En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Alejandro Fernández assegura que la Generalitat li diu "en privat" estar d’acord amb els transvasaments per combatre la sequera 

A més d’aquest aspecte sobre la sequera, el president del PPC ha dit també que “qualsevol català se sentiria ofès” amb algunes declaracions fetes pel PP sobre Catalunya

8 febrer 2024

Redacció

Comparteix

Alejandro Fernández, president del Partit Popular a Catalunya (PPC), acusa el Govern català de no ser transparent, ja que en públic han votat en contra de les seves propostes sobre la sequera, que inclouen transvasaments i interconnexions, "i després en privat ens han donat la raó perquè no volien enfrontar-se amb altres partits".

En aquest sentit, Fernández ha lamentat que durant l'última dècada, el Govern s'hagi preocupat més per l'amnistia que per la situació greu de sequera que viu el país. "De vuit dessaladores que ens van prometre, només en tenim dues".

Pagesia

Sobre la pagesia, Fernández ha titllat el govern d'incompetent, ja que creu que no ha tractat de manera justa als agricultors. "Els agricultors han patit restriccions molt severes". Amb tot, creu que durant els darrers 7 anys, quan Aragonès ha estat al Govern "no ha fet absolutament res" per millorar la situació de la pagesia".

"El govern no ha tractat de manera justa la pagesia"

Les relacions amb Núñez Feijóo

Alejandro Fernández també ha remarcat que té una bona relació amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. "La relació és més bona del que la gent es pensa". Tot i que també ha admès que hi ha hagut discrepàncies. Sobre la possibilitat de presentar-se a les pròximes eleccions, Fernández no s'ha volgut mullar. "Quan arribi el moment ho anunciaré, ara no ho és".

El president del PPC ha estat molt clar sobre algunes declaracions fetes sobre Catalunya per alguns companys seus a l'Estat. "S'han fet declaracions sense sentit", ha dit. Tot i que darrerament "he notat una millora". Tot i això, manifesta que "és complicat veure una declaració d'algú amb la que qualsevol català se sentiria ofès."

Tsunami Democràtic

Sobre Tsunami Democràtic i les acusacions de terrorisme, Fernández ha dit que els polítics no són les persones adients per acusar ningú de terrorisme, però també ha volgut remarcar que les ideologies "no son terrorisme, sinó que ho són les accions". Amb tot, ha dit que "deixar un policia tetraplègic sí que és terrorisme".

"Les ideologies no són terririsme, les accions ho són"

Preguntat per les negociacions per la investidura, el popular ha dit que mai va estar d'acord en el fet que el seu partit es reunís amb els de Carles Puigdemont. "Durant l'estiu vaig dir que amb aquelles condicions, Junts no era un eventual soci de govern". Fernández ha recordat que va ser tinent d'alcalde d'un batlle convergent, però ara diu que Junts per Catalunya "no té res a veure amb l'antiga convergència".

Alejandro Fernández assegura que la Generalitat li diu "en privat" estar d’acord amb els transvasaments per combatre la sequera 

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDI AMBIENT

Els enginyers industrials avisen que "el preu de l'aigua pujarà, és inevitable. És massa barata"

El cabdal d'un riu a Catalunya | ACN

El director de Sostenibilitat de Foment de Treball, Salvador Sedó, demana que s'estableixin criteris clars sobre quins serveis són essencials a l'hora d'aplicar restriccions per sequera

1 febrer 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

POLÍTICA

Com t'afectaran les restriccions d'aigua per la sequera?

Resolem els dubtes sobre les restriccions per la sequera, ara que Barcelona i Girona entraran en fase d'emergència

1 febrer 2024

Redacció