En directe

La veu dels animals

DRETS HUMANS

SOCIETAT

"El col·lectiu LGTBI sent por davant un possible retrocés de drets humans que ha costat molt tenir"

Manu Peinado, president de la Plataforma d'Entitats LGTBI de Catalunya i de l'entitat Gaylespol, demana a la ciutadania que respongui davant una agressió a aquest col·lectiu

29 juny 2023

Redacció

Comparteix

"El col·lectiu LGTBI sent por davant un possible retrocés de drets humans que ha costat molt tenir". Són paraules de Manu Peinado, president de la Plataforma d'Entitats LGTBI de Catalunya, qui ha demanat en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que la ciutadania actui davant les agressions al col·lectiu LGTBI.

Agressions LGTBI

Una bandera LGTBI rere el campanar de Sitges (Barcelona) | ACN

Peinado, també president de l'entitat Gaylespol, ha deixat molt clar que "els discursos d'odi i discriminació de diversos polítics provoquen que una part de la població els segueixi i legitimen la violència cap al col·lectiu".

"Els discursos d'odi i discriminació de diversos polítics provoquen que una part de la població els segueixi i legitimen la violència cap al col·lectiu"

El president de la Plataforma d'Entitats LGTBI ha exposat a Ràdio Estel la responsabilitat que tenen els polítics en reduir les agressions al col·lectiu LGTBI: "Tenen una responsabilitat i quan fan veure que els drets del col·lectiu no són drets, legitimen o donen poder a aquelles persones que odien a tothom que és diferent d'ells".

D'altra banda, Peinado ha instat a la població a imposar-se i respondre davant qualsevol mena d'agressió i discriminació. "Ningú s'hauria de quedar mirant; és important la resposta que tenim vers les agressions", ha afegit. Amb tot, Peinado ha reiterat que "conquerir drets no pren drets a ningú".

<h2>INCREMENT DE LES AGRESSIONS AL COL·LECTIU LGTBI</h2>

Les declaracions de Manu Peinado arriben l'endemà que els Mossos hagin publicat noves dades sobre denúncies relacionades amb l'LGTBI-fòbia. Durant els primers tres mesos d'aquest any, les agressions s'han incrementat en un 47% respecte al mateix període de l'any anterior. En els primers tres mesos de l'any s'han denunciat 70 casos, 33 més que en els primers mesos del 2022. Les autoritats detallen que els delictes que més es produeixen són les agressions, les amenaces i les coaccions. Pel que fa a les víctimes, durant el primer trimestre del 2023 han estat víctimes d'LGTBI-fòbia 133 persones. Durant tot l'any 2022, 390 persones van ser víctimes d'odi i discriminació per motiu d'orientació sexual o identitat de gènere.

Les agressions s'han incrementat en un 47% el primer trimestre de 2023 respecte al mateix període de l'any anterior

Entrevista a Manu Peinado, president de la Plafaforma d'Entitats LGTBI de Catalunya i de Gaylespol

0:00 / 0:00

Més actualitat

SOCIETAT

L'Ajuntament de Barcelona investigarà l'agressió homòfoba que hi va haver la nit de Sant Joan a la platja de la Mar Bella

Agressió homòfoba en Sant Joan

El tercer tinent d'alcalde de la ciutat, Albert Batlle, garanteix que la revetlla va ser tranquil·la de Plaça de Catalunya cap amunt

26 juny 2023

Redacció

ACTUALITAT

SOCIETAT

Els Mossos atribueixen el creixement de denúncies per delictes d'odi a "la confiança que hi ha amb la policia"

La cara d'una persona amb la cara pintada dels colors de la bandera LGTBI

Segons ha explicat el caporal Joan Miquel Martínez, en un 90% dels casos les agressions es produeixen a la via pública i el 10% restant es fa a través d'internet.

3 març 2022

Redacció