En directe

La Caravana

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

Unió de Pagesos tallarà la frontera amb França el 28 de febrer

Els agricultors i ramaders es manifesten avui a Madrid davant del Ministeri per denunciar la situació del sector

21 febrer 2024

Redacció

Comparteix

Les mobilitzacions del sector primari no s'aturen i, tal i com ha avançat Raquel Serrat, membre de la Comissió Permanent Nacional d'Unió de Pagesos, s'extendran a la frontera amb França.

Avui, mig miler de pagesos es manifesten a Madrid per reclamar solucions urgents per al sector agrari. La marxa surt de la Puerta de Alcalá i avançarà per Passeig del Prado fins a arribar al Ministeri d'Agricultura. Això sí, Serrat avança que avui no es trobaran amb el ministre. El que sí que ha confirmat als micròfons de Ràdio Estel és que preparen noves mobilitzacions, en aquest cas, amb els pagesos francesos. "La idea és el 28 de febrer fer un tall transfronterer i unir força amb pagesos i ramaders francesos", ha dit al programa La Caravana. Serrat confirma que el tall no només es produirà a la Jonquera, sinó que també afectarà "accessos més petits com Puigcerdà o Coll d'Ares".

"El tall no només es produirà a la Jonquera, sinó que també afectarà accessos més petits com Puigcerdà o Coll d'Ares"
Tractors pels carrers de Madrid el passat 5 de juliol | Unió de Pagesos

Tractors dels pagesos per Madrid, el 5 de juliol de 2023 | Arxiu Unió de Pagesos

Les xifres de la manifestació d'avui a la capital espanyola, a més de la unió amb els agricultors francesos, demostren la transversalitat del moviment. "S'esperen 5.000 persones a Madrid, 1.000 tractors i molt moviment d'autocars" ha dit Serrat a l'entrevista, que creu que la d'avui "és una mostra de força important". "Les protestes no poden acabar. Fa dos anys que ens estem manifestant per la burocràcia, per la sequera i pels preus injustos i no ho solucionarem en dos dies. No deixarem de fer pressió", ha dit sobre el futur de la protesta.

"No deixarem de fer pressió"

La pagesia i l'agricultura catalana fa setmanes que es manifesta. Des de principis de febrer, s'estan produint accions a tot el territori. Especialment visible va ser la tractorada a Barcelona del dia 7. Aquells dies, el sector va poder trobar-se amb Pere Aragonès, però sembla que les explicacions del president no els convencen. "La reunió va ser perquè quedés demostrada la força que tenim com a sector, però l'acord va ser que es crearia una taula de treball. No n'hi ha prou amb el que estan dient, hem de fer efectives les demandes", explica Raquel Serrat.

Entrevista a Raquel Serrat, membre de la Comissió Permanent Nacional d'Unió de Pagesos

0:00 / 0:00

Més actualitat

SOCIETAT

El president d'Asaja Lleida veu "possible" que els pagesos tornin a protestar a Barcelona

Els tractors bloquegen l'entrada a Mercabarna per l'accés d'El Prat | ACN

Pere Roqué avisa que les protestes dels pagesos seguiran fins que el Govern atengui les demandes

13 febrer 2024

Redacció

VAGUES

Joan Caball (Unió de Pagesos): “Demanem al govern més fets i menys paraules” 

Joan Caball (Unió de Pagesos): “Demanem al govern més fets i menys paraules” 

Els pagesos catalans es mobilitzen aquest dimarts arreu de Catalunya per denunciar un excés de burocràcia i els alts costos. En una entrevista al programa…

6 febrer 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els pagesos catalans fan una crida a sortir als carrers aquest dimarts  

Els pagesos catalans Germán Domínguez i Josep Oliveres (Sant Boi de Llobregat i Penedès) avisen que la situació és molt crítica

5 febrer 2024

Redacció