En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

El Grup de Treball Estable (GTER) diu que "totes les religions, enteses correctament, són promotores de convivència"

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), entitat amb representants musulmans, jueus i cristians, ha expressat aquest dissabte al vespre el seu rebuig…

14 novembre 2015

Redacció

Comparteix

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), entitat amb representants musulmans, jueus i cristians, ha expressat aquest dissabte al vespre el seu rebuig “amb pena i impotència” pels assassinats comesos divenderes a París. En el manifest, el conjunt de les comunitats religioses que integren aquesta entitat, representatives de la societat catalana, demanen que “s’aturi qualsevol tipus de violència”, alhora que declara que “totes les religions, enteses correctament, són i han de ser promotores de convivència”. El GTER ha manifestat, en la mateixa línia, que vol continuar treballant “a fi que no es malmeti la convivència social que gaudim a Catalunya”. Igualment els signants del manifest han volgut fer arribar el condol a les víctimes i els seus familiars, i expressar que se senten “propers en el seu patiment”.

El GTER treballa des de l'any 2004 en la línia de diferenciar conceptes religiosos de qualsevol tipus de violència. Aquesta entitat està formada per l'Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l'Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, a través del Consell Interreligiós, s'integren les altres religions presents a casa nostra.

MANIFEST:

Davant l’atemptat que ha tingut lloc a París el 13 de novembre de 2015,  el GRUP DE TREBALL ESTABLE DE RELIGIONS (GTER), on hi ha les diferents religions presents a Catalunya, unànimement consternats pels esdeveniments succeïts, volem declarar:

 Que tenim necessitat de compartir el nostre gran desig de Pau i per això, rebutgem amb pena i impotència, els assassinats i atemptats comesos en els diferents espais de la ciutat parisenca. Demanem que s’aturi qualsevol tipus de violència. No és el món que volem.

 Que totes es religions viscudes autènticament són mostra d’amor i d’esperança, i en volem ser testimonis.

 Que volem continuar treballant a fi que no es malmeti les relacions socials que gaudim a Catalunya i farem el que sigui necessari. Totes les religions, enteses correctament, són i han de ser promotores de convivència.

Per això, essent propers, compartim el patiment i volem fer arribar el nostre condol a les víctimes, els seus familiars, i a tota la societat francesa.

El GTER està treballant des de fa més de deu anys per diferenciar conceptes religiosos de qualsevol tipus de violència.

I en aquest sentit, per aquest mes de novembre i desembre, el GTER dirigirà un conjunt de programes a Ràdio Estel on es parlarà de la importància i de l’impacte del diàleg interreligiós a la nostra societat.

El GTER està format per les comunitats religioses següents: l'Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l'Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, a través del Consell Interreligiós, s'integren les altres religions presents a casa nostra.

Barcelona, 14 de novembre de 2015

Més actualitat

AUDIOS

Emilio Morenatti: "Jo vull fotografiar el que està passant"

fotografia viral de Morenatti al PSC

El fotoperiodista va captar el moment en el qual Salvador Illa i altres líders del PSC veien en pantalla els primers resultats de l’escrutini de les eleccions del 12 de maig al Parlament de Catalunya

13 maig 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Infraestructures

Rodalies trigarà "unes setmanes" en normalitzar-se

En una entrevista a Ràdio Estel, Mar Ruiz, cap de comunicació d'Adif a Catalunya, ho justifica assegurant que "l'estació afectada de Montcada és estratègica"

13 maig 2024

Redacció

POLÍTICA

Xavier Tomàs: "Els partits polítics no han sabut convèncer amb el seu relat a través de mitjans o xarxes socials"

Xavier Tomàs és consultor de comunicació política | RÀDIO ESTEL

El consultor de comunicació política creu que ha sigut una campanya electoral "estranya" sense "una pregunta clara"

10 maig 2024

Redacció