En directe

Cocodril Club

ACTUALITAT

Barcelona arrenca la transformació urbanística més important dels últims anys amb l'inici de les obres a Via Laietana

L'arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Matilla, defensa la transformació d'un dels principals eixos de la ciutat perquè diu que cal avançar cap a una ciutat "més saludable"

1 març 2022

Redacció

Comparteix

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Xavier Matilla, arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona, ha dit que ara, Via Laietana és un "espai hostil" i que la seva transformació s'emmarca en el procés de transformació que estan fent altres grans ciutats. El repte, ha afegit, és fer "una ciutat més amable" que posi la "la salut al centre" per combatre els "alts nivells de contaminació atmosfèrica i acústica". Matilla defensa, per tant, la transformació d'un dels principals eixos de la ciutat perquè, diu, cal avançar cap a una ciutat "més saludable".

Així serà la Via Laietana el 2023, segons l'Ajuntament de Barcelona

Les obres, que comencen avui, suposaran una alteració de la mobilitat i es faran "en dues fases", la primera serà d'Urquinaona al Mercat de Santa Caterina. Durant aquest període, "es mantindran dos carrils de baixada i un de pujada". Això sí, ara ja "es començarà a desviar el transport públic de pujada".

Segons l'arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona, tenen estudis que demostren que els itineraris alternatius cap a Passeig Picasso o Urgell "no hauran de suportar un col·lapse" perquè el trànsit que ara puja per Via Laietana té "espai suficient per desviar-se". Malgrat això, l'arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona confia que també molta gent, davant les obres, ja optarà per no agafar el transport privat.

Xavier Matilla, arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

L'Ajuntament de Barcelona reclama més implicació de la Generalitat per solucionar la manca d'habitatge social a la ciutat

La feminització de la pobresa

Demana al govern català que faci una aportació de pisos a la mesa d'emergència "proporcional" a la que ha fet el consistori.

10 febrer 2022

Redacció

POLÍTICA

RÀDIO ESTEL

Laia Bonet, tinenta d'alcaldia de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, demana una "aposta atractiva" en transport públic per frenar les retencions diàries

La ciutat ha recuperat el 80% de l'ús que es feia del transport públic abans de la pandèmia.

28 octubre 2021

Redacció

ACTIVITATS

SOCIETAT

El Park Güell reduirà l'aforament a la meitat

Ricard Barrera, director del parc, ha assegurat que la limitació d'accés continuarà garantint, com fins ara, l'accés als veïns.

17 gener 2022

Redacció