En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

El doctor Robert Güerri creu que la quarta dosi de la vacuna arriba tard

El cap del servei de malalties infeccioses de l'hospital del Mar explica que la situació ara com ara "és complexa" perquè quan les coses semblaven controlades "hi ha hagut subvariants del virus que s'han anat imposant a les variants anteriors i s'escapen de les vacunes"

8 juliol 2022

Comparteix

L'Agència Europea de Medicaments recomana administrar la quarta dosi de la vacuna contra la Covid-19 a les persones d'entre 60 i 79 anys, quan augmenta el nombre de contagis. En aquest sentit, segons el doctor Robert Güerri, cap de secció del servei de malalties infeccioses de l'hospital del Mar, l'administració de la quarta dosi "probablement arriba tard" a Catalunya.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Güerri ha explicat que la situació ara com ara "és complexa" perquè quan les coses semblaven controlades "hi ha hagut subvariants del virus que s'han anat imposant a les variants anteriors i s'escapen de les vacunes". Tot i això, per molt que les noves variants s'hagin escapat de la vacunació, els vaccins "són efectius".

Sobre la vacunació, el cap de secció del servei de malalties infeccioses de l'hospital del Mar, creu que la població s'hauria de vacunar "per solidaritat amb les persones més vulnerables", que són, segons ha afirmat, les que estan ingressant aquests dies als hospitals catalans.

Davant de la situació actual, el doctor ha insistit en la necessitat de protegir aquelles persones més febles i per això recomana l'ús de la mascareta quan s'estigui en llocs tancats. "Hem de fer tot el possible per evitar infectar els altres", ha dit.

Preguntat per l'estacionalitat del virus, Güerri ha assegurat que el coronavirus "ha modificat la idea d'associar els virus respiratoris a la tardor i a l'hivern i ara podem veure brots durant tot l'any". Per això, el que creu que cal fer és "reestructurar el sistema sanitari per poder afrontar els brots" tot i concloure que "la pandèmia tal com la coneixem fins ara s'ha acabat".

Entrevista al doctor Robert Güerri, cap de secció del servei de malalties infeccioses de l'hospital del Mar

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

MEDICINA

Els metges indiquen que s'ha d'estudiar com recuperar l'atractiu de l'especialitat de medicina familiar i comunitària perquè no quedin places dels MIR desertes

Antoni Trilla, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de l'UBc

En una entrevista a Ràdio Estel, Antoni Trilla, metge i degà de la facultat de medicina de la Universitat de Barcelona, ha afirmat que és "essencial abordar la qüestió des de tots els àmbits a la vegada".

25 maig 2022

Redacció