En directe

Fórmula Estel

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Comparteix
assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, confirma des del programa Fabricació Pròpia que la Generalitat ja ha enviat als centres universitaris el protocol per actuar contra els casos d’assetjament sexual a les universitats. De fet, assegura que s’ha avançat molt en aquest àmbit i que ara s’està més preparat per afrontar casos que puguin sortir a partir d’ara. I és que en els darrers mesos han anat sortint a la llum casos d’assetjament sexual a les universitats catalanes per part de professors.

D’altra banda, el conseller també ha parlat de la trobada que ha mantingut aquest dijous amb la nova ministra d’Universitats del govern espanyol, Diana Morant. Sense aprofundir en els detalls del que han parlat, Nadal ha explicat que han conversat sobre com desplegar i finançar la nova llei d’Universitats i sobre els reptes de futur d’organismes científics que són responsabilitat dels dos governs com el Barcelona Supercomputing Center i el Sincrotró Alba.

Record per a Joan B. Culla

Durant l'entrevista, Nadal també ha tingut paraules de record per l'historiador Joan B. Culla, recentment desaparegut. D'ell ha dit que li agradaria saber la seva opinió sobre el que està passant ara entre Israel i Palestina: "Ell hauria de jugar entre el respecte i l'admiració per l'estat d'Israel i tot el que han construït pràcticament del no-res i alhora la brutalitat dels atacs cap a Gaza sense deixar de condemnar els atacs de Hamàs".

Confitura de vidre, el nou llibre de Joaquim Nadal

Nadal, que ha presentat a Ràdio Estel el seu nou llibre Confitura de vidre , publicat per Univers, explica que li agrada tocar. De fet, ha confessat que "m'agradaria transgredir les prohibicions dels museus i anar al museu de París on hi ha l'escultura de El Petó de Rodin i tocar el llom, l'esquena, l'espatlla i les natges dels personatges que s'estan fent un petó". I és que en aquest nou llibre, l'autor mira d’exposar una filosofia del plaer i reivindicar la memòria a partir dels sentits. De fet, evoca els records més íntims, servint-se dels sentits.

Entrevista al conseller d'Universitats, Joaquim Nadal

0:00 / 0:00

Més actualitat

EDUCACIÓ

Sense categoria

Joaquim Nadal: "Quan apareix un cas d'abús sexual: sanció immediata de caràcter preventiu i apartar el cas del contacte. Cal ser contundent des de l'inici"

El conseller de Recerca i Universitats ha dit a Ràdio Estel que l’administració ha de ser més ràpida i severa davant dels casos d’assetjament perquè si no “els temes es podreixen i es perpetuen”

17 març 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció