En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa proposa respondre als últims atemptats amb "unitat en valors humans"

El Papa ha fet aquest diumenge una crida a tot el món perquè opti per una «elecció de civisme» i desperti la consciència ciutadana davant…

11 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha fet aquest diumenge una crida a tot el món perquè opti per una «elecció de civisme» i desperti la consciència ciutadana davant la terrible situació de guerra i violència que pateixen els germans d'Alep., a Síria, després de patir anys d'un conflicte bèl·lic que ja ha matat centenars de milers de persones innocents. Ha estat després de la pregària de l'Àngelus, en un missatge en què Francesc ha recordat també "les víctimes d'alguns brutals atacs terroristes que han colpit, en les últimes hores, diversos països". En aquesta línia, el pontífex ha recordat que "aquesta violència és única, encara que els països siguin diversos, ja que sembra mort i destrucció, cosa que fa que també sigui única la resposta: fe en Déu i unitat en els valors humans i civils".

Pel que fa al missatge d'aquest diumenge III d'Advent, el Sant Pare ha assegurat que "els signes de l'aproximació del Nadal són evidents pels nostres carrers i a les nostres cases, i ens inviten a rebre el Senyor que sempre ve i truca a la nostra porta perquè reconeguem els seus passos entre aquells germans que passen pel nostre costat, especialment els més febles i necessitats". Igualment el bisbe de Roma ha comentat que "estem convidats a alegrar-nos per la vinguda imminent del Redemptor i també a compartir aquesta alegria amb els altres, donant consol i esperança als pobres, als malalts, a les persones soles i tristes".


Missatge per a la Jornada Mundial de la Pau

D'altra banda, és notícia el missatge del Papa per a la Jornada Mundial de la Pau, que se celebrarà el proper 1 de gener, com cada any. L'escrit, amb el títol "La no violència: un estil de política per a la pau", es presenta aquest dilluns a les 11.30 del matí a la Sala de Premsa de la Santa Seu. I una altra previsió per a aquest mateix dilluns és la celebració eucarística que presidirà el pontífex a partir de les 18.00 hores a la basílica vaticana, amb motiu de la celebració de la festa de la Mare de Déu de Guadalupe. S'hi han inscrit més de 600 sacerdots per concelebrar una Missa que promou sobretot la Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina.

Crida al compromís des de la cimera d'alcaldes

Finalment destaquem que s'ha acabat aquest dissabte al Vaticà la trobada de dos dies amb la participació de 80 alcaldes procedents de diferents països d'Europa. La finalitat de la cimera ha estat "atreure l'atenció immediata del món davant l'amenaça que representa per a l'estabilitat mundial la presència creixent de més de 125 milions de refugiats al món", com ha indicat la Pontifícia Acadèmia de les Ciències, organitzadora de l'esdeveniment. Amb el títol "Europa: els refugiats són els nostres germans", ha comptat amb la presència, entre les diverses personalitats, dels alcaldes i alcaldesses Ada Colau, de Barcelona; Manuela Carmena, de Madrid; Joan Ribó, de València, i Francisco de la Torre, de Màlaga. Les sessions s'han fet divendres i dissabte a la seu de l'Acadèmia, a la Casina Pius IV, als jardins del Vaticà. A la recepció final, finalment no va ser present el Papa Francesc, tot i que la representació de la Santa Seu va expressar la plena sintonia amb l'esperit de la reunió.

Actualment, unes tres quartes parts de totes les emergències humanitàries del món són el resultat directe d'una guerra. Per reduir aquesta xifra, el més eficaç és "posar fi als conflictes armats" i impedir que en comencin o tornin a produir-se'n altres. Segons assegura el comunicat de la Pontifícia Acadèmia de les Ciències, així "s'acabaria de cop amb la principal causa dels èxodes massius de refugiats". A més, s'assegura que és urgent que als alcaldes, com a les autoritats més properes a la ciutadania, "se'ls donin competències per atendre, acollir i regularitzar tots els emigrants o refugiats". També es qualifica d'urgent que la veu dels alcaldes sigui escoltada, per promoure ponts i no murs, i que "la seva autoritat es posi al servei del desenvolupament sostenible i integral, de la justícia i de la pau".

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció