En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Amics del Nepal, amb 20 anys de vida, continua treballant des de Catalunya per un país "a la cua del desenvolupament"

Amics del Nepal és una associació que treballa, des de fa més de 20 anys, a Catalunya per afrontar necessitats concretes dels habitants d'aquest país…

5 gener 2016

Redacció

Comparteix
Amics del Nepal és una associació que treballa, des de fa més de 20 anys, a Catalunya per afrontar necessitats concretes dels habitants d'aquest país asiàtic. Cristina Morales, fundadora i actual presidenta de l'entitat, ha dit aquest dimarts a Ràdio Estel que "Amics del Nepal va néixer arran de la iniciativa de diversos pares que havien adoptat fills en aquest país, esgarrifats per les condicions de vida que hi tenien molts habitants". En aquesta línia, ha afegit que els impulsors "van voler donar una oportunitat per viure una mica millor a aquestes persones necessitades, però sobretot amb projectes de vida comunitaris"
Cristina Morales ha recordat que els infants "són els més castigats, al Nepal o a qualsevol país pobre sense sistema sanitari públic i d'escolarització gratuïta, i aquí són especialment discriminades les nenes". La presidenta d'Amics del Nepal, a més, ha destacat que l'associació "va començar amb l'apadrinament i ara ofereix altres potencialitats". L'entitat, amb seu a Barcelona (carrer Diputacio 296), es defineix com "una organització absolutament voluntària que, a més, veu augmentada la resposta de molta gent que ofereix una part de la seva saviesa o la seva vida, sempre coordinats per l'equip permanent de 12 voluntaris", ha explicat la fundadora. Morales ha aclarit que hi ha algunes persones assalariades, en aquest cas "en l'oficina que Amics del Nepal té a Katmandú".
La presidenta de l'associació Amics del Nepal ha centrat el nexe d'unió dels qui van prendre la decisió de fer alguna cosa pel país asiàtic en la mateixa adopció, "que va colpir els pares i mares que s'hi havien acollit els anys 90". Cristina Morales ha recordat que "Nepal està a la cua del desenvolupament humà, com es demostra en les catastròfiques conseqüències, sense anar més lluny, de dos terratrèmols la primavera passada i també de les precàries condicions amb què ara, a l'hivern, els seus habitants afronten el fred amb recursos per sota del mínim i talls d'electricitat diaris".
Entre les activitats solidàries organitzades per Amics del Nepal, en destaca una molt immediata. Es tracta del "Quinto solidari pel Nepal", una trobada centrada en aquest joc, típic al Vallès, amb l'objectiu de recaptar fons per a la casa d'acolliment a Bhimphedi. Serà aquest dissabte, a les 18.00 hores a la S.C.R. El Ciervo de Sabadell (carrer Viladomat, 26). 
Es pot escoltar AQUÍ (minut 30'00") tota l'entrevista a Cristina Morales.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció