En directe

Fabricació Pròpia

MEDI AMBIENT

Aigües Costa Brava – Girona descarta, de moment, comprar dessaladores mòbils com les de Lloret de Mar per la sequera

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, el president del Consorci d'Aigües Costa Brava-Girona, Miguel Noguer, diu que no tanquen la porta a parlar-ne

23 febrer 2024

Redacció

Comparteix

La compra d'una dessaladora mòbil per part dels hotelers de Lloret de Mar comença a generar debat a tot Catalunya, perquè el Gremi d'Hostaleria de la localitat ha avançat que la intenció és que aquestes dessaladores mòbils es puguin fer servir en altres punts de la Costa Brava. No obstant això, en una entrevista a La Caravana de Ràdio Estel, el president del Consorci d'Aigües Costa Brava – Girona ho descarta de moment. "En aquest moment no ens ho hem plantejat. Aquest debat haurem de veure com evoluciona. No és una qüestió que estigui sobre la taula, però puc dir que he parlat amb ells i que entenc les raons que exposen des de Lloret. No ens toca decidir-ho a nosaltres, però disposats a parlar-ne sempre", ha dit Miguel Noguer, que també és president de la Diputació de Girona.

Una dessaladora mòvil, en el Port de la Selva, en agost de 2018 | Arxiu ACN
Una dessaladora mòbil, en el Port de la Selva, en agost de 2018 | Arxiu ACN

Dessaladores mòbils per omplir piscines com la de Lloret de Mar

Els hotelers de Lloret de Mar van anunciar la setmana passada que compraran una dessaladora mòbil per omplir piscines i destinar l'excedent a garantir l'aigua de boca en plena temporada turística. Tindrà un cost d'1,5 milions d'euros que assumirà el sector, s'instal·larà en un extrem de la platja i es preveu que estigui en funcionament al maig. A més, tindrà capacitat per tractar fins a 50 metres cúbics d'aigua de mar per hora.

Tot, mentre continua sense ploure amb intensitat a Catalunya i la sequera obliga Aigües Costa Brava – Girona a mobilitzar-se. Noguer avança que avui es produirà una reunió entre el consorci, els ajuntaments i diferents sectors de La Muga per parlar sobre l'aqüífer i rebre els suggeriments de la ciutadania. Miguel Noguer explica que estan fent tot el possible per treballar de cara a un estiu que es preveu molt sec. "Fem una operació de salvament. Intentem posar tots els elements perquè no deixi de rajar aigua de les aixetes. Si no en raja, en tindrem la culpa. Si fem pous, també. És una situació molt complicada que entenc. Ja sabem que hi ha molta gent que pot discrepar-hi, però nosaltres no ho fem perquè es molesti ningú. Ens imaginem que no sortís aigua de l'aixeta? La gent ens diria que no hem tingut previsió", ha volgut puntualitzar el president del consorci, en la línia de les tasques de prevenció que estan realitzant.

Entrevista a Miguel Noguer, president del Consorci d'Aigües Costa Brava-Girona

0:00 / 0:00

Més actualitat

SOCIETAT

Els enginyers industrials aposten "per una espina dorsal de xarxes connectades" davant una sequera  

Interconnexió hidràulica de Catalunya

El seu portaveu, Lluís Godé, explica sobre les fuites que “perdre aigua és un concepte més comptable que hidràulic”

9 febrer 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

Els enginyers industrials avisen que "el preu de l'aigua pujarà, és inevitable. És massa barata"

El cabdal d'un riu a Catalunya | ACN

El director de Sostenibilitat de Foment de Treball, Salvador Sedó, demana que s'estableixin criteris clars sobre quins serveis són essencials a l'hora d'aplicar restriccions per sequera

1 febrer 2024

Redacció