En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

El bisbe Joan Godayol i el periodista Daniel Arasa discrepen sobre la dimensió dels últims atacs violents a l'Església

El bisbe salesià Joan Godayol, emèrit de la diòcesi peruana d’Ayaviri, i el periodista Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014,…

25 febrer 2014

Redacció

Comparteix

El bisbe salesià Joan Godayol, emèrit de la diòcesi peruana d’Ayaviri, i el periodista Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014, han coincidint aquest dilluns, en el programa El primer Cafè de Ràdio Estel, a l’hora de rebutjar els atacs que ha patit l’Església a Catalunya i a Espanya en les últimes setmanes. Han discrepat, això sí, a l’hora de donar importància els fets. Joan Godayol ha assegurat que són episodis que no han de preocupar excessivament ni l’Església ni la societat democràtica que tenim. Concretament a dit que “són fets aïllats que, dins el conjunt general, no són atribuïbles a institucions, sinó que formen part d’una mena de nerviosisme que es viu ara”. En aquesta línia, el prelat català ha afegit que “algunes persones s’han sentit ofeses, potser per determinades actituds o plantejaments, perquè les masses piquen i de vegades ens passem d’un extrem a l’altre i provoquem una reacció”. Com a conclusió, Godayol ha assegurat que, “quan algú té una ferida, és millor no tocar-la perquè saltarà”.

En canvi, Daniel Arasa ha qualificat de preocupants i inacceptables aquests atacs, perquè destapen un corrent a favor de fer callar l’Església, que té tot el dret a expressar-se. El també president del Grup d’Entitats Catalanes de la Família ha destacat que “tenim des de fa força temps, a Cataluna i a Espanya, una forma de persecució a través de la intolerància”. Per completar aquesta visió, Arasa ha aclarit que, “per exemple, no impedeixen els catòlics anar a Missa, però sí que creen situacions incòmodes, perquè obstaculitzen la presència dels cristians en la vida pública, cosa que s’uneix a una hostilitat continuada i sistemàtica sobre l’Església pel fet de mantenir uns criteris determinats sobre la família, el matrimoni i el dret a la vida”.

També ha participat en el col•loqui d’aquest dilluns, a Ràdio Estel, la responsable de Comunicació d’Ajuda a l’Església Necessitada a Barcelona, Marta García, que ha marcat “diferències entre la persecució de països com ara Nigèria o la Xina i la d’aquí”. Això sí, ha afegit que un simple rebuig pot acabar amb una persecució. “De moment aquí no hi ha cap cotxe bomba que s’hagi estavellat contra una església, a diferència del que passa en països com ara Nigèria, però una actitud i l’altra tenen en comú que ataquen la llibertat religiosa. Una cosa porta a l’altra”, ha explicat. Per descriure el que ha qualificat de procés de perversió, Marta García ha esmentat “Massimo Introvigne, gran expert en llibertat llibertat, parla del pla inclinat per dir que es comença amb la intolerància, se segueix amb la discriminació i s’arriba a delictes d’odi contra la fe”.

Recordem que, en les últimes setmanes, hem viscut la interrupció de l’última Missa del Gall a l’església de Sant Fèlix de Sabadell, on un grup de militants feministes van cridar a favor de l’avortament lliure, l’atac a diversos temples a Sevilla la matinada del diumenge 5 de gener, l’assalt al cardenal Antonio María Rouco progatonitzat per dues noies vinculades al grup Femen el 2 de febrer i fins i tot un acte vandàlic amb ferros contra les finestres dels estudis d’aquesta casa, Ràdio Estel. Aquests són només alguns exemples de l’onada de violència i protesta contra l’Església catòlica després que el govern espanyol aprovés la reforma de la llei de l’avortament. Joan Godayol, Daniel Arasa i Marta García han coincidit també en la idea que aquest, com altres temes morals, no és una qüestió religiosa.

Podeu escoltar tot el col·loquí aquí (a partir del minut 26'00")

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció