En directe

Fabricació Pròpia

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Marina Roig: "La llei del 'només sí és sí' protegeix la víctima, però la ciutadania té la percepció que és dolenta"

L’advocada penalista i vicepresidenta de la Comissió de Dones de l’ICAB ha insistit al programa El Matí a Ràdio Estel que la llei és bona i que s’hauria de posar el focus en les penes i en la protecció de les víctimes

8 març 2023

Redacció

Comparteix

Advocada Marina Roig

El Congrés dels Diputats ha aprovat, un dia abans del 8M, la reforma de la llei del ‘només sí és sí’. La reforma arriba després que nombroses sentències hagin beneficiat els condemnats i hagin rebaixat penes i facilitat excarceracions. En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, Marina Roig ha defensat la llei i ha deixat clar que la reforma no toca cap més article que no sigui el de la forquilla de penes. Roig, advocada penalista i vicepresidenta de la Comissió de Dones de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ha afegit que, el que s’ha fet és limitar la discrecionalitat dels jutges a l’hora d’imposar les penes.

Roig ha insistit en el fet que es considera violació quan hi ha hagut una agressió sexual amb o sense violència i ha exposat el següent si hi ha hagut violència, intimidació o la víctima tenia anul·lada la seva voluntat per qualsevol motiu, la pena que hi havia en la llei anterior anava dels 4 als 12 anys i ara, amb la nova reforma, va dels 6 als 12 anys. En aquest sentit, a l’advocada la impacta que la ciutadania cregui que la llei és “dolenta” i que la víctima pugui tenir la sensació que no la protegeix quan sí que ho fa. 

QUE EL MENOR APRENGUI I NO NOMÉS CASTIGAR

Sobre la presumpta agressió sexual per part d’un grup de 6 persones a una nena d’11 anys en un centre comercial de Badalona, el novembre passat, on hi ha tres persones menors de 14 anys, Roig ha dit que no es podrà determinar si van ser responsables penalment ni se’ls podrà imposar cap mesura perquè són menors de 14 anys. L’advocada ha afegit que podran ser citats com a testimonis però no com a investigats. “Les diligències d'investigació no aniran dirigides a esbrinar si van tenir participació o no, però sí si els que tenen més de 14 anys van tenir participació o no en la presumpta agressió sexual”, ha especificat Roig, que ha afegit que l’objectiu del procediment de menors no només és sancionar sinó també que el menor aprengui i entengui que allò que ha fet és un delicte que no pot tornar a cometre en el futur.

Entrevista a l'advocada penalista, Marina Roig

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

Marina Roig: "La llei del 'sí és sí' és bona perquè intenta evitar una revictimització d'un procediment penal i atorga drets i ajuts a la víctima"

Protesta per demanar més protecció per a les dones en una fotografia d’arxiu. EP

El president de l'Audiència Provincial de la Corunya, Ignacio Picatoste, explica a Ràdio Estel que l’efecte d'aquesta norma era esperable i que algú hauria d’assumir responsabilitats

18 novembre 2022

JUSTÍCIA

Rosa Maria Garriga: "M'amoïna qui decidirà si hi ha risc imminent. Cap dona s'hauria de quedar sense informació perquè es consideri que no hi ha risc i després ens lamentem"

Picat home acusat a un jutjat

La presidenta de la fundació AGI, que atén a víctimes de violència masclista, defensa que saber els antecedents per violència masclista d'una parella pot salvar vides

11 gener 2023

Redacció