En directe

La Caravana

SOLIDARITAT

Càritas Espanyola: "Les dades de l'informe FOESSA no agraden a les administracions, però després ningú les discuteix"

L'organisme, present entre les ponències previstes al Cercle d'Economia, remarca la importància d'abordar la crisi econòmica, l'èxode de refugiats i les repercussions socials que estan tenint

5 maig 2022

Redacció

Comparteix

Barcelona acull aquests dies la 37a edició del Cercle d'Economia. Entre les ponències que hi ha previstes, hi serà el president de Càritas Espanyola, Manuel Bretón, que, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha posat el focus en mirar de trobar una solució per fer front a la crisi econòmica i social actual. "La pandèmia del coronavirus i la invasió de Rússia a Ucraïna ha agreujat la situació i el moment actual és delicat", ha explicat el màxim representant de l'organisme, qui ha assegurat també que l'horitzó no es veu ni de lluny.

L'últim informe Foessa, on Cáritas també participa, posava el crit al cel en dos grans problemes de la societat: l'habitatge i l'ocupació. Durant l'entrevista, Bretón ha recordat que una de cada tres llars espanyoles pateixen l'atur i les administracions haurien de trobar solucions reals a curt termini per ajudar als més necessitats. "Les dades de l'informe FOESSA no agraden a les administracions, però després ningú les discuteix", ha dit.

El president de l'entitat ha valorat positivament poder ser en aquest fòrum econòmic perquè Càritas, que aquest any celebra els seus 75 anys, pot aportar experiència i mirar de contribuir a trobar solucions.

Bretón també ha fet referència als fons Next Generation. "Fa uns anys estaven ben orientats, sobretot quan va acabar la crisi de principis de segle, però la pandèmia i la guerra ha complicat la situació i ha colpejat als més vulnerables".

El president de Càritas ha posat de manifest la solidaritat de la població. Assegura que en moments de crisi és quan la societat respon millor. "El poble espanyol és molt solidari i aquesta ajuda ens motiva per continuar treballant. Amb esforç s'aconseguirà fer front als problemes que hi ha a la societat", ha conclòs Bretón.

Entrevista a Manuel Bretón, president de Càritas Espanyola

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

SOCIETAT

1 de cada 3 habitants de la diòcesi de Barcelona pateix exclusió social

Són un total de 885.000 persones, 300.000 més que fa tres anys, segons dades de l'informe FOESSA 2021 de l'àrea de Barcelona fet per Càritas

4 abril 2022

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

Unai Sordo recepta un augment de sous a Espanya contra la inflació i per reactivar l'economia

El secretari general de Comissions Obreres alerta que l'encariment dels preus es mantindrà pels efectes de la guerra a Ucraïna

24 febrer 2022

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

COVID

SOCIETAT

SOLIDARITAT

Thomas Ubrich, tècnic d'estudis de Cáritas Espanyola: "Gairebé a la meitat dels sol·licitants de l’ingrés mínim vital se'ls hi ha denegat l'ajut, i els altres encara no han rebut resposta"

L'investigador i tècnic d'estudis de Cáritas Espanyola parla a 'El Matí a Ràdio Estel' sobre l'informe 'Anàlisi i Perspectives 2021', fet per la fundació FOESSA i Cáritas, que revela que hi ha dos milions de persones més en exclusió social a l'Estat des de l'any 2018.

8 octubre 2021

Redacció