En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Jaume Collboni aposta per reduir les escales de creuers i que el port de Barcelona sigui el punt de sortida dels viatgers

El candidat del PSC a Barcelona assegura que "l'Eixample es pot pacificar si s'augmenta l'oferta de transport públic"

23 març 2023

Redacció / Arquebisbat de Tarragona

Comparteix

Jaume Collboni ha assegurat que "s’han de reduir les escales de creuers a la ciutat". En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el candidat del PSC a les eleccions municipals de Barcelona creu que “el model que consisteix amb turistes que s’estan sis hores donant voltes pel centre de la capital menjant un entrepà no és el model de Barcelona”.

Jaume Collboni, als estudis de Ràdio Estel
Jaume Collboni, candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, als estudis de Ràdio Estel.

Jaume Collboni també ha parlat de la seva aposta per continuar recuperant els espais interiors d’illa de l’Eixample. Preguntat per si s’ha d’aturar el model de les superilles impulsat pel govern d’Ada Colau del qual el PSC segueix formant part, Collboni ha dit que “encara no sap què és”, tot i haver estat al govern els últims quatre anys. Ell sempre “ha parlat de pacificació de carrers”, ha afegit.

L’alcaldable socialista a Barcelona diu que “l’Eixample es pot pacificar” i assegura que “s’ha d’augmentar l’oferta de transport públic si es vol pacificar el trànsit”. Amb tot, Collboni creu que “la gent agafa el cotxe perquè no hi ha millor alternativa de transport públic” i defensa que “la ciutat necessita ferrocarrils i metro perquè és la forma de descongestionar” el centre de Barcelona. Jaume Collboni no veu clar que es creïn més línies exprés d’autobusos que connectin la capital catalana amb les ciutats del voltant i defensa que “el que articula grans àrees metropolitanes és el metro”.

Sobre la seva sortida de l'Ajuntament

Segons Collboni, “a Colau no li ha agradat que sortís de l’Ajuntament de Barcelona per centrar-me en les eleccions perquè em permet explicar lliurement com vull que sigui el govern municipal” sense que això suposi un entrebanc pel govern de la ciutat. El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona assegura que no està penedit d’haver deixat l’Ajuntament, sense que això hagi perjudicat a la governabilitat, i que ho tornaria fer de la mateixa manera.

Escolta i mira l'entrevista.

Entrevista a Jaume Collboni, candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Daniel Sirera diu que Trias amaga que és independentista perquè més gent el voti i així posar Barcelona al servei de la independència

Daniel Sirera, als estudis de Ràdio Estel

El candidat del Partit Popular a l'alcaldia de Barcelona assegura que seria molt important que la dreta tradicional concentrés el seu vot

30 gener 2023

Redacció

POLÍTICA

Ernest Maragall, president d'ERC Barcelona: "Hem salvat la pandèmia gràcies a una societat civil ben organitzada, malgrat l'administració"

En una entrevista al 'Tot anirà bé', el també diputat al Parlament ha explicat que creu que cal recuperar moltes parts de la ciutat de Barcelona que s'han anat degradant i demana a l'Ajuntament més humilitat i confiança en l'associacionisme de la ciutat.

20 desembre 2021

Redacció

POLÍTICA

Xavier Trias acusa Pedro Sánchez de provocar-los: "Volen que perdem les eleccions" amb la cimera

Xavier Trias, candidat a l'alcaldia de Barcelona per JuntsxCat, als estudis de Ràdio Estel

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona assegura que Sandro Rossell no té cap intenció de presentar-se a la seva candidatura

12 gener 2023

Redacció