En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El gerent municipal Manuel Valdés justifica la concentració d'obres a Barcelona i diu que "se n'ha intentat reduir l'impacte"

Barcelona viu des de l’estiu una coincidència d’obres que, en alguns casos, són actuacions que l’Ajuntament considera decisives per al futur de la ciutat. L’enderroc…

20 febrer 2014

Redacció

Comparteix

Barcelona viu des de l’estiu una coincidència d’obres que, en alguns casos, són actuacions que l’Ajuntament considera decisives per al futur de la ciutat. L’enderroc de l’anella de les Glòries, la reforma de la Diagonal i del Passeig de Gràcia, l’obra al pont de la Ronda del Mig a l’altura del carre Muntaner i l’ampliació de les voreres en la zona baixa del carrer Balmes, entre Aragó i la Gran Via, són algunes de les actuacions més importants d’aquests mesos. Manuel Valdés, gerent adjunt d’Infraestructures i Coordinació Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, ha explicat aquest dijous a Ràdio Estel que les obres s’executen ara perquè hi ha els recursos econòmics i logístics per fer-ho. En el Mirador de l’actualitat del programa El primer cafè, Valdés ha recordat que s’han posat tots els mitjans per minimitzar l’impacte de les actuacions. Ha aclarit que “a Barcelona hi ha hagut èpoques amb més concentració d’obres que no pas ara”. En aquesta línia, Valdés ha comentat que “l’impacte de les obres actuals, que és considerable, també s’ha intentat reduir-lo al màxim, amb un esforç a través de la senyalització, els desviaments i tota la informació en general”.

Per la seva banda, l’enginyera industrial Carme Torralva ha justificat que les obres es facin ara, en la segona meitat del mandat municipal, i ha fet una crida a la “reflexió de tots els grups polítics perquè pensin en el bé comú”. Torralva ha explicat que “el pressupost municipal de Barcelona va estar aturat durant molt de temps, i ara el govern de la ciutat no pot desaprofitar l’ocasió amb el pressuposta aprovat”, i ha conclòs que “els partits, del primer a l’últim, han de tenir molt clar que el servei que fan és per als ciutadans i no per a ells”.

També ha participat en el col•loqui d’aquest dijous a Ràdio Estel l’arquitecte i teòleg Eloi Aran, que ha destacat la necessitat “d’obrir aquells espais públics que Ildefons Cerdà no havia previst en el seu pla”. En relació amb això, l’arquitecte ha posat exemples com ara el de “la Plaça Catalunya”, i ha afegit que “intentar recuperar els pocs espais que Cerdà tenia previstos, com ara les Glòries, és una qüestió que fins ara no s’havia resolt”.

Molts recorden aquests dies que les obres molesten i alteren la vida urbana, no només per als qui viuen a la capital catalana sinó també per als qui hi passen cada dia per feina o altres necessitats. Menstrestant, l’alcalde Xavier Trias té previst reunir-se amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per garantir la inversió a l’estació de la Sagrera i poder continuar les obres el 15 de març.

Podeu escoltar tot el col·loqui aquí (a partir del minut 26'45").

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció