En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Els enginyers industrials aposten "per una espina dorsal de xarxes connectades" davant una sequera  

El seu portaveu, Lluís Godé, explica sobre les fuites que “perdre aigua és un concepte més comptable que hidràulic”

9 febrer 2024

Redacció

Comparteix
Interconnexió hidràulica de Catalunya

Lluís Godé, president del Grup de Treball d'Aigües d'Enginyers Industrials de Catalunya, creu que s'han de posar en marxa una sèrie de mesures, la més urgent, la interconnexió hidràulica de Catalunya. Fent servir l'excedent d'aigua per ser solidari amb les altres comarques, únicament en situació d'extrema necessitat. "Una espina dorsal de xarxes connectades" de manera que quan una zona tingui greus dèficits pugui ser ajudada per una altra. Ho ha dit en una entrevista a La Caravana de Ràdio Estel, quinze dies després que Catalunya hagi entrat en situació d'emergència per sequera. A més d'aquesta xarxa global catalana, Godé aposta per accelerar la dessaladora de la Tordera i la del Foix. Sobre la situació a la capital, el portaveu ha criticat que "un té la visió des de fora que a Barcelona arriben vaixells perquè no tenim infraestructures. Home, no ens deixa en bon lloc com a destinació".

"Una espina dorsal de xarxes connectades"

Sobre les fuites d'aigua detectades

Un dels focus de la polèmica en els darrers dies ha estat la descoberta de fuites a diverses poblacions catalanes que perden importants quantitats d'aigua cada dia. Godé ha relativitzat aquest fet. Diu que el percentatge d'aigua que es perd a Catalunya "no és diferent del dels països del nostre entorn" i defensa que "el concepte perdre aigua és un concepte més comptable que hidràulic perquè l'aigua no s'evapora, o va a parar a un rierol o recarrega un aqüífer". L'aigua es perd perquè no es comptabilitza, però continua sent utilitzada.

La sequera des de casa

Preguntat per les solucions més a petita escala, creu que reduir la pressió de l'aigua als domicilis farà que "ens estalviem alguna cosa, però té danys col·laterals" per a les canonades. Defensa que no és una solució a llarg termini per acabar "amb aquesta profunda sequera i el canvi climàtic". El que sí que ha criticat és alguns dels usos als quals es destina l'aigua de boca. "Per què dimonis hem d'usar aigua potable per regar plantes? No té massa sentit", ha dit al programa.

Escolta l'entrevista a Lluís Godé, president del Grup de Treball d'Aigües d'Enginyers Industrials de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDI AMBIENT

Els enginyers industrials avisen que "el preu de l'aigua pujarà, és inevitable. És massa barata"

El cabdal d'un riu a Catalunya | ACN

El director de Sostenibilitat de Foment de Treball, Salvador Sedó, demana que s'estableixin criteris clars sobre quins serveis són essencials a l'hora d'aplicar restriccions per sequera

1 febrer 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

POLÍTICA

Com t'afectaran les restriccions d'aigua per la sequera?

Resolem els dubtes sobre les restriccions per la sequera, ara que Barcelona i Girona entraran en fase d'emergència

1 febrer 2024

Redacció