En directe

L'Evangeli del dia

ACCIÓ SOCIAL

POLÍTICA

El Govern creu que els ajuntaments necessiten ajuda per fer front al barraquisme

Toni Morral, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, assegura que cal que hi participin administracions com ara el departament d'Interior, Medi Ambient i Immigració, que en tenen competències.

18 gener 2022

Redacció

Comparteix

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Toni Morral, ha assegurat que el barranquisme s'ha de fer front amb la col·laboració d'administracions. "Per fer front al barraquisme s'ha de crear un pla d'actuació integral amb recursos econòmics", ha dit als micròfons d''El Matí a Ràdio Estel'.

Morral creu que els ajuntaments necessiten ajuda per resoldre la situació i que hi participin administracions com ara el departament d'Interior, Medi Ambient, Immigració, etc., que en tinguin competències.

La Generalitat ha decidit posar fil a l'agulla i començar a treballar per donar una resposta al barraquisme a Catalunya. I ho fa amb una reunió amb l'Ajuntament de Montcada i Reixac una setmana després que dos persones perdessin la vida intentant calentar-se en un d'aquests infrahabitatges al municipi i que Laura Campos, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, demanés ajuda per intentar resoldre el problema diverses vegades.

Proposta: una taula multisectorial

L'executiu català ha posat damunt de la taula una oferta per començar a treballar-hi. La trobada passa per crear una taula multisectorial amb les diferents administracions com a via per intentar afrontar el problema del barraquisme i, sobretot, la multitud de derivades que apareixen quan s'intenta fer front a aquesta situació.

"Aquesta situació exigeix cooperació institucional i interdepartamental"

Per part del govern català, va assistir Morral a aquesta primera reunió amb l'ajuntament de Montcada i Reixac i considera que es va posar damunt la taula la diagnosi d'una qüestió que, no només afecta la demarcació de Barcelona, sinó a tota Catalunya. "El primer que cal fer és determinar en quines zones del país s'expressa el barraquisme i entrar en les seves singularitats i característiques. Aquesta situació exigeix cooperació institucional i interdepartamental", ha apuntat Morral en l'entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

Una de les problemàtiques principals a l'hora d'afrontar situacions com aquestes és que afecta moltes competències diferents, sovint no compartides, i que generen moltes llacunes. Tot i això, Morral és partidari de tirar endavant un pla d'actuació integral amb recursos econòmics per poder abordar aquesta situació i resoldre el problema.

Entrevista a Toni Morral, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció