En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

ESGLÉSIA MÓN

El cardenal Joan Josep Omella entra en el Consell de Cardenals  

El C9, grup de col·laboradors que assessoren el Papa en la reforma de l'Església, es renova amb nous membres

7 març 2023

Redacció

Comparteix

El cardenal Joan Josep Omella entrarà en el Consell de Cardenals, el grup de col·laboradors que assessoren el Papa en els temes relacionats amb la reforma de l’Església, segons ha informat aquest migdia la Santa Seu. Un cop expirat el mandat dels anteriors membres d’aquest grup, Francesc ha inclòs en els nomenaments l’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola.

Amb el cardenal Omella, també entren en el consell el secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin,el president de la Governació de l’Estat del Vaticà, Fernando Vérgez Alzaga, l’arquebisbe de Kinshasa, Fridolin Ambongo, l’arquebisbe de Bombai, Oswald Gracias, l’arquebisbe de Boston, Seán Patrick O’Malley, l’arquebisbe del Québec, Gérald Lacroix, l’arquebisbe de Luxemburg, Jean-Claude Hollerich, i l’arquebisbe de San Salvador de Bahía, Sérgio da Rocha. El secretari de la comissió és el sacerdot Marco Mellino.

La propera reunió del Consell se celebrarà el 24 d’abril a les 9 del matí a la Casa Santa Marta. La darrera reunió del Consell, celebrada el desembre de l’any passat, va estar dedicada, entre altres temes, a la fase continental de l’actual Sínode. La primera reunió es va celebrar l’octubre de 2013 i, per tant, les trobades estan a punt de complir 10 anys.

Més actualitat

ACTUALITAT

RELIGIÓ

El Papa se suma a l'acte pels 500 anys de l'arribada d'Ignasi de Loiola a Catalunya

El papa Francesc s'ha unit, aquest dilluns, a l'acte institucional de commemoració dels 500 anys de l'estada de sant Ignasi de Loiola a Catalunya. Ha estat a través d'un missatge enviat al cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola.

14 novembre 2022

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA MÓN

PAPA FRANCESC

RELIGIÓ

Cardenal Omella sobre Benet XVI: "Marxa el papa de l'esperança"

Primer pla del cardenal Joan Josep Omella

El director emèrit de l'Osservatore Romano, qui també ha parlat per a Ràdio Estel, qualifica Benet XVI com “el papa de la cerca de déu amb capacitat i afany per parlar amb tothom"

5 gener 2023

Redacció