En directe

Sense distància

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Aina Vidal: "No em vaig sentir còmoda amb el discurs dels socialistes sobre la reforma del 'només si és sí', s'hauria de tornar a la majoria de la investidura"

També ho pensa Sònia Guerra, secretària de polítiques feministes del PSC i diputada al Congrés dels Diputats, perquè creu que els enemics dels drets de les dones no són els seus socis de govern, sinó PP i VOX

9 març 2023

Redacció

Comparteix

Després d'un 8M marcat per la divisió en el si del govern espanyol per la reforma de la llei del només sí és sí, que va proposar el PSOE i va tirar endavant amb els vots del PP, els dos partits que lideren l’executiu fan autocrítica. Aina Vidal creu que malgrat tot "aquest 8 de març milers de dones han tornat a sortir als carrers, per tornar a denunciar l'assetjament, els assassinats i la bretxa salarial que pateixen les dones”. La portaveu d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats diu que aquests temes “haurien de centrar el debat, i no la picabaralla entre els dos socis del govern espanyol”.

Sobre la reforma de la llei del ‘només sí és sí’, Vidal diu que és una evidència que no s'han fet bé les coses i que els dos partits no han estat a l'altura. Així i tot, la diputada considera que encara són a temps de reconduir la situació. "Ara encara tenim un mes per tornar a instar el PSOE a negociar i arribar a un acord, i tornar a la majoria de la investidura" ha defensat Vidal en una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel. Des d'En Comú Podem creuen que aquests dies s'ha apujat molt el to i que hi ha importants discrepàncies que cal solucionar, com per exemple no treure el consentiment del centre del debat.

Una visió que no comparteix Sònia Guerra, secretària de polítiques feministes del PSC i diputada al Congrés. Guerra afirma que el que s'ha de resoldre és "una petita diferència" i que, en cap cas, els socialistes estan tocant el consentiment. La secretària de polítiques feministes del PSC ha reconegut que la llei és bona "però no ha tingut l'efecte esperat sobre les víctimes". Per aquest motiu ha explicat que, després d'haver donat un temps prudencial per actuar al Ministeri d'Igualtat,  el seu partit ha pres la iniciativa "perquè la rebaixa de penes és un problema que calia solucionar".

Tot i haver votat diferent dimarts al Congrés, Guerra té clar que Podemos no són l'enemic a abatre, sinó que cal fer front a PP i VOX i els seus discursos en contra dels drets de la dona "que fan por pel que estan fent en determinades comunitats on governen plegats."

Entrevista a Aina Vidal, portaveu d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, i Sònia Guerra, secretària de polítiques feministes del PSC i diputada al Congrés

0:00 / 0:00

Més actualitat

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Marina Roig: "La llei del 'només sí és sí' protegeix la víctima, però la ciutadania té la percepció que és dolenta"

Advocada Marina Roig

L’advocada penalista i vicepresidenta de la Comissió de Dones de l’ICAB ha insistit al programa El Matí a Ràdio Estel que la llei és bona i que s’hauria de posar el focus en les penes i en la protecció de les víctimes

8 març 2023

Redacció

ACTUALITAT

Marina Roig: "La llei del 'sí és sí' és bona perquè intenta evitar una revictimització d'un procediment penal i atorga drets i ajuts a la víctima"

Protesta per demanar més protecció per a les dones en una fotografia d’arxiu. EP

El president de l'Audiència Provincial de la Corunya, Ignacio Picatoste, explica a Ràdio Estel que l’efecte d'aquesta norma era esperable i que algú hauria d’assumir responsabilitats

18 novembre 2022