En directe

Sense distància

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

El Parlament aprova la creació d'una comissió d'investigació per investigar els abusos sexuals a tots els àmbits socials

La cambra catalana ha tirat endavant una iniciativa que inicialment només volia investigar els comesos en el si de l'església. Finalment, tal com us ha avançat ràdio Estel, els tres grups proposants (Esquerra, els Comuns i la CUP) han accedit a ampliar l'àmbit de la comissió, com demanaven PSC i Junts per Catalunya.

27 abril 2022

Redacció

Comparteix

La cambra catalana ha tirat endavant una iniciativa que inicialment només volia investigar els comesos en el si de l'església. Finalment, tal com us ha avançat Ràdio Estel, els tres grups proposants (Esquerra, els Comuns i la CUP) han accedit a ampliar l'àmbit de la comissió, com demanaven PSC i Junts per Catalunya

D'aquesta manera comença a caminar una comissió que, per primera vegada, investigarà els abusos sexuals a menors al Parlament, ho fa gràcies als vots d'ERC, JUNTS, Comuns, CUP i PSC, amb els vots negatius de PP i VOX, i l'abstenció del diputat d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, que s'ha desmarcat del vot dels socialistes.

El diputat del PSC Raúl Moreno, ha demanat des del Parlament la màxima col·laboració de les institucions eclesiàstiques i la diputada d'ERC Raquel Sans ha demanat tenir accés a tota la documentació i citar a tothom.

Ciutadans, per la seva banda, ha anunciat que estarà vigilant que s'investiguin els abusos a tot arreu, i que no sigui un atac cap a l'església per part dels partits.
El Partit Popular hi ha votat en contra perquè creu que amb la investigació que farà el defensor del poble al Congrés dels Diputats, n'hi ha prou, i el diputat del PSC-Units per Avançar, Ramon Espadaler s'ha abstingut perquè diu que "no vol que la comissió sigui una cacera contra l'església".

Aquest matí Ràdio Estel us avançava que finalment hi havia un acord majoritari per tirar endavant aquesta votació per crear aquesta comissió que investigarà els abusos a tots els àmbits socials.

Finalment, hi ha hagut acord perquè el Parlament creï una comissió d'investigació dels abusos sexuals a tots els àmbits socials. Com ja us hem avançat des de primera hora del matí, els cinc partits que l'estaven negociant (Esquerra, els comuns, la CUP, Junts per Catalunya i el PSC) han tancat els últims serrells en les trobades que han mantingut al matí.

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Raúl Moreno, el portaveu adjunt del PSC al Parlament, ja deia que l'acord hi seria: "En termes generals jo crec que tenim un ampli consens; ara cal veure si som capaços de tancar aquests serelles i donar curs a aquesta comissió." També ho feia Raquel Sans, diputada d'ERC: "Estic molt convençuda que hi haurà acord. Totes les formacions polítiques hi estem dedicant tots els esforços per trobar aquest acord necessari, perquè em sembla que és un acte de justícia."


Sobre l'advertència que feia en Comú Podem, que no acceptaria línies vermelles perquè compareguessin càrrecs de l'església, Raúl Moreno (PSC) ha deixat clar que l'església sí que hi hauria de comparèixer:
"L'església haurà de venir? I tant, que haurà de venir! Haurà de participar i dir-hi la seva, i estarem encantats que així sigui."

Per la seva banda, Raquel Sans (ERC) també ho apuntava així: "Entenem que no hi pot haver línies vermelles si es tracta de depurar responsabilitats; jo crec que hi hauria de ser, i no tinc cap dubte que si
vol fer aquest exercici de reparació de les víctimes, hi haurà de ser."

Entrevistes a Raúl Moreno, portaveu adjunt del PSC al Parlament, i Raquel Sans, diputada al Parlament per ERC

0:00 / 0:00

Més actualitat

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

El Papa anima els bisbes espanyols a seguir amb l'actual feina contra els abusos

A la reunió amb el cardenal Omella i la cúpula de l'episcopat, Francesc ha defensat "la col·laboració amb les investigacions que hi hagi"

7 abril 2022

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

20 persones ja s'han posat en contacte amb l'auditoria independent que investiga els abusos sexuals en el si de l'Església

Javier Cremades, president del despatx Cremades & Calvo Sotelo, i Juan José Omella, president de la Conferència Episcopal, aquest dimarts en la seva roda de premsa conjunta per presentar l'encàrrec de l'auditoria dels presumptes abusos sexuals a l'Església. Europa Press

Diego Solana, el portaveu del despatx d'advocats Cremades Calvo & Sotelo, al capdavant de l'auditoria independent que investiga els abusos sexuals a l'església, ha confirmat en una entrevista a Ràdio Estel que en només una setmana 20 persones ja s'han posat en contacte amb el bufet.

28 febrer 2022

Redacció

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

SOCIETAT

L'auditoria encarregada per l'Església repararà "sense límits" el dolor causat a les víctimes d'abusos

José Gabriel Vera, director de comunicació de la Conferència Episcopal Espanyola

L'auditoria independent que l'Església espanyola ha encarregat per investigar els seus presumptes casos d'abusos sexuals "no es planteja cap límit", segons José Gabriel Vera, director de comunicació de la Conferència Episcopal

23 febrer 2022

Redacció