En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Dia històric del papa Francesc a Terra Santa

El papa Francesc va demanar ahir des de Betlem que palestins i israelians es reuneixin a pregar per la pau i a buscar aquesta pau…

26 maig 2014

Redacció

Comparteix

El papa Francesc va demanar ahir des de Betlem que palestins i israelians es reuneixin a pregar per la pau i a buscar aquesta pau en les properes setmanes, en una trobada que es faria al Vaticà. El president de Palestina, Majumd Abbàs, i el president d’Israel, Shimon Peres, ja han acceptat aquesta invitació del pontífex, que es podria materialitzar amb una trobada el 6 de juny.

I és que ahir va ser un dia històric, on el Sant Pare, entre altres gestos, va baixar del cotxe mentre es desplaçava en el papamòbil descobert per pregar davant del mur que separa Israel de Palestina. Francesc va recordar que "els dos pobles busquen la pau i que aquesta pau pot arribar mitjançant les petites coses".

Tot i que va admetre que és difícil assolir-la, va concloure que viure sense pau és un sofriment. El pontífex va pronunciar aquestes paraules abans del Regina Caeli a la plaça del Pessebre, a Betlem, on després va celebrar l’Eucaristia, tot dins la segona etapa de la visita que fa des de dissabte a Terra Santa.

A la tarda, es va produir la històrica abraçada del Papa amb el patriarca Bartomeu I de Constantinoble, 50 anys després de la protagonitzada pels respectius predecessors Pau VI i Atenàgores. La salutació es va fer després del deplaçament, ahir mateix a la tarda en helicòpter, fins a Tel Aviv, on va ser rebut pel president israelià, Shimon Peres. El pontífex tancarà avui l’estada a Israel.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció