En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El gerent municipal Manuel Valdés justifica la concentració d'obres a Barcelona i diu que "se n'ha intentat reduir l'impacte"

Barcelona viu des de l’estiu una coincidència d’obres que, en alguns casos, són actuacions que l’Ajuntament considera decisives per al futur de la ciutat. L’enderroc…

20 febrer 2014

Redacció

Comparteix

Barcelona viu des de l’estiu una coincidència d’obres que, en alguns casos, són actuacions que l’Ajuntament considera decisives per al futur de la ciutat. L’enderroc de l’anella de les Glòries, la reforma de la Diagonal i del Passeig de Gràcia, l’obra al pont de la Ronda del Mig a l’altura del carre Muntaner i l’ampliació de les voreres en la zona baixa del carrer Balmes, entre Aragó i la Gran Via, són algunes de les actuacions més importants d’aquests mesos. Manuel Valdés, gerent adjunt d’Infraestructures i Coordinació Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, ha explicat aquest dijous a Ràdio Estel que les obres s’executen ara perquè hi ha els recursos econòmics i logístics per fer-ho. En el Mirador de l’actualitat del programa El primer cafè, Valdés ha recordat que s’han posat tots els mitjans per minimitzar l’impacte de les actuacions. Ha aclarit que “a Barcelona hi ha hagut èpoques amb més concentració d’obres que no pas ara”. En aquesta línia, Valdés ha comentat que “l’impacte de les obres actuals, que és considerable, també s’ha intentat reduir-lo al màxim, amb un esforç a través de la senyalització, els desviaments i tota la informació en general”.

Per la seva banda, l’enginyera industrial Carme Torralva ha justificat que les obres es facin ara, en la segona meitat del mandat municipal, i ha fet una crida a la “reflexió de tots els grups polítics perquè pensin en el bé comú”. Torralva ha explicat que “el pressupost municipal de Barcelona va estar aturat durant molt de temps, i ara el govern de la ciutat no pot desaprofitar l’ocasió amb el pressuposta aprovat”, i ha conclòs que “els partits, del primer a l’últim, han de tenir molt clar que el servei que fan és per als ciutadans i no per a ells”.

També ha participat en el col•loqui d’aquest dijous a Ràdio Estel l’arquitecte i teòleg Eloi Aran, que ha destacat la necessitat “d’obrir aquells espais públics que Ildefons Cerdà no havia previst en el seu pla”. En relació amb això, l’arquitecte ha posat exemples com ara el de “la Plaça Catalunya”, i ha afegit que “intentar recuperar els pocs espais que Cerdà tenia previstos, com ara les Glòries, és una qüestió que fins ara no s’havia resolt”.

Molts recorden aquests dies que les obres molesten i alteren la vida urbana, no només per als qui viuen a la capital catalana sinó també per als qui hi passen cada dia per feina o altres necessitats. Menstrestant, l’alcalde Xavier Trias té previst reunir-se amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per garantir la inversió a l’estació de la Sagrera i poder continuar les obres el 15 de març.

Podeu escoltar tot el col·loqui aquí (a partir del minut 26'45").

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció