En directe

La Caravana

MOBILITAT

El director del Port Vell creu que una xarxa de busos nàutics "podria tenir sentit" a Barcelona

En una entrevista a Ràdio Estel, David Pino ha apuntat que primer analitzaran la viabilitat del primer bus nàutic que entrarà en funcionament l'1 de juliol per la Copa d'Amèrica

6 març 2024

Redacció

Comparteix

David Pino, director del Port Vell, el port-ciutat de Barcelona, ha manifestat que tenir més busos nàutics per Barcelona "a futur podria tenir sentit".

Una imatge del Port de Barcelona

En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, ha valorat que "la mobilitat terrestre en molts àmbits està molt saturada, tot i fomentar amb el transport públic i la bicicleta".

Tot i això, Pino ha mostrat cautela amb la possibilitat d'ampliar aquest nou servei i ha explicat que el nou bus nàutic que entrarà en funcionament l'1 de juliol per la Copa Amèrica i que connectarà el moll de Drassanes amb el moll de Llevant "és un primer pas per veure si funciona".

El nou bus nàutic entrarà en funcionament l'1 de juliol i connectarà el moll de Drassanes amb el moll de Llevant

Després d'estrenar-lo, Pino ha comentat que analitzaran si "el servei és disponible i el tiquet raonable". Tot i això, ha reconegut que aquest "és un servei de certa complexitat, perquè la normativa marítima és més complicada i més car".

"És cert que altres ports internacionals, com són el de Rotterdam, Estocolm, Hamburg o Copenhaguen, aquests sistemes són molt habituals, formen part de la xarxa de cognoscibilitat del port i de la ciutat", ha comentat.

El director del Port Vell ha explicat que aquest tipus de transport no és turístic, "com les Golondrines", sinó un "transport per mobilitat diària i cap de setmana", tant per veïns i veïnes com per treballadors de la zona.

Entrevista a David Pino, director del Port Vell de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

CONFAVC: "Catalunya està a les beceroles amb la retirada de l'amiant"

Peces d'amiant d'un edifici de Badia del Vallès | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró, lamenta que només 35 municipis catalans tinguin un cens d'amiant

15 abril 2024

Redacció