En directe

El diumenge a Montserrat

AUDIOS

CULTURA

TEATRE

"L'oferta cultural mai és excessiva"

Carme Portaceli, directora artística del TNC, respon a les polèmiques declaracions del dramaturg Ramon Madaula a Ràdio Estel sobre "l'oferta excessiva" del teatre català

5 juny 2024

Redacció

Comparteix

Carme Portaceli respon a Ramon Madaula: "L'oferta cultural mai és excessiva". La directora artística del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) reconeix que no està "gens d'acord" amb el dramaturg, que va dir a Ràdio Estel que "al teatre català, hi ha una oferta excessiva".

"No estic gens d'acord amb Ramon Madaula"

En una entrevista al programa 'La Caravana' sobre la nova programació del TNC, Portaceli ha deixat palès que "la cultura és el que ens humanitza", i ha posat com a exemple les últimes xifres rècord de públic del teatre català. "Jo he doblat nombre espectacles i tenim una ocupació històrica, amb una programació que té molt de servei públic, de donar a conèixer coses diferents", ha dit.

Portaceli també creu que Ramon Madaula, a les seves declaracions, barreja diverses coses respecte al temps de programació de les obres. "Des d'un teatre públic no pots tenir sis mesos una obra per molt bé que hi vagi". La directora artística posa d'exemple el Nacional Theatre de Londres: "Si va bé, la passes al teatre privat, la companyia viu, el teatre privat se n'aprofita del servei públic i el servei públic té un petit retorn mensual".

A més, Carme Portaceli ha aprofitat per criticar un mal endèmic del sector: "No pot ser que només puguem sobreviure produint, s'ha de tenir en compte el procés i pel procés, has de guanyar-te la vida".

"No pot ser que només puguem sobreviure produint"

Escolta tota l'entrevista!

Carme Portaceli sobre les paraules de Ramon Madaula a Ràdio Estel: "L'oferta cultural mai és excessiva"

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

TEATRE

El dramaturg Ramon Madaula considera que hi ha una excessiva oferta al teatre català

El dramaturg Ramon Madaula i l'actriu Mercè Martínez presenten l'obra 'El Tigre' | RÀDIO ESTEL

"No podem ser-hi tants" ha dit el dramaturg Ramon Madaula a Ràdio Estel, on ha estat amb l'actriu Mercè Martínez per presentar l'obra 'El tigre' a l'Espai Texas de Barcelona

31 maig 2024

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

TEATRE

Reaccions del món de la cultura a les paraules de Ramon Madaula a Ràdio Estel

Des del TNC i el festival GREC responen al dramaturg, qui ha sacsejat el panorama cultural en dir a aquesta emissora que creia que "l'oferta del teatre català és excessiva"

6 juny 2024