En directe

Escola de família

RÀDIO ESTEL

"El relat de la derrota d'ETA és una simplificació"

Avui, 20 de juny del 2018, fa 31 anys de l’atemptat terrorista d’Hipercor.  A la primera hora de la Fórmula Estel hem parlat del final…

19 juny 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Avui, 20 de juny del 2018, fa 31 anys de l’atemptat terrorista d’Hipercor. 
A la primera hora de la Fórmula Estel hem parlat del final d’ETA amb Rogelio Alonso, autor del llibre La Derrota del Vencedor. La política antiterrorista del final de ETA. “El relat de la derrota d'ETA és una simplificació que encobreix els nombrosos dèficits" dels Governs espanyols que han tractat amb la banda terrorista. "La negociació amb la banda terrorista ha estat contraproduent a la nostra democràcia", ha comentat també Alonso durant l’entrevista. 
 
Sobre el tracte a les víctimes, Rogelio Alonso ha dit: “A les víctimes del terrorisme d'ETA no cal recordar-les, simplement, donant-les una presència pública: sinó recordant la intencionalitat política darrere de cada un dels assassinats. Les víctimes d'ETA són diferents a les víctimes dels accidents de trànsit: tenen una dimensió política". 
Memòria Històrica
Aquests dies estan marcats per la memòria històrica, i és que el PSOE veu amb bons ulls convertir el Valle de los Caídos en un museu de la memòria començant per exhumar i traslladar el cos de Francisco Franco. Manel Perona, president de l’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya: "Ja és hora que un govern espanyol prengui aquesta deicisió, i si volen que mostri la realitat històrica d'aquest país, s'hauria de treure la resta d'algunes persones que no haurien d'estar”
Està garantit el dret a la vivenda digne al nostre país? 
També hem parlat amb Lucia Delgado, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que ha explicat com s’encara un procés de desnonament.
Recordant Josep Maria Rovira Belloso
Jaume Aymar, director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, ha explicat, en El Pensament, el funeral i la vida de Josep Maria Rovira Belloso: "Se n'ha anat a gaudir del misteri de Déu, que des de feia tant anys havia contemplat, estudiant i mostrat, i que eren els centres de tots els seus llibres".


Pots escoltar l'hora informativa de Fórmula Estel

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció