En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

La Generalitat veu insuficient el bo jove pel lloguer d'habitatge que es pot demanar a partir de demà

El secretari d'habitatge de la Generalitat diu que els pisos de la Sareb haurien de servir per aturar el cop dels 4.500 desnonaments que es reactivaran a la fi de la moratòria per la pandèmia

7 juny 2022

Redacció

Comparteix

Carles Sala, secretari d'habitatge del govern, ha assegurat a 'El Matí a Ràdio Estel' que el bo jove que demà es començarà a tramitar "serà clarament insuficient per a Catalunya" i que amb prou feines pot arribar a ajudar 10 mil joves a casa nostra. Sala ha anat més enllà i ha lamentat que, tal i com es planteja aquesta ajuda, "hi estem en contra perquè no es estructural, es electoral".

Una persona mirant les ofertes de pisos a un aparador d'una immobiliària. ACN

El secretari d'habitatge ha recordat que 1 de cada 4 habitatges de lloguer a Espanya estan a Catalunya i lamenta que la dotació de 29 milions d'euros anuals "només representa el 14% de l'ajuda quan l'anterior, la renda bàsica d'emancipació, va rebre el 17% de les peticions des de Catalunya".

Sala també ha advertit que a les grans ciutats, com Barcelona, és on més difícil serà complir amb els requisits obligatoris, ja que "molts joves comparteixen habitatge o no estan empadronats al pis on viuen", i sense complir amb tots els criteris l'ajuda serà denegada.

"La dotació per al bo jove només representa el 14% de l'ajuda quan l'anterior, la renda bàsica d'emancipació, va rebre el 17% de les peticions des de Catalunya"

El bo jove poden demanar-lo els nois i noies de 18 a 35 anys que estiguin empadronats al pis on viuen si cobren entre 22.500 i 24 mil euros. A Lleida i a Tarragona el preu màxim del lloguer que pot optar al bo son 600 euros; a Girona 650 euros i Barcelona i municipis propers, 900 euros.

Catalunya lidera els desnonaments

Sobre les estadístiques del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), en què Catalunya lidera els desnonaments a Espanya amb 2.410 el primer trimestre del 2022, Carles Sala assegura que "si tenim el 25% dels lloguers de l'estat, és normal que liderem les estadístiques de desnonaments". El secretari d'habitatge ha recordat que l'any passat van destinar 140 milions d'euros a gestionar la reubicació dels qui perden el seu habitatge, i reclama que la Sareb (la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria) formi part de la solució. "Els pisos de la Sareb ja els han pagat els ciutadans amb els seus impostos i els ha de poder gestionar el Govern, com ja s'ha demanat. Són 30 mil habitatges que han de ser transferits a les comunitats en funció dels seus índexs de vulnerabilitat."

"Els pisos de la Sareb són 30 mil habitatges que han de ser transferits a les comunitats en funció dels seus índexs de vulnerabilitat"

Sala adverteix que "1 de cada 3 persones que crearà una llar a Catalunya els pròxims anys necessitarà ajuda de l'administració" i que calen ajudes i pisos. Cre, a més, que els grans tenidors han de fer-se partícips de la falta d'habitatge social, també la Sareb. "Els seus pisos (de la Sareb) han de servir per aturar l'impacte de la fi de la moratòria de desnonaments per la pandèmia, que ha deixat congelats 4.500 llançaments. Quan acabi, es reactivaran i necessitem habitatge estructural."

Entrevista a Carles Sala, secretari d'habitatge de la Generalitat

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

Unes 50 persones que sobreviuen en una nau de l'Hospitalet de Llobregat, seran desnonades en 4 dies

La nau industrial al carrer Salamina de l'Hospitalet de Llobregat, de la qual desnonaran unes 50 persones.

L'advocada de part d'alguns afectats, Mireia Salazar, ha assegurat a Ràdio Estel que cap funcionari s'ha dirigit a les famílies ni han rebut cap alternativa residencial

26 maig 2022

Redacció

ACTUALITAT

L'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona apunta que "hi ha una tendència a l'alça dels preus, però que no és inflacionista"

Un edifici de pisos a Catalunya

El director, Jordi Bosch, ha analitzat les dades de l'últim informe, que revelen que els preus de l'oferta a Barcelona han augmentat un 5%, però són encara lluny dels nivells del primer trimestre del 2020

24 maig 2022

Redaccció