En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

ESCOLES

USTEC mostra escepticisme davant de la reunió del Consell Escolar, perquè "no creu que canviï res"

El sindicat majoritari de professors es planteja una vaga de 5 dies al començament del curs escolar si no hi ha cap canvi

21 febrer 2022

Redacció

Comparteix
Els sindicats de mestres van ocupar el departament d'Educació amb pancartes i cartells contra el conseller, el dijous 17 de febrer

"No tenim cap mena d'esperança. El govern s'ha vist obligat a fer la reunió, però no es pensa retractar de res. Ni tampoc tirar endarrere ni proposar alguna cosa diferent". Aquestes han estat les paraules de la portaveu del sindicat USTEC, Iolanda Segura, en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel'.

Aquest dilluns hi ha convocat el Consell Escolar de Catalunya extraordinari, on està previst que el conseller d'Educació Josep González Cambray expliqui l'avançament de l'inici del pròxim curs, una mesura que ha causat polèmica a la comunitat educativa.

"No es pot canviar el calendari sense tenir en compte totes les variables"

Després de ser preguntada per una possible vaga a principis de curs, Iolanda Segura ha apuntat que "si no hi ha cap moviment per part dels polítics, seria possible, nosaltres pensem anar fins al final". Des d'USTEC detallen que si s'ha de parlar d'avançar el calendari escolar, ho faran, "però no d'aquesta manera". Reiteren que "no es pot canviar el calendari sense tenir en compte totes les variables". Afegeixen, a més, que "avançar cinc dies l'inici de curs no soluciona la conciliació", i acusen el govern "d'improvisar sense planificar".

Sobre les dates de la vaga de 5 dies prevista pel mes de març, la portaveu d'USTEC ha puntualitzat que encara no tenen perfilat res. "És possible que sortim amb una proposta de dates de la reunió d'aquest dilluns; o que necessitem una altra reunió per posar-nos d'acord els diversos sindicats implicats". El dia 23 de març hi ha una vaga de la comunitat educativa per manifestar-se contra la sentència del 25% de castellà a les aules. En aquesta línia, Segura ha defensat que "l'ideal seria aglutinar la vaga del 25% amb la vaga de 5 dies", però "que cada sindicat ho veu de la seva manera".

Entrevista a Iolanda Segura, portaveu d'USTEC

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESCOLES

55 professors agredits per familiars dels seus alumnes als darrers 4 anys

Són dades oficials que us avança Ràdio Estel i que disten molt de les 8 denúncies de les quals tenen constància els Mossos d'Esquadra

16 febrer 2022

Redacció

ESCOLES

Sindicats educatius plantegen mobilitzacions contra l'avançament del curs

Un aula

Les escoles concertades garantiran l'atenció als alumnes fins a les 5 de la tarda durant el setembre

11 febrer 2022

Redacció

COVID

ESCOLES

USTEC critica la tornada presencial a les aules amb el protocol actual

En una entrevista al Matí a Ràdio Estel, la portaveu nacional, Iolanda Segura, preveu que sortiran més sentències sobre el castellà a les escoles i demana a la Generalitat blindar la immersió lingüística.

5 gener 2022

Redacció