En directe

Fabricació Pròpia

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

La Plataforma en Defensa del Transporte creu que "qui té marge per aturar la vaga és el Govern", però és "poc optimista"

Des de la patronal de distribució dels aliments demanen "calma" als consumidors i asseguren que no hi haurà desabastiment

8 novembre 2022

Redacció

Comparteix

Carles Domínguez, delegat a Catalunya de la Plataforma en Defensa del Transporte, ha assegurat que "qui té marge per aturar la vaga és el Govern", tot i que ha puntualitzat que "és poc optimista" que l'aturada s'acabi desconvocant d'aquí a diumenge. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el delegat de la plataforma convocant de la vaga indefinida de transportistes, ha apuntat que "els transportistes estan pitjor que al mes de març", quan hi va haver una aturada del sector durant 20 dies.

Dos camions aparcats

L'objectiu d'aquesta aturada és denunciar que les mesures acordades amb el govern de Pedro Sánchez per fer front a les pèrdues no s'estan complint i que ningú controla que els carregadors, els que han de recompensar els camioners per la feina, no els paguin per sota del preu de cost. En aquest sentit, Domínguez ha detallat que "els transportistes no es poden enfrontar als carregadors sols", i que si els denuncien personalment "poden quedar-se sense feina".

Amb tot, el delegat a Catalunya de la plataforma en Defensa del Transport ha exposat que el seu desig és "arribar a un acord i passar un Nadal tranquil".

"Espero que arribem a un acord i passem un Nadal tranquil"

D'altra banda, des del sector de l'alimentació asseguren que "no hi haurà problemes de desabastiment" si finalment es produeix l'aturada. En una entrevista a Ràdio Estel, el secretari general del Consell d'Empreses Distribuïdores d'Aliments de Catalunya, Roger Gaspa, ha demanat calma als consumidors. Gaspa ha reiterat que "no fa falta comprar més del necessari". A més, des de la patronal de distribució apel·len a la responsabilitat de la plataforma en Defensa del Transport a "fer una reflexió conjunta". Asseguren que "no és el millor moment de fer aquesta vaga" i que "posaria a tota la cadena alimentària a una situació límit".

"No és el millor moment de fer aquesta vaga", asseguren des del sector de l'alimentació

Entrevista a Roger Gaspa (Consell d'Empreses Distribuïdores d'Aliments de Catalunya) i Carles Domínguez (Plataforma en Defensa del Transport)

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

El sector del taxi amenaça el Govern de més protestes durant les eleccions municipals si s'imposa el model Ayuso

El portaveu d'Elite Taxi, Tito Álvarez, assegura a Ràdio Estel que les VTC, ara per ara, no obtenen beneficis, però quan es facin amb el monopoli del sector recuperaran tota la inversió inicial

18 maig 2022

Redacció

SOCIETAT

La plataforma convocant de l’aturada dels transportistes veu “insuficient” l’acord amb el govern espanyol i assegura que continuaran amb la vaga

Els camioners es queixen que treballen sota costos i demanen una “llei que els protegeixi dels qui no ho respecten”

25 març 2022

Redacció