En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

El gerent municipal Manuel Valdés justifica la concentració d'obres a Barcelona i diu que "se n'ha intentat reduir l'impacte"

Barcelona viu des de l’estiu una coincidència d’obres que, en alguns casos, són actuacions que l’Ajuntament considera decisives per al futur de la ciutat. L’enderroc…

20 febrer 2014

Redacció

Comparteix

Barcelona viu des de l’estiu una coincidència d’obres que, en alguns casos, són actuacions que l’Ajuntament considera decisives per al futur de la ciutat. L’enderroc de l’anella de les Glòries, la reforma de la Diagonal i del Passeig de Gràcia, l’obra al pont de la Ronda del Mig a l’altura del carre Muntaner i l’ampliació de les voreres en la zona baixa del carrer Balmes, entre Aragó i la Gran Via, són algunes de les actuacions més importants d’aquests mesos. Manuel Valdés, gerent adjunt d’Infraestructures i Coordinació Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, ha explicat aquest dijous a Ràdio Estel que les obres s’executen ara perquè hi ha els recursos econòmics i logístics per fer-ho. En el Mirador de l’actualitat del programa El primer cafè, Valdés ha recordat que s’han posat tots els mitjans per minimitzar l’impacte de les actuacions. Ha aclarit que “a Barcelona hi ha hagut èpoques amb més concentració d’obres que no pas ara”. En aquesta línia, Valdés ha comentat que “l’impacte de les obres actuals, que és considerable, també s’ha intentat reduir-lo al màxim, amb un esforç a través de la senyalització, els desviaments i tota la informació en general”.

Per la seva banda, l’enginyera industrial Carme Torralva ha justificat que les obres es facin ara, en la segona meitat del mandat municipal, i ha fet una crida a la “reflexió de tots els grups polítics perquè pensin en el bé comú”. Torralva ha explicat que “el pressupost municipal de Barcelona va estar aturat durant molt de temps, i ara el govern de la ciutat no pot desaprofitar l’ocasió amb el pressuposta aprovat”, i ha conclòs que “els partits, del primer a l’últim, han de tenir molt clar que el servei que fan és per als ciutadans i no per a ells”.

També ha participat en el col•loqui d’aquest dijous a Ràdio Estel l’arquitecte i teòleg Eloi Aran, que ha destacat la necessitat “d’obrir aquells espais públics que Ildefons Cerdà no havia previst en el seu pla”. En relació amb això, l’arquitecte ha posat exemples com ara el de “la Plaça Catalunya”, i ha afegit que “intentar recuperar els pocs espais que Cerdà tenia previstos, com ara les Glòries, és una qüestió que fins ara no s’havia resolt”.

Molts recorden aquests dies que les obres molesten i alteren la vida urbana, no només per als qui viuen a la capital catalana sinó també per als qui hi passen cada dia per feina o altres necessitats. Menstrestant, l’alcalde Xavier Trias té previst reunir-se amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per garantir la inversió a l’estació de la Sagrera i poder continuar les obres el 15 de març.

Podeu escoltar tot el col·loqui aquí (a partir del minut 26'45").

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

La justícia investiga un professor de l'Institut Torredembarra per assetjar sexualment a una alumna de batxillerat

Foto de recurs de l'Institut Torredembarra. Font: Ajuntament de Torredembarra

Fonts properes al cas expliquen a Ràdio Estel que la justícia ha imposat una ordre d'allunyament contra el professor de l'Institut Torredembarra

13 juny 2024

Redacció

AUDIOS

L'Ajuntament de Barcelona no respon la petició d'informació sobre l'exhibició de Fórmula 1 al centre de la ciutat

exhibició fórmula 1 barcelona

El Síndic de Greuges de Barcelona lamenta la falta de resposta del govern de Jaume Collboni

12 juny 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

TEATRE

Dani Anglès: "Els teatres públics s'han equivocat profundament abandonant el musical"

El cantant, actor i director Dani Anglès | RÀDIO ESTEL

L'actor i cantant Dani Anglès creu que el maltractament de les institucions cap al musical ha impedit que nous públics s'hagin sentit atrets pel teatre català

7 juny 2024