En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Ernest Maragall: "L'única certesa és que seré el candidat. Altres sembla que encara tenen dubtes i processos oberts"

El líder d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, creu que una possible llista cívica de l'ANC "no tindria gaire possibilitats d'èxit"

23 setembre 2022

Redacció

Comparteix

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Ernest Maragall ha esvaït qualsevol ombra de dubte sobre el fet que ell no sigui el candidat per Esquerra a les eleccions municipals del 2023. Preguntat sobre si és totalment segur que serà el candidat per Esquerra, ha contestat que "aquesta és l'única certesa en el panorama polític. Esquerra té les coses clares, ofereix claredat i seguretat, altres, en canvi, tenen dubtes i incerteses".

Sobre la possibilitat que l'ANC presenti una llista cívica, Maragall creu que "no tindria gaire possibilitats d'èxit" com ja va demostrar-se, apunta, en les últimes eleccions municipals amb la una candidatura patrocinada per l'Assemblea (Primàries). "Va tenir un efecte negatiu perquè va fer perdre vots a una possibilitat d'ampliació de resultats des del punt de vista nacional".

Ernest Maragall
Ernest Maragall, a Barcelona. ERC

Amb relació als futurs pactes per formar govern, Maragall no ha descartat cap mena de pacte, ni tampoc amb el PSC: "Aquest escenari ja arribarà, jo no soc reticent a res, a partir d'una eventual victòria haurem de mesures quina és la capacitat d'establir acords i aliances amb uns i altres". Pel candidat d'Esquerra, doncs, encara és aviat per parlar d'aliances, perquè primer caldrà veure quins resultats electorals treu cada partit.

Preguntat sobre la vaga d'autobusos de TMB, Maragall creu que la situació podria haver-se resolt abans que comencés la vaga: "Em sap greu que no s'hagin pogut tancar els acords en el temps i la forma que calia, perquè amb la inflació disparada és una reivindicació que pot ser previsible". Segons Maragall, "no hi ha un Govern prou fort i respectat i tothom s'hi atreveix" i, això, diu també provoca problemes de neteja i d'incivisme.

Entrevista a Ernest Maragall, candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

POLÍTICA

Jéssica Albiach: "Des del Govern central s’ha de posar un terra fiscal perquè no hi hagi territoris que facin competència deslleial"

Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, als estudis de Ràdio Estel

"No pot ser que hi hagi territoris que vulguin fer regals fiscals als rics” mentre d'altres paguen impostos per “mantenir els serveis públics” dels que no els paguen

21 setembre 2022

Redacció

POLÍTICA

Alícia Romero, PSC: "Espero que Jaume Giró sigui conseller d'Economia durant un temps"

Alícia Romero, portaveu del PSC

La portaveu del grup parlamentari del PSC diu que la reunió amb el conseller d'Economia, Jaume Giró, molt probablement serà "demà o divendres"

14 setembre 2022

Redacció