En directe

La Caravana

ESGLÉSIA MÓN

Dia històric del papa Francesc a Terra Santa

El papa Francesc va demanar ahir des de Betlem que palestins i israelians es reuneixin a pregar per la pau i a buscar aquesta pau…

26 maig 2014

Redacció

Comparteix

El papa Francesc va demanar ahir des de Betlem que palestins i israelians es reuneixin a pregar per la pau i a buscar aquesta pau en les properes setmanes, en una trobada que es faria al Vaticà. El president de Palestina, Majumd Abbàs, i el president d’Israel, Shimon Peres, ja han acceptat aquesta invitació del pontífex, que es podria materialitzar amb una trobada el 6 de juny.

I és que ahir va ser un dia històric, on el Sant Pare, entre altres gestos, va baixar del cotxe mentre es desplaçava en el papamòbil descobert per pregar davant del mur que separa Israel de Palestina. Francesc va recordar que "els dos pobles busquen la pau i que aquesta pau pot arribar mitjançant les petites coses".

Tot i que va admetre que és difícil assolir-la, va concloure que viure sense pau és un sofriment. El pontífex va pronunciar aquestes paraules abans del Regina Caeli a la plaça del Pessebre, a Betlem, on després va celebrar l’Eucaristia, tot dins la segona etapa de la visita que fa des de dissabte a Terra Santa.

A la tarda, es va produir la històrica abraçada del Papa amb el patriarca Bartomeu I de Constantinoble, 50 anys després de la protagonitzada pels respectius predecessors Pau VI i Atenàgores. La salutació es va fer després del deplaçament, ahir mateix a la tarda en helicòpter, fins a Tel Aviv, on va ser rebut pel president israelià, Shimon Peres. El pontífex tancarà avui l’estada a Israel.

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024