informació

0:00 / 0:00

18 juny

- Capítol 52.

Premis Vinari i vins escumosos

S'han fet públics els primers guanyadors dels Premis Vinari 2025. Es tracta dels vins joves, són uns guardons que s'avancen perquè els vins joves són vins de l'any, que es consumeixen, sobretot, al llarg dels mesos d'estiu. A més descobrim les novetats sobre vins escumosos.
De tot plegat parlem amb el periodista i director de 'Va de vi', Salvador Cot.

Més informació

0:00 / 0:00

4 juny

- Capítol 51.

Vins per als aristòcrates

Tornem un altre capítol a parlar dels bons vins. Sobretot si està pensat per als aristòcrates.
De tot plegat parlem amb Salvador Cots.
0:00 / 0:00

28 maig

- Capítol 50.

Celler Rosàs

Les poblacions creixen, però l'història i tradicions continuen. És el cas que ens porta el periodista i director de 'Va de Vi', Salvador Cot.
Descobrim l'història de Marià Rosàs, gerent del Celler Rosàs.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 5 6