En directe

Sense distància

ACCIÓ SOCIAL

POLÍTICA

El Govern creu que els ajuntaments necessiten ajuda per fer front al barraquisme

Toni Morral, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, assegura que cal que hi participin administracions com ara el departament d'Interior, Medi Ambient i Immigració, que en tenen competències.

18 gener 2022

Redacció

Comparteix

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Toni Morral, ha assegurat que el barranquisme s'ha de fer front amb la col·laboració d'administracions. "Per fer front al barraquisme s'ha de crear un pla d'actuació integral amb recursos econòmics", ha dit als micròfons d''El Matí a Ràdio Estel'.

Morral creu que els ajuntaments necessiten ajuda per resoldre la situació i que hi participin administracions com ara el departament d'Interior, Medi Ambient, Immigració, etc., que en tinguin competències.

La Generalitat ha decidit posar fil a l'agulla i començar a treballar per donar una resposta al barraquisme a Catalunya. I ho fa amb una reunió amb l'Ajuntament de Montcada i Reixac una setmana després que dos persones perdessin la vida intentant calentar-se en un d'aquests infrahabitatges al municipi i que Laura Campos, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, demanés ajuda per intentar resoldre el problema diverses vegades.

Proposta: una taula multisectorial

L'executiu català ha posat damunt de la taula una oferta per començar a treballar-hi. La trobada passa per crear una taula multisectorial amb les diferents administracions com a via per intentar afrontar el problema del barraquisme i, sobretot, la multitud de derivades que apareixen quan s'intenta fer front a aquesta situació.

"Aquesta situació exigeix cooperació institucional i interdepartamental"

Per part del govern català, va assistir Morral a aquesta primera reunió amb l'ajuntament de Montcada i Reixac i considera que es va posar damunt la taula la diagnosi d'una qüestió que, no només afecta la demarcació de Barcelona, sinó a tota Catalunya. "El primer que cal fer és determinar en quines zones del país s'expressa el barraquisme i entrar en les seves singularitats i característiques. Aquesta situació exigeix cooperació institucional i interdepartamental", ha apuntat Morral en l'entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

Una de les problemàtiques principals a l'hora d'afrontar situacions com aquestes és que afecta moltes competències diferents, sovint no compartides, i que generen moltes llacunes. Tot i això, Morral és partidari de tirar endavant un pla d'actuació integral amb recursos econòmics per poder abordar aquesta situació i resoldre el problema.

Entrevista a Toni Morral, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Els metges indiquen que s'ha d'estudiar com recuperar l'atractiu de l'especialitat de medicina familiar i comunitària perquè no quedin places dels MIR desertes

Antoni Trilla, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de l'UBc

En una entrevista a Ràdio Estel, Antoni Trilla, metge i degà de la facultat de medicina de la Universitat de Barcelona, ha afirmat que és "essencial abordar la qüestió des de tots els àmbits a la vegada".

25 maig 2022

Redacció

L'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona apunta que "hi ha una tendència a l'alça dels preus, però que no és inflacionista"

Un edifici de pisos a Catalunya

El director, Jordi Bosch, ha analitzat les dades de l'últim informe, que revelen que els preus de l'oferta a Barcelona han augmentat un 5%, però són encara lluny dels nivells del primer trimestre del 2020

24 maig 2022

Redaccció

El sector de la banca ètica assegura que la societat desconeix que la intenció final de les entitats financeres ètiques és produir un benefici col·lectiu

El director de la Fundació Finances Ètiques, Jordi Ibáñez, assegura a Ràdio Estel que la banca ètica és una bona aliada per a les administracions públiques i els hi exigeix que en facin ús

23 maig 2022

Redacció