El Papa ha creat un fons per als treballadors en dificultat a causa de Covid-19. Es diu Fons "Jesús Obrer Diví", i tindrà com a primera assignació un milió d'euros per a totes les categories de més febles afectats per la pandèmia a la diòcesi de Roma. En la seva explicació dins una carta adreçada al cardenal vicari Angelo De Donatis, Francesc invita a una "aliança per a Roma" perquè les institucions i els ciutadans aconsegueixin que la ciutat reneixi amb un cor solidari. A l’inici de la missiva, el pontífex assegura que “la resurrecció de Roma comença amb els fràgils”, i es marca l’objectiu de “alliberar les persones de la precarietat i retornar-los la dignitat després de les setmanes de quarantena”. Aquest escrit arriba unes setmanes després de la creació de la Comissió post-Covid, amb la qual el Sant Pare ja havia assumit la preocupació per les conseqüències socials de la pandèmia. En la reflexió escrita, el bisbe de Roma destaca que, en aquesta diòcesi i sobretot a la capital italiana, "veiem que molta gent demana ajuda, i sembla que 'els cinc pans i els dos peixos' no són suficients".
Aquest primer milió d'euros, que el Papa ha donat a la Càritas diocesana, vol "recordar la dignitat de la feina" per a aquest "gran grup de treballadors estables i ocasionals, sovint amb contractes de durada determinada no renovable". Igualment Francesc recorda els qui “són retribuïts per hores", com també els passants, els treballadors domèstics, els petits empresaris i els autònoms, especialment dels sectors més afectats per la crisi. El pontífex subratlla que, dins aquest col·lectiu, "molts són pares i mares de famílies que lluiten amb força per parar la taula dels seus fills i garantir-los el mínim necessari". En un altre moment, el Sant Pare valora "el gran nombre de persones que aquests dies han treballat de valent per ajudar els febles i donar-los suport".
Això queda demostrat, segons el bisbe de Roma, per "l'augment de les donacions" per als qui tenen cura dels malalts, els pobres i, en general, totes aquestes "manifestacions en què els romans han tret el cap per finestres i balcons per aplaudir els metges i els treballadors de la salut, cantant i jugant, creant comunitats i trencant la solitud que colpeix el cor de molts de nosaltres". Finalment assegura que la creació de fons és el pas d'una Església que coneix i comparteix la inquietud dels qui tenen avui sobretot incerteses. També anima la societat civil, començant pel món del treball, "a escoltar aquesta petició i a convertir-la en polítiques i accions concretes per al bé de la ciutat". En una nota, el Vicariat de Roma ha anunciat que el fons es presentarà als mitjans de comunicació aquest divendres a les 11 del matí a la Sala Cardenal Ugo Poletti del Palau del Laterà.
Missa de Corpus a la Basílica vaticana
El Papa Francesc presidirà la Missa de la solemnitat del Corpus Christi, aquest diumenge a l'Altar de la Càtedra davant la presència d'uns cinquanta fidels. Al final de la celebració, tindrà lloc l'exposició de el Santíssim Sagrament i la benedicció eucarística. L’Eucaristia començarà a les 9.45 hores, i reproduirà les dinàmiques litúrgiques i devocionals de les misses diàries celebrades a la capella de la Casa Santa Marta, amb transmissió en directe per streaming, entre el 9 de març i el 17 de maig passat, durant el període del confinament pel coronavirus, setmanes en què les celebracions amb el poble no eren possibles a Itàlia, com tampoc a Espanya i en altres països a causa de la quarantena.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 23) l'última edició de DIARI DEL PAPA
Més actualitat
RELIGIÓ
Ramon Bassas, nou director d’afers religiosos de la Generalitat: “Vull mantenir i millorar les relacions entre les diferents confessions i el Govern”
En una entrevista al programa Sense Distància de Ràdio Estel, Bassas ha destacat, “el compromís que ha de tenir el govern amb totes les confessions que conviuen a Catalunya"
10 setembre 2024
Redacció,