En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

Benigno Blanco, president del Fòrum Espanyol de la Família, defineix l'avortament com "el gran drama de la nostra època"

Es prepara una manifestació per la vida que reunirà, a Madrid, milers de ciutadans el proper dissabte 14 de març. Coincidint amb els dies previs,…

6 març 2015

Redacció

Comparteix
Es prepara una manifestació per la vida que reunirà, a Madrid, milers de ciutadans el proper dissabte 14 de març. Coincidint amb els dies previs, aquest divendres ha estat a Barcelona el president del Fòrum Espanyol de la Família, Benigno Blanco, que ha pronunciat una conferència aquest divendres al vespre a la Parròquia de la Medalla Miraculosa de Barcelona, on hi ha el Museu de la Vida. Blanco ha explicat aquest divendres, a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que "l'avortament, amb més de 100.000 cada any arreu d'Espanya, és el gran drama de la nostra època". Ha dit que ha parlat precisament d'aquesta qüestió en la seva conferència a la capital catalana, on ha assegurat que les víctimes "són nens que no arriben a néixer i dones que queden traumatitzades"
El president del Fòrum de la Família, que va ser secretari d'Estat amb els governs de José María Aznar, ha assegurat que "cal ajudar entre tots, no només els polítics, perquè tots siguem capaços d'entendre que no es poden plantejar drets socials sobre la dona si es manté l'avortament". I en el moment actual, segons Benigno Blanco, els grups que defensen la vida "demanen als legisladors que s'aprovin lleis a favor de la vida humana incloent-hi el no nascut". També s'ha referit a la rectificació feta per l'actual govern de Mariano Rajoy en el tema de l'avortament, un canvi que va provocar la dimissió d'Alberto Ruiz Gallardón com a ministre de Justícia. "Estàvem il·lusionats amb el compromís electoral del PP, que preveia reformar la llei de l'avortament, i més tenint present que això va ser així també perquè centenars de milers de persones vam expressar un clam al carrer contra la llei de Zapatero i Aído l'any 2010", ha destacat Blanco
De cara al futur, Benigno Blanco ha afirmat que la plataforma que presideix "vol fer de portaveu de la vida per construir una majoria social que faciliti lleis defensores d'aquesta vida". Aquest dissabte 14 de març, a les 12.00 del migdia a la confluència dels carrers Alcalà i Sevilla, al centre de Madrid, estan convocats els qui vulguin sumar-se a aquesta manifestació, que té com a lema Cada vida importa. Per inscriure-s'hi, cal entrar aquí i buscar, si cal, alguna de les ciutats catalanes on s'organitzen autocars: Barcelona, Tarragona o Girona.
I pel que fa a la possible repercussió d'aquesta concentració en forma de rectificació en el govern espanyol, Benigno Blanco s'ha mostrat molt escèptic. "La legislatura s'està acabant i, després que l'executiu ha tingut temps sobrat per fer la reforma, aquesta promesa s'ha quedat en un tímid retoc sobre el consentiment dels pares a les noies de 16 a 18 anys per avortar", ha lamentat. Com a conclusió, això sí, Blanco ha mostrat la seva esperança que "tota aquesta mobilització popular a favor de la vida i contra l'avortament tingui ressò, si no ara, almenys en un futur proper amb els polítics que governin, aquests o altres".
Es pot escoltar aquí (des del minut 27'00") tota l'entrevista a Benigno Blanco.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció