En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El gerent municipal Manuel Valdés justifica la concentració d'obres a Barcelona i diu que "se n'ha intentat reduir l'impacte"

Barcelona viu des de l’estiu una coincidència d’obres que, en alguns casos, són actuacions que l’Ajuntament considera decisives per al futur de la ciutat. L’enderroc…

20 febrer 2014

Redacció

Comparteix

Barcelona viu des de l’estiu una coincidència d’obres que, en alguns casos, són actuacions que l’Ajuntament considera decisives per al futur de la ciutat. L’enderroc de l’anella de les Glòries, la reforma de la Diagonal i del Passeig de Gràcia, l’obra al pont de la Ronda del Mig a l’altura del carre Muntaner i l’ampliació de les voreres en la zona baixa del carrer Balmes, entre Aragó i la Gran Via, són algunes de les actuacions més importants d’aquests mesos. Manuel Valdés, gerent adjunt d’Infraestructures i Coordinació Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, ha explicat aquest dijous a Ràdio Estel que les obres s’executen ara perquè hi ha els recursos econòmics i logístics per fer-ho. En el Mirador de l’actualitat del programa El primer cafè, Valdés ha recordat que s’han posat tots els mitjans per minimitzar l’impacte de les actuacions. Ha aclarit que “a Barcelona hi ha hagut èpoques amb més concentració d’obres que no pas ara”. En aquesta línia, Valdés ha comentat que “l’impacte de les obres actuals, que és considerable, també s’ha intentat reduir-lo al màxim, amb un esforç a través de la senyalització, els desviaments i tota la informació en general”.

Per la seva banda, l’enginyera industrial Carme Torralva ha justificat que les obres es facin ara, en la segona meitat del mandat municipal, i ha fet una crida a la “reflexió de tots els grups polítics perquè pensin en el bé comú”. Torralva ha explicat que “el pressupost municipal de Barcelona va estar aturat durant molt de temps, i ara el govern de la ciutat no pot desaprofitar l’ocasió amb el pressuposta aprovat”, i ha conclòs que “els partits, del primer a l’últim, han de tenir molt clar que el servei que fan és per als ciutadans i no per a ells”.

També ha participat en el col•loqui d’aquest dijous a Ràdio Estel l’arquitecte i teòleg Eloi Aran, que ha destacat la necessitat “d’obrir aquells espais públics que Ildefons Cerdà no havia previst en el seu pla”. En relació amb això, l’arquitecte ha posat exemples com ara el de “la Plaça Catalunya”, i ha afegit que “intentar recuperar els pocs espais que Cerdà tenia previstos, com ara les Glòries, és una qüestió que fins ara no s’havia resolt”.

Molts recorden aquests dies que les obres molesten i alteren la vida urbana, no només per als qui viuen a la capital catalana sinó també per als qui hi passen cada dia per feina o altres necessitats. Menstrestant, l’alcalde Xavier Trias té previst reunir-se amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per garantir la inversió a l’estació de la Sagrera i poder continuar les obres el 15 de març.

Podeu escoltar tot el col·loqui aquí (a partir del minut 26'45").

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció