En directe

Camins

ACCIÓ SOCIAL

POLÍTICA

El Govern creu que els ajuntaments necessiten ajuda per fer front al barraquisme

Toni Morral, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, assegura que cal que hi participin administracions com ara el departament d'Interior, Medi Ambient i Immigració, que en tenen competències.

18 gener 2022

Redacció

Comparteix

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Toni Morral, ha assegurat que el barranquisme s'ha de fer front amb la col·laboració d'administracions. "Per fer front al barraquisme s'ha de crear un pla d'actuació integral amb recursos econòmics", ha dit als micròfons d''El Matí a Ràdio Estel'.

Morral creu que els ajuntaments necessiten ajuda per resoldre la situació i que hi participin administracions com ara el departament d'Interior, Medi Ambient, Immigració, etc., que en tinguin competències.

La Generalitat ha decidit posar fil a l'agulla i començar a treballar per donar una resposta al barraquisme a Catalunya. I ho fa amb una reunió amb l'Ajuntament de Montcada i Reixac una setmana després que dos persones perdessin la vida intentant calentar-se en un d'aquests infrahabitatges al municipi i que Laura Campos, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, demanés ajuda per intentar resoldre el problema diverses vegades.

Proposta: una taula multisectorial

L'executiu català ha posat damunt de la taula una oferta per començar a treballar-hi. La trobada passa per crear una taula multisectorial amb les diferents administracions com a via per intentar afrontar el problema del barraquisme i, sobretot, la multitud de derivades que apareixen quan s'intenta fer front a aquesta situació.

"Aquesta situació exigeix cooperació institucional i interdepartamental"

Per part del govern català, va assistir Morral a aquesta primera reunió amb l'ajuntament de Montcada i Reixac i considera que es va posar damunt la taula la diagnosi d'una qüestió que, no només afecta la demarcació de Barcelona, sinó a tota Catalunya. "El primer que cal fer és determinar en quines zones del país s'expressa el barraquisme i entrar en les seves singularitats i característiques. Aquesta situació exigeix cooperació institucional i interdepartamental", ha apuntat Morral en l'entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

Una de les problemàtiques principals a l'hora d'afrontar situacions com aquestes és que afecta moltes competències diferents, sovint no compartides, i que generen moltes llacunes. Tot i això, Morral és partidari de tirar endavant un pla d'actuació integral amb recursos econòmics per poder abordar aquesta situació i resoldre el problema.

Entrevista a Toni Morral, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció