En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Comissions Obreres creu que l'enrocament de les patronals en les negociacions salarials és més una qüestió política que econòmica

Per al secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, aquesta encallada per part de les patronals té més a veure amb una "qüestió política que econòmica"

9 maig 2022

Redacció

Comparteix

La setmana passada es coneixia que s'havien trencat les negociacions entre els sindicats i la patronal per arribar a un acord per a la pujada de salari davant l'increment de preus. El problema que encalla la negociació és la clàusula de revisió salarial que s'estipula en els convenis col·lectius.

Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, en la manifestació pel Dia del Treballador l'1 de maig. ACN

Per al secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, aquesta encallada per part de les patronals té més a veure amb una "qüestió política que econòmica". En una entrevista a Ràdio Estel, Pacheco argumenta que per a les patronals "és molt difícil plantejar als empresaris que si no volen recuperar la clàusula de revisió salarial han d'apujar els sous per sobre del 5%".

Pacheco ja ha avançat que per ara no hi ha un calendari de reunions programat per continuar avançant en les negociacions a escala estatal i que s'està "molt lluny" d'arribar a un acord "que pugui ser referència per a la negociació col·lectiva" dels convenis que hi ha per aprovar. A Catalunya, la xifra de convenis col·lectius pendent d'aprovar és de 73 que, segons CCOO, afecta "a més d'1.200.000 treballadors".

Per a Pacheco, les patronals "s'equivoquen" volent pactar increments salarials d'1,5% perquè "si hi ha una crisi de preus el primer que es veurà afectat serà a la demanda i, per tant, les empreses deixaran de guanyar diners si no faciliten als treballadors tenir capacitat de compra incrementant els seus salaris". Davant d'això, Javier Pacheco ha avisat que si no se soluciona aquesta problemàtica, l'economia pot entrar "en una espiral de crisi i recessió".

"Si les patronals no ens donen resposta, hi haurà mobilitzacions, perquè la classe treballadora no pot tornar a pagar la factura d'una crisi econòmica"

Si les patronals no donen resposta a les demandes dels sindicats, Pacheco ja ha avisat que "hi haurà mobilitzacions" al carrer perquè "la classe treballadora no pot tornar a pagar la factura d'una crisi econòmica".

Futur de la planta Nissan

En aquesta mateixa entrevista a Ràdio Estel, el secretari general de CCOO a Catalunya també ha parlat de com avancen les negociacions a la taula de reindustrialització de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca. Pacheco ha explicat que l'allargament per arribar a un acord té a veure amb "una situació administrativa" de la licitació del sol públic, un tràmit que segons Pacheco "s'hagués pogut fer en paral·lel al repartiment de parcel·les" als nous gestors de la fàbrica.

Entrevista a Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres a Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

COVID

POLÍTICA

SOCIETAT

Javier Pacheco, secretari general de CCOO a Catalunya, no descarta una mobilització als carrers si el govern no avança en la reforma laboral

En una entrevista a Ràdio Estel, el líder sindical opina que no tindria sentit demanar el Certificat Covid als centres de treball

25 octubre 2021

ACTUALITAT

Sense categoria

SOCIETAT

CCOO de Catalunya creu que el govern ha d'obligar a les empreses elèctriques a pagar part de les pujades

El president del sindicat ASAJA de Lleida, Pere Roqué, alerta que hi ha pagesos que s’estan plantejant no engegar el tractor perquè no els surt a compte

23 març 2022

Redacció