En directe

El rosari

ACCIÓ SOCIAL

INTERNACIONAL

Jordi Armadans, president de FundiPau: “Si Europa hagués analitzat la situació dels darrers anys a Ucraïna, s’haurien pogut evitar escenaris com els actuals”

Segons el politòleg, l'OTAN no ha actuat de manera sensata i raonable en els darrers anys i hauria de fer una revisió molt crítica de quin ha de ser el seu paper

14 març 2022

Redacció

Comparteix

Després de 19 dies des de l'inici de la invasió de Rússia a Ucraïna, l'escala de tensió no s'atura. I, tot i que les delegacions russa i ucraïnesa han informat que estan havent-hi canvis positius en les negociacions i que es podrien aconseguir resultats en qüestió de dies, el conflicte, de moment, no cessa i no sembla que el president rus, Vladímir Putin, tingui intenció de fer-ho.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el president de Fundipau, Jordi Armadans, ha recordat que fa 8 anys que a Ucraïna hi ha un conflicte i, Europa hauria d'haver analitzat aquesta situació per evitar escenaris com els actuals. "Com que no s'ha posicionat amb la voluntat de trobar sortides per evitar aquest tipus d'escalades bèl·liques, Europa ha fallat", ha assenyalat el politòleg.

També ha insistit que la decisió d'envaïr Ucraïna, les morts generades i la destrucció del país és responsabilitat absoluta de Putin, però, tot i això, ha estat molt crític amb l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord. "Tant l'organisme com els 30 països que en formen part no han actuat de manera sensata ni raonada", ha afegit el director de la Fundació per la Pau.

"L'OTAN i els 30 països que en formen part no han actuat de manera sensata ni raonada"

El periodista i politòleg ha recordat que l'OTAN serveix per mantenir la seguretat en el context euro atlàntic i occidental i, per tant, fer moviments i prendre decisions per evitar conflictes com els actuals és responsabilitat seva. "L'OTAN hauria de fer una revisió molt crítica sobre quin ha de ser el seu paper i quina ha estat la seva jugada en els darrers anys per preveure i vetllar que la seguretat es mantingui", ha conclòs Armadans.

Jordi Armadans, director de Fundipau

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

La Unió europea i els Estats Units estan cremant molt de pressa les seves cartes contra Rússia

Un camió cremat a Kíiv

Segons l’expert en Rússia i l’espai post-soviètic, Abel Riu, hi ha indicadors que apunten que Rússia no estava preparada per totes les sancions econòmiques que se li han imposat i la sensació és de cert caos.

3 març 2022

Redacció

POLÍTICA

"Ucraïna no està patint l'atac de Rússia des de fa una setmana, si no des de fa més de 8 anys", denuncia el cònsol d'Ucraïna a Barcelona, Oleksandr Dzoma

Al 'Tot anirà bé de Ràdio Estel', Dzoma ha agraït de tot cor l'onada de solidaritat que està arribant aquests dies a la seva oficina barcelonina, i ha demanat estar atents a tot el que puguin arribar a necessitar al país

2 març 2022

Redacció

POLÍTICA

"El millor escenari per Ucraïna és la rendició" explica un català resident a Kíev

El Roger Carles López, català resident a Kíev, explica al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que la gent mira de fugir del país com pot

25 febrer 2022

Redacció