En directe

Fórmula Estel

COVID

La doctora Magda Campins demana que les persones vulnerables continuïn portant la mascareta en interiors

El 20 d'abril les mascaretes en interiors deixaran de ser una realitat. En espais sanitaris, sociosanitaris i al transport públic, però, encara seran obligatòries

7 abril 2022

Redacció

Comparteix

El 20 d'abril les mascaretes en interiors deixaran de ser obligatòries. Però continuaran presents en espais sanitaris, sociosanitaris i al transport públic. Davant d'aquesta decisió del Ministeri de Salut, que s'aprovarà en el proper Consell de Ministres, la cap del servei de medicina preventiva i epidemiologia de l'hospital de la Vall d'Hebron, Magda Campins, ha defensat en una entrevista a Ràdio Estel que la clau és que "les persones vulnerables continuïn portant la mascareta en interiors i que es facin una prova PCR o test d'antígens si presenten símptomes".

Magda Campins, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'hospital Vall Hebron
Magda Campins, cap del servei de medicina preventiva i epidemiologia de l'hospital Vall Hebron

La doctora i també presidenta del consell assessor del govern en matèria de Covid ha recordat que tot i que estem en un bon moment en termes pandèmics, el virus no ha desaparegut i continua circulant.

Campins ha fet una crida a no abaixar la guàrdia. Un missatge que també comparteix el cap de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar, Pablo Horcajada. En una entrevista, també a Ràdio Estel, Horcajada ha exposat que "és un bon moment per treure la mascareta a les escoles, però encara és una mica aviat per treure-la a segons quins llocs".

Juan Pablo Horcajada: "És un bon moment per treure la mascareta a les escoles, però encara és una mica aviat per treure-la a segons quins llocs".

Horcajada ha afegit que el més important és "vigilar els pacients vulnerables, i recordar quines persones són". En aquest sentit, el doctor ha apuntat que "per sobre dels 60 anys el risc de tenir una Covid greu augmenta, encara que siguis una persona sana sense patologies".

Sobre la vacunació
Magda Campins ha explicat que en les últimes setmanes hi ha hagut un alentiment de la vacunació al país i ha recordat que "posar-se la dosi de record és molt important per no agafar la Covid de forma greu". Pel que fa a la vacunació infantil, la doctora ha exposat que "sí que és prioritari que els nens que porten la primera dosi es posin la segona, però que iniciar la vacunació no ho és tant". Ha especificat que el més rellevant és que es vacunin les persones més grans.

Juan Pablo Horcajada, cap de malalties infeccioses de l'hospital del Mar

Magda Campins: "És prioritari que els nens que porten la primera dosi es posin la segona, però iniciar la vacunació no ho és tant"

Nova variant XE
Tant la doctora Magda Campins com el doctor Pablo Horcajada han manifestat que els preocupa el que està passant a altres països com la Xina, on els casos de coronavirus estan repuntant, perquè poden ser possibles focus de noves mutacions i variants que es poden entendre pel món. L'Organització Mundial de la Salut ha alertat sobre una nova variant més contagiosa que l'Òmicron, l'anomenada XE, i en aquest sentit, el doctor Horcajada ha avançat que "la gravetat de la nova variant podria ser semblant a la de l'Òmicron".

Entrevistes als doctors Magda Campins i Juan Pablo Horcajada

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

RÀDIO ESTEL

Magda Campins, portaveu Hospital Vall d'Hebron: “El passaport Covid és una mesura adequada per controlar la circulació del virus”

Pol Marsà entrevista la doctora Magda Campins per parlar sobre el passaport Covid

16 setembre 2021

Redacció

Sense categoria

Amnistia Internacional demana una comissió de la veritat sobre els morts a les residències catalanes durant la pandèmia

Una persona gran i la seva cuidadora a una residència

L’entitat evidencia una manca d’inversió i desprotecció judicial i política a les residències catalanes durant la pandèmia i demana que es revisin tots els casos que han quedat arxivats.

1 febrer 2022

Redacció

COVID

MEDICINA

Magda Campins demana prendre mesures contra el coronavirus amb la mirada posada a Nadal

Davant les actuals dades actuals de la pandèmia, amb un lleuger repunt en la xifra de contagis i d'ingressos als hospitals, la doctora Magda Campins creu que no s'ha d'esperar a tenir una nova onada per començar a aplicar noves restriccions.

16 novembre 2021

Redacció