En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Catalunya tanca la Setmana Santa fregant el 100% de l'ocupació hotelera

El sector turístic celebra que l’ocupació hotelera en totes les demarcacions catalanes ha superat el 80%. Les xifres, que són de record,  apunten a una bona temporada d’estiu. 

19 abril 2022

Redacció

Comparteix

Molts indrets de Catalunya han penjat aquests dies festiu el cartell de complet i superen les expectatives que hi havia per a aquesta Setmana Santa. El sector turístic celebra que l’ocupació hotelera en totes les demarcacions catalanes ha superat el 80%. Les xifres, que són de record,  apunten a una bona temporada d’estiu. 

Dos turistes al balcó de la seva habitació d'hotel, a Sitges, aquesta Setmana Santa. ACN

A Girona, el sector turístic ha tancat amb ocupacions d'entre el 85% i el 90%, i en alguns punts han fregat el 100%. Els hotels i restaurants de la costa del Garraf i comarques centrals han viscut una de les millors setmanes santes dels últims anys, amb carrers i platges plenes a vessar. Pel que fa a Lleida, la xifra s’ha situat en un 95%. El responsable de la Patronal de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha explicat que la Setmana Santa ha coincidit amb el final de la temporada d’esquí i això ha facilitat que s’hagin venut aquests dies “més de 65.000 forfets”. 

El sector turístic de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha superat les seves previsions per aquestes dates i segons Xavier Guardià, que és portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, les xifres encara poden ser millor tenint en compte que molt turisme provinent del nord d’Espanya, allarga les vacances una setmana més. 

 On també s’han tornat a veure les riuades de turistes pels carrers ha sigut a Barcelona. La capital catalana ha superat el llindar del 90% segons la patronal Apartur. Tot i això, el president d'Apartur, Enrique Alcántara, creu que encara falta terreny per reconquerir i situa la plena recuperació del sector pel 2023, ja que “encara no ha tornat el turisme de negocis, només el vacacional” segons ha explicat.

Cues a la tornada

Aquesta ha estat la primera Setmana Santa sense peatges a les principals autopistes de Catalunya. L’AP-7 va registrar aquest dilluns llargues cues en l’operació tornada a Barcelona, d’on havien sortit més de 520.000 mil vehicles. L’AP-7 ha estat la carretera amb més complicacions, amb grans retencions de vehicles que es dirigien cap a les platges catalanes. 

La mala noticia és que la Setmana Santa ha deixat cinc morts a les carreteres catalanes, dos menys que el 2019, l’any abans de la pandèmia, quan van morir set persones. L'última víctima ha estat aquest dilluns a la tarda, a la C-55 a Esparreguera. 

Més actualitat

Sense categoria

El sector turístic de Catalunya preveu un bon any malgrat la situació econòmica del moment

El director de l'Agència Catalana de Turisme creu que per Setmana Santa el turisme es repartirà bé arreu del territori

4 abril 2022

Redacció

Sense categoria

Turisme de Barcelona considera que a la capital catalana li ha faltat ambició, consens i visió

Turistes a Barcelona

La directora de turisme de Barcelona preveu una Setmana Santa positiva per la ciutat i, de cara a l'estiu, hi ha una bona quantitat de reserves, però està costant confirmar-les.

1 abril 2022

Redacció