En directe

Fabricació Pròpia

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

El Govern aprovarà a finals d'any un projecte per treballar amb els homes les "seves masculinitats"

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Pineda, ha advertit que si la prevenció no funciona, aplicarà les sancions a aquelles empreses que no segueixin els plans d'igualtat.

8 març 2022

Redacció

Comparteix

La secretària de Feminismes de la Generalitat, Montserrat Pineda, ha explicat que, "a finals d'any, la Conselleria aprovarà un projecte per treballar les masculinitats amb els homes que ens estan explicant constantment com ens hem de comportar". En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Pineda ha lamentat que la violència masclista és una de les xacres més difícils d'erradicar que "requereix una necessària coordinació entre entitats i institucions, així com recursos".

"L'objectiu és que els homes identifiquin i rebutgin els comportaments masclistes"

L'objectiu és que els homes, en general, "identifiquin i rebutgin els comportaments masclistes i assumeixin la responsabilitat per dir a qui tenen aquestes actituds que això no toca", ha comentat Pineda.

La secretària de Feminismes també ha manifestat que "cal un enduriment de l'aplicació de la normativa i seguiment més precís d'Inspecció de Treball" a aquelles empreses que no apliquen els plans d'igualtat. "Nosaltres apostem per una actuació preventiva, però si no es compleix, les sancions arribaran".

Els refugiats ucraïnesos

La majoria de refugiats ucraïnesos que arriben a Catalunya per la guerra són dones i nens. Per això, Pineda ha comentat que "cal individualitzar el seu acolliment per atendre aquestes condicions específiques amb les quals venen i poder desenvolupar el seu trajecte vital".

"Aquests dies està sent més difícil per com estan arribant, però cal generar un acompanyament i identificar quin és el lloc d'acolliment més adequat per aquestes persones", ha defensat la secretària de Feminismes.

Més actualitat

POLÍTICA

SOCIETAT

Rosa Gubianes, inspectora dels Mossos, sobre la paritat: "Si no fem res, serà molt difícil poder arribar-hi"

Gubianes, també cap de la Unitat d'Igualtat i Equitat, considera que s'han d'emprendre accions més enllà de la bona voluntat”

19 gener 2022

Redacció

Sense categoria

Els serveis d'atenció integral a les dones denuncien que hi ha propietaris que es neguen a llogar pisos a víctimes de violència masclista

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Irene Andrés, la responsable del servei d'atenció integral a les dones d'In via, ha defensat la importància de l'assessorament i l'acompanyament a les víctimes a l'hora de denunciar.

25 novembre 2021

Redacció