En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

POLÍTICA

El Govern creu que els ajuntaments necessiten ajuda per fer front al barraquisme

Toni Morral, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, assegura que cal que hi participin administracions com ara el departament d'Interior, Medi Ambient i Immigració, que en tenen competències.

18 gener 2022

Redacció

Comparteix

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Toni Morral, ha assegurat que el barranquisme s'ha de fer front amb la col·laboració d'administracions. "Per fer front al barraquisme s'ha de crear un pla d'actuació integral amb recursos econòmics", ha dit als micròfons d''El Matí a Ràdio Estel'.

Morral creu que els ajuntaments necessiten ajuda per resoldre la situació i que hi participin administracions com ara el departament d'Interior, Medi Ambient, Immigració, etc., que en tinguin competències.

La Generalitat ha decidit posar fil a l'agulla i començar a treballar per donar una resposta al barraquisme a Catalunya. I ho fa amb una reunió amb l'Ajuntament de Montcada i Reixac una setmana després que dos persones perdessin la vida intentant calentar-se en un d'aquests infrahabitatges al municipi i que Laura Campos, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, demanés ajuda per intentar resoldre el problema diverses vegades.

Proposta: una taula multisectorial

L'executiu català ha posat damunt de la taula una oferta per començar a treballar-hi. La trobada passa per crear una taula multisectorial amb les diferents administracions com a via per intentar afrontar el problema del barraquisme i, sobretot, la multitud de derivades que apareixen quan s'intenta fer front a aquesta situació.

"Aquesta situació exigeix cooperació institucional i interdepartamental"

Per part del govern català, va assistir Morral a aquesta primera reunió amb l'ajuntament de Montcada i Reixac i considera que es va posar damunt la taula la diagnosi d'una qüestió que, no només afecta la demarcació de Barcelona, sinó a tota Catalunya. "El primer que cal fer és determinar en quines zones del país s'expressa el barraquisme i entrar en les seves singularitats i característiques. Aquesta situació exigeix cooperació institucional i interdepartamental", ha apuntat Morral en l'entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

Una de les problemàtiques principals a l'hora d'afrontar situacions com aquestes és que afecta moltes competències diferents, sovint no compartides, i que generen moltes llacunes. Tot i això, Morral és partidari de tirar endavant un pla d'actuació integral amb recursos econòmics per poder abordar aquesta situació i resoldre el problema.

Entrevista a Toni Morral, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció