En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Marina Roig: "La llei del 'sí és sí' és bona perquè intenta evitar una revictimització d'un procediment penal i atorga drets i ajuts a la víctima"

El president de l'Audiència Provincial de la Corunya, Ignacio Picatoste, explica a Ràdio Estel que l’efecte d'aquesta norma era esperable i que algú hauria d’assumir responsabilitats

18 novembre 2022

Comparteix

Els tribunals espanyols ja han rebaixat més d'una desena de condemnes d'agressions sexuals per l'aplicació de la llei del 'només sí és sí', impulsada pel Ministeri d'Igualtat, i han rebaixat les penes a, com a mínim, cinc persones. De fet, és l'efecte contrari del que volia el govern espanyol quan va aprovar la llei.

Protesta per demanar més protecció per a les dones en una fotografia d’arxiu. EP
Protesta per demanar més protecció per a les dones en una fotografia d’arxiu. EP


En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la vicepresidenta de la comissió de dones de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Marina Roig, ha apuntat que aquesta llei "és bona perquè, a banda de les penes, també regula tot un estatut de protecció de les víctimes de violència sexual molt important".

"La llei és bona perquè regula tot un estatut de protecció de les víctimes de violència sexual molt important, com ara els drets i ajuts de caràcter laboral"

L'advocada ha afegit que a les víctimes "se'ls hi atorga molts drets i ajuts tant de caràcter laboral com de seguretat social, entre altres coses, i se les situa en el centre del procediment. A més, la llei, el que intenta és evitar una revictimització d'un procediment penal".

Roig considera que s'han fet passos molt rellevants amb aquesta llei, tot i que ha lamentat que una mínima part de la llei que ha tocat una part del Codi Penal ha acabat generant aquesta disfunció.

D'altra banda, el president de l'Audiència Provincial de la Corunya, Ignacio Picatoste, també en una entrevista al programa, ha reiterat que l'efecte que podria causar la norma era esperable perquè la manera d'aplicar les lleis sempre contempla la pena més favorable a l'acusat, tant en fase judicial com en la fase d'execució. A més, el també secretari de l'Associació Professional de la Magistratura, ha afegit que algú haurà d'assumir responsabilitats, "tant en aquest defecte de la redacció de la llei i en aquesta falta de previsió dels efectes que podria causar com, també, quant a la reforma o la rehabilitació d'una llei que respongui als criteris inicialment establerts i que no generi aquestes situacions".

El jutge Picatoste ha explicat que qualsevol avenç o interpretació que faci el Tribunal Suprem serà vinculant i tindrà eficàcia quant a la resolució o a l'adopció d'un criteri definitiu en aquesta matèria.

Entrevista a Marina Roig, vicepresidenta de la comissió de dones de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

0:00 / 0:00

Entrevista a Ignacio Picatoste, secretari de l'Asociación Profesional de la Magustratura i president de l'Audiència Provincial de la Corunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

Els serveis d'atenció integral a les dones denuncien que hi ha propietaris que es neguen a llogar pisos a víctimes de violència masclista

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Irene Andrés, la responsable del servei d'atenció integral a les dones d'In via, ha defensat la importància de l'assessorament i l'acompanyament a les víctimes a l'hora de denunciar.

25 novembre 2021

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

El Govern aprovarà a finals d'any un projecte per treballar amb els homes les "seves masculinitats"

La lliuta per trencar el sostre de vidre

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Pineda, ha advertit que si la prevenció no funciona, aplicarà les sancions a aquelles empreses que no segueixin els plans d'igualtat.

8 març 2022

Redacció