En directe

La Missa de cada dia

ACTUALITAT

Josep Antoni Rom: "El gran repte és trobar una bona simbiosi entre les universitats catalanes i les empreses"

El nou rector de la Universitat Ramon Llull situa la recerca com una de les seves prioritats al capdavant de la universitat

31 octubre 2022

Comparteix

El nou rector de la Universitat Ramon Llull, Josep Antoni Rom, ha apuntat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', que "el gran repte del seu mandat és aconseguir una bona simbiosi entre les universitats catalanes i les empreses".

Rom ha destacat que Catalunya té un sistema de formació excel·lent, però que el sistema econòmic no és capaç d'absorbir-lo en alguns àmbits. El nou rector també ha detallat que actualment hi ha un problema amb la retenció de talent i amb la translació de la recerca a la recerca aplicada.

Precisament la recerca és una de les prioritats del nou rector al capdavant de la universitat. Josep Antoni Rom ha defensat que és un dels factors claus en els rànquings mundials, i que, per tant, és imprescindible invertir-hi recursos si es volen tenir estudiants internacionals. En aquest sentit, Rom ha demanat que "hi hagi un sistema de regularització del finançament per la recerca general".

"Hi ha d'haver un sistema de regularització del finançament per la recerca general"

Sobre el nou conseller de Recerca i Universitats
Josep Antoni Rom ha dit que confia en el nou conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, i que sobre la taula està en joc la nova llei d'Universitats al Parlament.

Amb tot, el nou rector ha conclòs que cada curs és un nou repte i una oportunitat de canvi i que emprèn el mandat amb aquesta filosofia.

Adaptar-se a l'època postpandèmica
La pandèmia ha comportat canvis d'hàbits en el model universitari. Josep Antoni Rom ha reiterat que s'han de recuperar dinàmiques pròpies de la universitat prepandèmica i que un dels altres grans reptes és com adaptar-se a la nova realitat conservant els elements tradicionals.

Sistema universitari català
El nou rector ha exposat que "el model català és l'ecosistema més particular, més compacte i més obert de l'estat espanyol". El sistema està format per 12 universitats, la meitat de les quals, privades. Actualment, hi ha universitats públiques i privades; de les privades, n'hi ha que reben subvencions públiques i d'altres sense afany de lucre. La Universitat Ramon Llull, per exemple, té un model únic a escala mundial, ja que es tracta d'una federació. Rom ha reiterat que és precisament la suma de totes aquestes universitats la que genera una gran riquesa qualitativa.

Entrevista a Josep Antoni Rom, rector de la universitat Ramon Llull

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESCOLES

Sense categoria

"Als instituts catalans hi ha hagut una aplicació de les noves tecnologies desmesurada"

Diversos instituts catalans tenen problemes amb la xarxa wifi des de l'inici de curs. Xavier Massó, secretari general del sindicat Aspepc·sps, alerta que fa temps que passa

21 setembre 2022

Redacció

Sense categoria

A Catalunya costa 600 euros més anar a l'escola que a la resta d'Espanya

Un grup de 5è a l'escola.

Segons un estudi de l'OCU, el preu per anar a l'escola pública ha augmentat un 3% i a la concertada i a la privada l'augment ha estat d'un 10%

6 setembre 2022

Redacció