En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

Comparteix

A les portes del mes de juliol, el nombre de contagis per coronavirus ha tornat a créixer. Ara mateix, segons dades del Departament de Salut, a Catalunya hi ha 400 casos per cada 100.000 habitants i cada dia van augmentant els ingressos als hospitals i les UCI. A més, el departament calcula que el pic de la setena onada no arribarà fins d'aquí a 15 dies. Davant d'això, els metges recomanen "tornar-se a posar la mascareta" i no anar a treballar si s'està contagiat amb coronavirus.

En una entrevista a Ràdio Estel, el president del Col·legi de Metges de Girona, el doctor Josep Vilaplana, ha explicat que estem en una pujada de la pandèmia "molt diferent que les altres i molt més lleu", però recomana tornar a les mesures que havíem oblidat, especialment en el cas de "les persones amb un factor de risc més important".

De fet, Vilaplana ha afirmat que els contagiats que requereixen un ingrés hospitalari són gent de risc, però que la majoria de ciutadans es contagia "d'una manera lleu". Amb aquesta situació a l'horitzó, el doctor augura que a la tardor les autoritats sanitàries plantejaran una quarta dosi "per a persones de risc i majors de 40 anys".

"Plantejarem una quarta dosi per a persones de risc i majors de 40 anys"

D'altra banda, el president del Col·legi de Metges de Girona s'ha mostrat preocupat per la incidència que pot tenir el virus aquest estiu en zones turístiques. I per això ha demanat prudència, perquè "seria un problema greu si es col·lapsen els centres sanitaris" d'aquestes zones.

Entrevista a Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges de Girona

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

Els metges indiquen que s'ha d'estudiar com recuperar l'atractiu de l'especialitat de medicina familiar i comunitària perquè no quedin places dels MIR desertes

Antoni Trilla, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de l'UBc

En una entrevista a Ràdio Estel, Antoni Trilla, metge i degà de la facultat de medicina de la Universitat de Barcelona, ha afirmat que és "essencial abordar la qüestió des de tots els àmbits a la vegada".

25 maig 2022

Redacció

Sense categoria

La reserva sanitària COVID de Catalunya està aturada

Mascaretes

CatSalut no ha pogut dotar-se encara de l'espai d'emmagatzematge per centralitzar el material COVID per fer front a noves onades de la pandèmia, segons ha pogut saber Ràdio Estel.

19 maig 2022

MEDICINA

Les infermeres demanen mantenir els contractes de reforç que es van fer en temps de pandèmia

La vocal de ciutadania del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, Paloma Amil, alerta d'una important fuga de professionals sanitaris cap a altres països

12 maig 2022

Redacció