En directe

Completes

POLÍTICA

El PSC allarga la mà al govern per arribar a consensos sempre que s'abandoni "el victimisme, la divisió i la confrontació"

En una entrevista a Ràdio Estel, la diputada Assumpta Escarp concreta que per parlar sobre la llengua, els Jocs Olímpics, el futur de l'aeroport i la reconstrucció econòmica post-Covid sí que estaran al costat del govern

15 febrer 2022

Redacció

Comparteix

L'endemà de la conferència del president de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès, on ha apel·lat a la "Catalunya sencera" i a la necessitat de teixir consensos de país, des del Partit Socialista de Catalunya han allargat la mà al president "sempre que s'abandoni el "victimisme, la divisió i la confrontació". Ho ha dit la diputada del PSC i vicepresidenta segona del Parlament, Assumpta Escarp, en una entrevista aquest dimarts al programa 'El Matí a Ràdio Estel'. La també secretària de salut i seguretat del PSC ha recalcat que sobre "la llengua, el projecte de Jocs Olímpics, la concreció d'infraestructures com l'aeroport i la reconstrucció econòmica postpandèmia" sí que estaran al costat del govern. On no els trobarà el Govern, ha dit, és en "l'amenaça a l'altre i en la imposició del diàleg".

Assumpta Escarp, vicepresidenta segona del Parlament de Catalunya i secretària de salut i seguretat del PSC
Jordi Play

Un govern que segons Escarp "està trencat" i, per tant, "difícilment pot fer una bona gestió" del país. Sobre la referència a la "Catalunya sencera" que ahir va fer en reiterades ocasions el president Aragonès, des del PSC creuen que "és un oxímoron", perquè el govern independentista "només governa per la meitat del país" i troben "curiós" que no es fes cap referència a Barcelona.

Preguntada per si el PSC podria arribar a un acord amb el govern si no hi ha un acatament de la sentència que obliga a impartir un 25% de castellà a les escoles, Escarp ha dit que no es tracta "d'acatar sentències o no, sinó de no deixar ningú fora", i creu que introduir una assignatura més en castellà "es pot fer" perquè "això no desvirtua el procés de coneixement del català".

"Introduir una assignatura més en castellà es pot fer, perquè això no desvirtua el procés de coneixement del català"

Durant la seva conferència d'ahir el president de la Generalitat va demanar a Pedro Sánchez reactivar la taula de diàleg. Al parer d'Escarp, el diàleg entre govern "no està trencat", però critica la falta de concreció en les propostes del govern català. En tot cas ha demanat que la taula de diàleg serveixi per "aprofundir" temes polítics que després "es puguin concretar" en la reunió bilateral entre Estat i Generalitat.

Crítiques a Borràs

Assumpta Escarp, com a vicepresidenta segona de Parlament, ha valorat les diferents polèmiques que aquestes setmanes han envoltat la presidenta Laura Borràs. Assegura "estar dolguda" per les explicacions de Borràs en el cas del diputat Pau Juvillà i espera que les actuacions de la presidenta "no afebleixin la institució", com ara l'assistència a la manifestació a l'Avinguda Meridiana "contradient el mateix govern". A més, ha afegit que Laura Borràs "ha de saber que és presidenta del Parlament i que no representa un partit".

Entrevista a Assumpta Escarp, vicepresidenta segona del Parlament de Catalunya i secretària de salut i seguretat del PSC

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Alícia Romero: "No pot ser que el Govern de la Generalitat exigeixi un diàleg amb el d'Espanya, però que no el vulgui obrir entre catalans quan no tots pensem igual"

Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament de Catalunya

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, ha dit en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', que "les dues últimes eleccions autonòmiques les van guanyar partits no independentistes. No tothom pensa igual i seria bo que puguem seure i trobar el que ens uneix".

14 gener 2022

Redacció

ACTUALITAT

POLÍTICA

Salvador Illa: “No hem tingut converses ni negociacions per als pressupostos ni amb el Govern ni amb cap dels dos partits que el conformen”

El cap de l'oposició a Catalunya, Salvador Illa, ha explicat en una entrevista a Ràdio Estel que el PSC no ha tingut cap mena d'acostament per part del Govern, ni d'Esquerra o Junts per Catalunya, més enllà de les converses de 30 segons que poden tenir lloc al Parlament.

4 novembre 2021

Redacció