En directe

El diumenge a Montserrat

AUDIOS

CULTURA

TEATRE

El dramaturg Ramon Madaula considera que hi ha una excessiva oferta al teatre català

"No podem ser-hi tants" ha dit el dramaturg Ramon Madaula a Ràdio Estel, on ha estat amb l'actriu Mercè Martínez per presentar l'obra 'El tigre' a l'Espai Texas de Barcelona

31 maig 2024

Comparteix

"Hi ha una excessiva oferta al teatre català", ha dit el dramaturg Ramon Madaula en una entrevista a 'La Caravana'. L'actriu Mercè Martínez, amb ell als estudis de Ràdio Estel per presentar l'obra 'El tigre', hi ha estat d'acord i considera que tota la gent de teatre "hauria de tenir un pla B". "Jo no el tinc, el meu pla B és anar-me'n a treballar en una fàbrica", ha dit Martínez, coneguda pels seus papers a sèries tan populars com 'Porca Misèria' o 'Ventdelplà' i receptora de cinc premis Butaca a la millor actriu de musical.

Mercè Martínez: "La gent de teatre hem de tenir un pla B i jo no el tinc"
El dramaturg Ramon Madaula i l'actriu Mercè Martínez presenten l'obra 'El Tigre' | RÀDIO ESTEL
El dramaturg Ramon Madaula i l'actriu Mercè Martínez presenten l'obra 'El Tigre' | RÀDIO ESTEL

La situació actual del teatre català implica repartir un pastís petit per a tots i ens toca a cadascú un bocí petit", ha assegurat Madaula. "És una feina precària, no podem ser-hi tants perquè no hi ha tant públic, per tant, s'han de fer més coses i que durin més temps", afegeix. I una altra constatació, puntualitzada per Mercè Martínez: "Estem fent teatre en català, però cada vegada menys gent el parla".

A això, se suma la dificultat perquè truquin a les actrius de més de 40 per treballar. "Jo ja m'hi trobo", ha reconegut l'actriu.

"Estem fent teatre català, però cada vegada menys gent el parla", puntualitza l'actriu Mercè Martínez

La por a la infelicitat

Ramon Madaula dirigeix 'El tigre', una obra protagonitzada per Mercè Martínez i David Olivares que arriba a l'Espai Texas de Barcelona que posa sobre la taula la por a la infelicitat. Una por que tenim tots i que és com un tigre: sempre està a l'aguait i a punt per atacar-nos. Una por que hauríem de saber gestionar, perquè "l'estat natural és estar una mica malament i viure des de la fatalitat", diu Madaula.

Les paraules de Ramon Madaula a Ràdio Estel han provocat un terratrèmol a les xarxes socials i diverses reaccions fora dels nostres estudis, però també dins.

Entrevista al dramaturg Ramon Madaula i a l'actriu Mercè Martínez

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

TEATRE

"L'oferta cultural mai és excessiva"

La façana del Teatre Nacional

Carme Portaceli, directora artística del TNC, respon a les polèmiques declaracions del dramaturg Ramon Madaula a Ràdio Estel sobre "l'oferta excessiva" del teatre català

5 juny 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

TEATRE

Reaccions del món de la cultura a les paraules de Ramon Madaula a Ràdio Estel

Des del TNC i el festival GREC responen al dramaturg, qui ha sacsejat el panorama cultural en dir a aquesta emissora que creia que "l'oferta del teatre català és excessiva"

6 juny 2024